Kubilay; ‘Spor sayesinde sağlıklı bir gelecek yetişir’

STK ziyaretlerine ara vermeden devam eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yeni durağı 1911 Çerkezköyspor Kulübü oldu. Sporun çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay, “Gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sporla ve sanatla uğraşmalarını istiyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için en büyük etkinlikler kültürel sanatsal etkinliklerdir. Sporu çok önemsiyoruz ve birlik beraberliğin perçinlenmesi anlamında da çok önemli. Gençlerimizi çocuklarımızı ne kadar sporla uğraşmalarını temin edebilirsek o kadar sağlıklı ve mutlu bir gelecek yetişir” dedi

Kubilay; ‘Spor sayesinde sağlıklı bir gelecek yetişir’
10 Şubat 2016 Çarşamba 15:53

İLK DURAK 1911 TESİSLERİ OLDU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerine ara vermeden devam ederken, önceki günde 1911 Çerkezköyspor kulübünü ziyaret etti. Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ile birlikte 1911 Çerkezköyspor tesislerine giden Çerkezköy Kaymakamını Kulüp Başkanı Murat Narçın ve yöneticiler karşıladı.

TESİSLERİ GEZEREK BİLGİ ALDI

Oyuncuların kaldığı tesisi gezen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ardından yönetim odasında yöneticilerle bir araya geldi. Samimi karşılanmadan dolayı kulüp yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Metin Kubilay, “2016 yılına girmekle beraber ziyaretlerimize Gaziler derneğimizden başladık, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ve Muhtarlara yönelik gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin ardından da spor kulüplerimizle bu ziyaretlerimize devam ediyoruz. Centilmence müsabakalar diliyorum, Çerkezköy’ü temsil ediyorsunuz bundan dolayı da başarılar diliyorum” dedi.

ÇOK SAYIDA SPORTİF KURSLARIMIZ VAR

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında Çerkezköy’ün artan nüfusuna da değinerek, “İlçemizin çok hızlı nüfus artışı var, 133 bini geçtik. Her sene yaklaşık bir ilçe nüfusu kadar nüfusumuz artıyor. Bu kapsamda gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sporla ve sanatla uğraşmalarını istiyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için en büyük etkinlikler kültürel sanatsal etkinliklerdir. Sporu çok önemsiyoruz ve birlik beraberliğin perçinlenmesi anlamında da çok önemli. Gençlerimizin özellikle kültürel sportif etkinliklerden yararlanmaları amacıyla 31 Ocak 2014 tarihinde halk eğitimi kampanyası başlattık. Ulaştığımız sayı 25 bin 401 kişi ve açılan kurs sayısı da bin 201. Hedeflerimizi aşmış durumdayız. Bunlar içinde çok sayıda sportif kurslarımızda var” diye konuştu.

OKULLARDA KULÜP KURULACAK

Kısa bir süre önce başlatılan yeni proje hakkında da bilgi veren Metin Kubilay, “Bu çalışmada okullarımızda spor kulüpleri kurulması için talimat verdik. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Okullarımızda 10’a yakın kulüp kurulacak. Alttan ne kadar iyi gelirsek ve okullardaki kulüpleri aktif hale getirebilirsek çok daha güzel olacak. Göreve başladığımızda ilk heyecanla başladığımız çalışma da gençlik merkezi olmuştu. Kısa zamanda başlamasına rağmen yüklenici firmadan kaynaklanan sebeplerden dolayı çalışma yarım kaldı. Sürekli gündeme getirerek görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu çalışmanın tamamlanmasını arzu ediyoruz. Hatta yanında ki araziye bir futbol sahasıyla birlikte güzel bir çalışmaya vesile olsun diye girişimlerimiz var. Gençlerimizi çocuklarımızı ne kadar sporla uğraşmalarını temin edebilirsek o kadar sağlıklı ve mutlu bir gelecek yetişir” ifadelerini kullandı.

KULÜPLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Yapılan sporun okulda ki başarıya engel olmadığını sözlerine ekleyen Kaymakam Kubilay, “Bilakis bunun tamamlayıcı bir etken olduğunu hep beraber görüyoruz. Biz gençlerimizin başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sporla uğraşmalarını arzu ediyoruz. İlçemizin temsil noktasında spor kulüplerimize önemli görevler düşüyor. Bu anlamda tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KENDİ İMKANLARINCA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYOR

Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından konuşan 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın ise gerçekleşen ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bize yardımcı olacak kurumların en başında Kaymakamlık olarak sizler ve sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanlığıdır. Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay, kendi imkanlarınca yardımcı olmaya çalışıyor. Sizlerden de bu özveriyi bekliyorduk ve kendiniz bunu başlatmış oldunuz. Onun içinde ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

AMBULANS KONUSUNDA TALİMAT VERDİ

Kulüplerle daha iyi bir koordinasyon kurulması noktasında gerekli değerlendirmelerin yapılacağını belirten Kaymakam Kubilay, “Eksikler varsa tamamlanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Spor kulüplerinin desteklenmesi noktasında gençlik ve spor il müdürlüğü düzeyinde bir takım destekler veriliyor” diyerek geçtiğimiz hafta sonu karşılaşma esnasında meydana gelen sakatlığın ardından sahada ambulansın bulunmamasının üzücü bir durum olduğunu ifade ederek sahalarda ambulans bulunması yönünde Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal’a talimat verdi. Kaymakam Kubilay ayrıca, “Önemli olan destek olma noktasında artı bir şeyler yapabilmek ve bu yönde gerekli çalışmalar yapılsın. Bir aksaklık olmasını istemiyoruz” diyerek gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

AMBULANS İLE İLGİLİ YÖNETMELİK VAR

Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Aysal ise yaptığı konuşmada, “Futbol biraz daha özerk bir federasyon olduğu için sıkıntılı. Ambulans konusu sağlık bakanlığının bir yönetmeliği var. Amatör spor maçlarında Sağlık Bakanlığı ambulansın ücreti yatırılmadan ambulansımı sahaya gönderemem diyor. Milli törenler haricinde ambulans görevlendirilmez. Sağlık memuru bulunmak zorunda ve artı bir sağlık memuru için gerekli görüşmeleri gerçekleştiririz. Ambulans konusunda da yapılabilecek ne varsa çalışmalarımızı başlatacağız” cevabını verdi.

NACİZANE BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Narçın konuşmasının sonunda ise, “Çorlu da Belediye başkanı olsun, Kaymakamlık ve diğer kurumlar spora çok ciddi anlamda destek veriyorlar. Çerkezköy’de de bu tabloyu görünce heyecanlandık. Paradan önce ben bu kulüplerin arkasındayız diyerek ilk önce manevi destek bekledik. Çerkezköy’ün adını yukarı taşımak için aynı şekilde bizlerde büyük uğraşlar veriyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sanayi kentiyiz ve bu sanayiyi de en iyi şekilde kullanıp destek almamız lazım. Çerkezköy belki Türkiye’nin sanayi yönünde kalbi ama futbol yönünde en altlarda. Futbolda körelmiş ve bizlerde nacizane çıktık bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ATKI HEDİYE EDİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy kaymakamı Metin Kubilay, Kulüp yöneticileri ve futbolcularıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Kaymakam Metin Kubilay’a yöneticiler tarafından da üzerinde ‘Sen ben yok Çerkezköy var’ yazılı atkı hediye edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.