Kubilay'dan RAM ziyareti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek Müdür İdris Gündüzalp'ten bilgi aldı

Kubilay'dan RAM ziyareti
18 Kasım 2016 Cuma 09:12

13 PERSONEL İLE HİZMET VERMEKTEDİR

RAM Müdürü Gündüzalp “Rehberlik Araştırma Merkezimiz, gerek özel eğitim gerektiren zihinsel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, otizm, bedensel yetersizlik, işitme ve görme yetersizliği olan çocukların gerekse üstün yetenekli çocukların, devletimizin sağlamış olduğu eğitim olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri sağlamak amacıyla tanılama ve eğitim tedbiri işlemlerinin yürütüldüğü bir kurumdur. Sayın Kaymakamız Metin Kubilay’ın sürekli desteğini alan kurumumuz sadece Çerkezköy ile sınırlı kalmayarak, Kapaklı ve Saray İlçelerini de kapsayan bir hizmet anlayışı ile yaklaşık 279 bin kişilik bir genel nüfusa hizmet vermektedir. Kurumuz Özel Eğitim ve Rehberlik alanı olmak üzere iki alanda her ay yaklaşık 300 öğrenci ve ailesine hizmet vermekte ve bu öğrencilerle iligili tüm iş ve işlemleri yürütmektedir. Kurumuz 5 Özel Eğitim, 6 Psikolojik Danışman, 1 müdür yardımcısı ve 1 müdür olmak üzere toplam 13 personeli ile hizmet vermektedir” dedi.

ÖĞRETMENLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Rehberlik Araştırma Merkezi ziyaretlerinde son yapılan çalışmaları yakından inceleyen Kaymakam Metin Kubilay, Rehberlik Araştırma Merkezi formatörleri aracılığıyla düzenlenmekte olan ilçemiz okullarında görev yapan rehber öğretmenlere yönelik olarak “Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Yetiştirme Kursunu” ziyaret ederek ilgili öğretmenlere başarılar diledi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLECEK

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın destekleri ile Yeşilay tarafından tüm Türkiyede yürütülmekte olan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı Tanıtım Broşürünü de inceleyerek madde bağımlılığının önlenmesi adına ilçemizde yapılabilecek tüm çalışmaları yakından takip ederek desteklediğini söyleyen Kubilay “İlçemizde Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadelede top yekun seferberlik başlatmıştık. Her kurumun üzerine düşeni yapması için kararlar alınmıştı. Rehberlik Araştırma Merkezimiz de bu kapsamda çalışmalar yürütüyor. TBM kapsamında eğitimler alan rehber öğretmenlerimiz, Halk Eğitim Merkezimiz aracılığı ile 5 alanda bağımlılığın önlenmesi adına ilgili öğrencilerimize eğitim verecekler” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.