Kurban Satış yeri değişmedi

Kurban Bayramına bir aydan bir az zaman kala Çerkezköy Belediyesi Kurban Satış Yerini belirledi. Çerkezköy’de kurbanlık küçük ve büyük baş hayvanlar her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağlık Mahallesi Narin Caddesi üzerinde Eylül ayının 20’sinden sonra kurulacak olan Kurban Satış Yeri’nde satılacak

Kurban Satış yeri değişmedi
13 Eylül 2014 Cumartesi 07:43

Narin Caddesi kenarında kurulacak olan Kurban Satış Yeri’nde 50 esnaf  için yer ayırdıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, Eylül ayının 20’sinden sonra kurulacak olan Hayvan Satış Yeri’nde büyükbaş hayvan için 35, küçük baş hayvan için ise 15 satış yerinin hazırlanacağını belirterek “Hayvan Satış Yeri’nde toplam 50 satış yeri olacak” dedi.

ELEKTRİK VE SU DA VERİLECEK
Pazarda elektriğin TREDAŞ, suyun ise Belediye tarafından verileceğini ifade eden Belediye Başkanı Akay “Satış yerleri hijyenik olacak. Kurbanlık satacak olan üreticilerimiz Pazar Yeri’nde bulunduracakları hayvanlarına hijyenik yer yapacak. Bu bir zorunluluktur” dedi. Herkesin konulan kurallara uyması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, uymayanların satış yapamayacağını dile getirdi.

HANGİ BELGELER İSTENİYOR?
Kurbanlık hayvan satışında aranacak şartlarla ilgili de bilgiler veren Akay “İlçe sınırları içinden kurban satışı yapmak isteyen vatandaşlardan nüfus cüzdanı fotokopisi, menşei belgesi, küçükbaş hayvanlar için aşılama belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport (Hayvan kimlik kartı) istenecek. Ayrıca büyükbaş hayvanlar küpeli olacak. İlçe sınırları dışından hayvan getirecek satıcılardan ise nüfus cüzdanı fotokopisi, yurtiçi veteriner sağlık raporu ve menşei belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport istenecek. İlçe dışından getirilecek hayvanların da küpeli olması gerekiyor” diye konuştu.

350 TL İŞGALİYE ALINACAK
Ayrıca gerek büyük baş gerek küçük baş kurbanlık satışı yapacaklardan yer tahsisinden önce 350 TL işgaliye bedeli alınacağını söyleyen Akay “Evraklar teslim edilmeden  satış yerine hayvan indirilmesi yasak. Özellikle kurban satışı yapacak olan vatandaşlarımız bu konulara çok dikkat etsinler. Satış yerinde kesinlikle ve kesinlikle hastalıklı hayvan satışı yapılması yasak ve tespit edildiğinde çok ağır para cezası uygulamasının yanında hapis cezası da var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.