Köprülü: Basın özgürlüğü hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, bir ülkedeki basın özgürlüğünün, o ülkedeki demokrasinin geldiği noktanın göstergesi olduğunu belirterek, “Özgür bir basının olmadığı ülkede demokrasiden söz edilemez. Ülkemizde basın özgürlüğü de demokrasi de her yıl daha da geriye doğru gitmektedir” dedi

Köprülü: Basın özgürlüğü hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı
24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:34

BASKI ARTARAK DEVAM EDİYOR
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Köprülü, iş başına geldiği günden beri siyasal iktidarın, toplumsal muhalefet kesimleri ile gazetecilere ve yazarlara yönelik baskısını artırarak devam ettirdiğini vurguladı.
İKTİDARIN DEMOKRASİ İSTEMEDİĞİ AÇIKÇA ORTADADIR
Haber ve yorum özgürlüğünün çağdaş bir toplum ve gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Köprülü, “İfade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden birisi de basının özgür olmasıdır. Siyasal iktidarı eleştiren ve iktidarın hoşuna gitmeyen yayın yapan kuruluşların ve bu yayını gerçekleştiren gazetecilerin baskı altına alınması anti demokratik bir uygulamadır. Bu baskıları yapan iktidarın demokrasi istemediği açıkça ortadır” dedi.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SÜREKLİ GERİLİYOR
Ak Parti iktidarı ile birlikte, dünya basın özgürlüğü sıralamasında 56 basamak düşüş kaydeden Türkiye’nin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler’ kategorisinde yer aldığını kaydeden Köprülü, “Basın özgürlüğü hiç bu kadar tehdit altında olmamıştı. Halkın basın yoluyla bilgi alması sürekli engelleniyor. Yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin haber yapma hakkı sürekli kısıtlanıyor. İktidar yanlısı olmayan özgür ve bağımsız basın boğulmak isteniyor” dedi.
BASIN BAYRAMI KUTLU OLSUN
CHP’li Köprülü, tüm bu olumsuz tabloya rağmen 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını belirterek, yandaş olmayan, tüm baskılara rağmen boyun eğmeden mesleğini yapan, zor koşullarda etik değerleri el üstünde tutarak direnen tüm basın emekçilerinin basın bayramını kutladığını ifade etti.  ​
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.