Kozuva, Ahilik Haftası’nı kutladı

Her yıl tüm yurtta kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva bir kutlama mesajı yayınladı, Başkan Kozuva mesajında; “Türk halkının kişiliğini, mesleğini, becerilerini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla bütünleştiren Ahilik kültürü, yüzyıllar boyu milli birlik, toplumsal dirlik ve düzenin güç kaynağı olmuştur.” dedi.

Kozuva, Ahilik Haftası’nı kutladı
27 Eylül 2013 Cuma 08:11

1300 YILDIR SÜREN GELENEK; AHİLİK
Ahilik’in, 13. Yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren bir anlayış olduğunu ifade eden Başkan Kozuva; “Ahilik teşkilatı, insanımızın zanaat ve meslek alanında yetişmesini ve ahlaki yönden gelişmesini sağlamış döneminin mesleki kuruluşudur. Ahilik geleneğinin, toplumsal yaşamımıza sağladığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığı ile Ahilik, meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Ahilik kültürü, günümüzde esnaf ve zanaatkârlarımızın, ülkemizin hemen her bölgesinde kurdukları meslek örgütleriyle yaşatılarak ticari işletmelere ve mesleki örgütlere kılavuzluk etmeye devam etmektedir. Ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan, sosyal yapımızın temelini oluşturan esnaf ve zanaatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı yürekten kutlar, tüm esnaf ve zanaatkârlarımıza bol kazançlar getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.