Kurbanlık hayvanlar kontrol edildi

Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini artıran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, Pınarça Yolu üzerine kurulan Hayvan Pazarı'nda bulunan kurbanlıklar üzerinde sağlık raporları ve küpe kontrolü yaptı

Kurbanlık hayvanlar kontrol edildi
02 Ekim 2014 Perşembe 08:07

SAĞLIK KONTROLÜ VE KÜPELERİ KONTROL EDİLİYOR
İlçe Hayvan Sağlığı Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda il dışından Çerkezköy’e hayvan girişinin önüne geçilmesi için artırılan denetimler dışında, hayvan pazarları da sıkı bir şekilde kontrol ediliyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, pazar yerlerini dolaşarak, genel sağlık kontrolü ve hayvanlarda küpe bulunup bulunmamasını kontrol ediyor.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Pınarça Yolu üzerindeki Çerkezköy Belediyesi Hayvan Pazarı ve Kurban Satış Noktası'nı denetleyen Veteriner Hekimler İbrahim Karagöz ve Evrim Karaoğlu, kurbanlıkların genel sağlık taramasından geçirildiğini, pasaportları bulunmayan hayvanların satışının yapılmadığını ifade ettiler. Çerkezköy'ün giriş-çıkış noktalarında güvenlik güçleriyle birlikte yürütülen kaçak kurban kontrollerine ilave olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimleri hayvan pazarlarında da sürekli denetim yapıyor.

KÜPESİZ HAYVANLARI SATIN ALMAYIN
Bayrama iki gün kala kurban satışlarının arttığı şu günlerde, sağlıksız hayvanların kurbanlık yapılmasının önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle küpesiz hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamasını istiyor.  Veteriner Hekimler Evrim Karaoğlu ile İbrahim Karagöz, Bayram süresince de devam edecek bu denetimler kapsamında Pınarça Yolu üzerinde kurulan 'Kurban Satış Noktası'nda incelemelerde bulundu.

SAĞLIK RAPORLARINI TEK TEK İNCELEDİ
Hayvanların genel sağlık kontrolünü yapan ve kurban için uygun olup olmadıklarına bakan Veteriner Hekimler Karagöz ve Karaoğlu, hem büyükbaş hem de bir yıldan beri uygulamaya başlanan küçükbaş hayvanlardaki küpeleri kontrol etti. Evrim Karaoğlu, denetimler kapsamında hayvan sahiplerinden kurbanlıklara ilişkin sağlık raporlarını isteyerek gerekli incelemelerde bulundu.

SAĞLIK SORUNUNA RASTLARSANIZ BİZE HABER VERİN
Belgeleri tam olan kurbanlık hayvanların sahiplerine hayvanlarında herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını da soran Karaoğlu "Herhangi bir sağlık sorununa hayvanlarınızda rastlarsanız, görürseniz derhal bize haber verin" diyerek uyarıda bulundu.

İÇ PİYASAYA YETECEK KADAR KURBANLIK VAR
Çerkezköy Pınarça Yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarlarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle hayvan pazarına alınmamasını istedi. Çerkezköy’e küçük ve büyükbaş hayvanların çoğunlukta Saray, Uzunköprü ve Edirne’den geldiğini belirten Demirbağ, gerek küçükbaş gerekse büyük baş olmak üzere iç piyasaya yetecek kadar kurbanlık hayvan olduğunu ifade etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.