Lastik İş işverene çağrı yaptı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Lastik İş Sendikası bir İlaç Fabrikası önünde düdüklü davullu basın açıklaması gerçekleştirdi ve işvereni toplu sözleşme için masaya davet etti

Lastik İş işverene çağrı yaptı
28 Haziran 2015 Pazar 19:32

 DAVUL ÇALIP DÜDÜK ÖTTÜRDÜLER

Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Lastik İş Sendikası Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir  İlaç Fabrikası önünde düdüklü davullu basın açıklaması gerçekleştirdi. 27 Haziran Cuma günü saat 16.30’da gerçekleştirilen basın açıklamasını sendika adına Lastik İş İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk gerçekleştirirken, Lastik İş Örgütlenme daire Başkanı Muammer Özen ve Tekstil İş Sendikası işçileri de açıklamaya destek verdi. Davul çalıp düdük öttüren işçilere fabrika önünden geçen servis araçları da korna çalarak destek verdi.

“DÜNYADA YENİ BİR ZAM SİSTEMİ KURULMUŞ”

Lastik İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk yaptığı açıklamada “İş yerine, eski çalışan emekli kardeşlerimizin ücretleri üzerinden daha yüksek ücretle yeni işçi alacaksınız. Bu nedenle ücreti düşük olan eski işçilerin ücretlerini yukarı çekeceksiniz ve bu uygulamaya ‘zam yaptık’ adını vereceksiniz. Böyle bir şey yalnızca kandırmacadan ibarettir. İşveren buna zam diyorsa demek ki dünyada yeni bir zam sistemi kurulmuş da bizim haberimiz yok.”dedi.

“KAMUOYUNA DOĞRU OLMAYAN AÇIKLAMALAR YAPIYORSUNUZ”

Şube Başkanı Öztürk açıklamasının devamında işverenin kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamalara tepki göstererek “Siz değil misiniz; çalışanlarınızı bir otelde toplayıp bu ülkenin büyüyeceğini söyleyen. Şimdi küçülmeyi planladığınızı söyleyip işçileri işten çıkarıyorsunuz. Siz değil misiniz; 6 emekçi kardeşimizi işten çıkarıp diğer işçilere iş yüklemesi yapan? Siz değil misiniz; insanlar sendika üyeliğinden vazgeçsinler diye rüşvet gibi zam uygulayan. Arkasından dini bayramlarda bayram harçlığı veren. Verdiğiniz sözleri tutmadığınız gibi kamuoyuna doğru olmayan açıklamalar yapıyorsunuz.”dedi.

“TOPLU SÖZLEŞME İMZALAMAYA DAVET EDİYORUZ”

İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk “Bizim işverene çağrımız şudur: Evrensel hukuka, insan haklarına ve Anayasanın çalışanlara tanıdığı sendikalaşma hakkına saygı gösterip haksız yere işten çıkardığınız emekçi kardeşlerimizi yeniden işe başlatınız. Burada, işvereni sağduyulu davranmaya, sendikamız Lastik İş’in yasal yetkisini tanıyıp masaya oturmaya ve karşılıklı görüşmeler ile toplu sözleşme imzalamaya davet ediyoruz.”dedi.

“YAŞASIN EMBİL İŞÇİLERİNİN SENDİKAL MÜCADELESİ”

Lastik İş adına açıklamayı yapan İstanbul Şube Başkanı Ali Öztürk konuşmasını “İşçiler anayasal hakları olan sendikalaşma ve toplu iş sözleşme hakkından vazgeçmeyecektir. Hiçbir güç ve baskı, işçileri en temel haklarını elde etmek için çıktıkları yoldan ve başlattıkları mücadeleden geri döndüremeyecektir. Yaşasın  işçilerin sendikal mücadelesi” diyerek sonlandırdı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.