Kriz aşıldı

Çerkezköy Belediyesi ile Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. arasında yaşanan gerginlik çözülerek, çalışmaların yeniden startı verildi.

Kriz aşıldı
23 Temmuz 2007 Pazartesi 07:48

Çerkezköy Belediyesi ile Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş arasında Perşembe günü yapılan toplantının ardından yaşanan kriz giderilirken, kazı yapılan çalışmalarda asfaltlama çalışmasını Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. üstlendi. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü, "Çalışmalar programda herhangi bir değişiklik olmadan 2007 planındaki gibi aynen yürüyecek. Asfaltlama çalışmaları da bahsi geçen mahallelerde, Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından tamamlanacak" dedi.

  Belediye Başkanlığı'nda belediye kurmayları ile Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. kurmayları arasında yapılan toplantıda krizler giderilirken, krizin aşılmasının ardından Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Mehmet Telci tarafından Gazetemiz Yazı İşleri Müdürlüğü'ne konuyla ilgili haberin çıkmasının ve çalışmaların durdurulmasının ardından tam 1 hafta sonra yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Çerkezköy Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğüne

13 Temmuz Cuma günü Çerkezköy Gazetesi’nde yayınlanan “Doğalgaz Krizi Sürüyor” başlığını taşıyan yazıda yer alan bilgileri düzeltme ihtiyacı duyulmuştur.

Zorlu Enerji çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Çerkezköy’de alt yapı çalışmalarına 2006 yılında başlamıştır. 2006 yılı yatırım programı çerçevesinde Çerkezköy’de Gazi Osman Paşa Mahallesi, Fevzi Paşa Mahallesi ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin tamamı ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin bir kısmında (Atatürk Caddesi) çalışmalar tamamlanmıştır. Bu bölgelerde, 59.985 Metre PE (polietilen) Şebeke, 7276 Metre Çelik Hat, 1389 Adet Servis Hattı yapılmıştır. Bölgede yaklaşık olarak 7549 adet daire bulunmakta ve alt yapı çalışması tamamlanan yerler bu yıl içerisinde doğal gaz kullanımına başlayabilecektir.

Çerkezköy, 2007 yılı yatırım programı içerisinde bulunmamasına rağmen gelen talepler üzerine ilk 6 ay içerisinde Bağlık Mahallesi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde toplam 4059 Metre PE Şebeke, 2000 Metre Servis Hattı ve 782 Metre Çelik Hat ve 134 Adet Servis Hattı imalatı yapılmış ve yaklaşık 1400 metre çelik hat yapımı ile planlanan yatırım maliyetlerimiz çerçevesinde 2007 yılı çalışmaları tamamlanacaktır.

2008 yılı programımız yıl başında yürürlüğe girecek ve yatırım çalışmalarımız 5 yıllık süre içerisinde EPDK Mevzuatı ve ihale şartnamesine uygun olarak gerçekleştirilecektir. Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’nin yerine getirmediği/getirmekten kaçındığı bir yükümlülüğü bulunmamakta, çalışmalar EPDK Mevzuatı ve ihale şartnamesine uygun olarak sürdürülmektedir. Bilindiği üzere; doğal gaz dağıtım çalışmalarında ilgili Belediyeler, Dağıtım Şirketleri’nin ortağı olup, şehir içi çalışmalar koordineli bir şekilde yapılmakta ve çalışma alanları tüm bölgelerdeki alt yapı yatırımları da dikkate alınarak planlanmaktadır.

Bundan sonraki çalışmalarımızın yine yakın işbirliği ve koordinasyon içinde sürdürüleceği yolundaki arzu ve inancımızı bu vesileyle bir kez daha dile getirmek isterim.

Saygılarımla.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.