Koçak: 1 Mayıs olaysız ve amacına uygun kutlandı

Türk Metal Sendikası (TMS) Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk-İş’in Çanakkale’de gerçekleştirdiği 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Koçak, “Olaysız ve amacına uygun bir şekilde kutlanan 1 Mayıs’a coşku, yoğun katılım, birlik ve beraberlik damgasını vurdu.” dedi

Koçak: 1 Mayıs olaysız ve amacına uygun kutlandı
03 Mayıs 2016 Salı 15:42

TÜM TÜRKİYE’DE KUTLANDI 

Türk - İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlaması hakkında açıklama yaptı. Başkan Koçak, “Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş, Başkanlar Kurulu’nun aldığı kararla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü bu yıl merkezi Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye’de kutladı.” dedi. 

ON BİNLERCE KİŞİ KATILDI 

Çanakkale’de kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne TMS olarak, Çanakkale’ye yakın şubelerden 10 bine yakın üye, Çerkezköy Şubesi’nden ise 225 üyeyle katıldıklarını kaydeden Başkan Koçak, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türk-İş Genel Sekreterimiz ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ ın, beraberindeki heyetle, 1 Mayıs 1977 yılındaki, 1 Mayıs olaylarında hayatını kaybeden işçileri anma için Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakması ve basın açıklaması yapması ile başladı. Merkezi Çanakkale olan 1 Mayıs kutlamalarında ise, Türk-İş’e bağlı sendikalar erken saatlerde Salı Pazarı mevkiinde toplanmayla başladı. On binlerce işçinin katıldığı kortej yürüyerek miting alanına ulaştı. İskele meydanında gerçekleştirilen tören Türk-İş Teşkilatlandırma Sekreterimiz Eyüp Alemdar’ın açılış konuşması ile başladı.” ifadelerini kullandı. 

PEVRUL KAVLAK KURTULUŞ SAVAŞI’NA DEĞİNDİ 

İstiklal Marşı’nın okunması ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların gerçekleştiğini ifade eden Başkan Koçak, “Türk-iş Genel Sekreterimiz ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, on binlerce emekçiye seslendi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasında, Çanakkale’de verilen Kurtuluş Savaşı’na değinerek, Türk işçi hareketinin de verdiği mücadelelerden zaferle ayrılacağını ifade etti.” diye konuştu. 

TÜRK-İŞ’İN TEMEL POLİTİKALARI AKTARILDI 

TMS Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ ın ardından, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın bir konuşma gerçekleştirdiğini söyleyen TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Atalay konuşmasında, çalışma hayatı ile ilgili temel sorunları değerlendirirken, Türk-İş'in izlediği temel politikaları anlattı.” dedi. Başkan Koçak ayrıca, “Olaysız ve amacına uygun bir şekilde kutlanan 1 Mayıs’a coşku, yoğun katılım, birlik ve beraberlik damgasını vurdu.” ifadelerini kullandı. 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.