Köylülerin sıkıntısı yol ve elektrik

Kapaklı Belediyesi tarafından, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle olarak ilçeye bağlanan köylerin sıkıntı ve taleplerini dinlemek üzere oluşturulan komisyonun ilk durağı Karlı Mahallesi ve Uzunhacı Mahallesi oldu. Gerçekleşen ziyaretten köylüler en büyük sıkıntılarının elektriklerin sık sık kesilmesi ve bozuk yollar olduğu ifade ettiler.

Köylülerin sıkıntısı yol ve elektrik
11 Temmuz 2014 Cuma 07:23

EN BÜYÜK SIKINTI YOL VE ELEKTRİK
Veli Çeken başkanlığında Kapaklı Belediyesi personellerinden oluşan komisyon ilk olarak Karlı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada vatandaşın sıkıntılarını dinleyen komisyon üyeleri, halkın beyanları doğrultusunda gerekli notlarını aldı. Karlıköy ve Uzunhacı Mahallesi sakinlerinin dile getirdikleri ortak sıkıntılar, genelde yol ve elektrik ile ilgili yaşanan problemlerden oluştu. Köylüler Komisyona şikayetlerini sıralarken, “Özellikle son zamanlarda elektriklerimiz sık sık gidip geliyor. Çocuklarımız okul döneminde akşamları evde ders çalışamıyor. Mahallemiz karanlık içinde kalıyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikle çalışan eşyalarımız arızalanıyor” açıklamasında bulundular.
EKSİKLİKLERİN BİRAN ÖNCE GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ
Karlı ve Uzunhacı Mahallelerinin en büyük ortak sıkıntılarından birinin de yol sorunu olduğu ifade edilirken, “Yolların neredeyse tamamı bozuk. Yollarımızdan ağır tonajlı kamyonlar geçtiği için yollarda çökmeler meydana geliyor. Bu durum araçlara zarar verdiği gibi kazalara da davetiye çıkarıyor. Kapaklı Belediyesi’nin elektrik ve yol sorunlarını en kısa sürede çözmelerini bekliyoruz. Ayrıca mahallelerimizde düğün salonumuz yok. Ailemizle birlikte vakit geçirebileceğimiz, çocuklarımızın içinde güvenle oyun oynayabileceği parklarımız da yok. Temennimiz belediyemizin bu eksiklikleri de bir an önce gidermesi yönündedir” denildi.
GEREKEN NEYSE YAPILACAK
Karlıköy ve Uzunhacı Mahallelerinde yaşanan elektrik sıkıntısının belediye ile alakası olmadığını belirten komisyon üyeleri, “Elektrikle ilgili yaşanan sorunlardan TREDAŞ sorumludur. Fakat biz belediye olarak sizlerin bu sıkıntılarınızı TREDAŞ’a ileteceğiz. Diğer yol, düğün salonu ve park gibi taleplerinizi de rapor halinde Belediye Başkanımıza sunacağız. Gereken neyse yapılacaktır” diye konuşuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.