LİONSLAR GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Türk Basında Sansürün Kaldırılışı'nın 104’ncü yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Lions Kulübü tarafından ÇOSB Turkuaz Restourant'da basın mensuplarına yönelik toplantı ve iftar yemeği düzenlendi. Toplantıda konuşan Basın ve Halka İlişkiler Komite Başkanı Feyzullah Özkan, basının toplumun gerçekleri öğrenmesinde ki en önemli araç olduğunu ifade ederek, "Basınımızın önündeki haber alma ve yayma engellerinin kaldırılması bu açıdan oldukça önemlidir. Bu nedenle basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları ve harcadıkları çabayı takdir etmemek mümkün değildir" açıklamasını yaptı

LİONSLAR GAZETECİLERİ AĞIRLADI
27 Temmuz 2012 Cuma 08:49

Türk Basını'nda sansürün kaldırılışının 104’ncü yılı ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile Lions MD 118 Yönetim Çevresi Kulüpleri basın mensuplarıyla toplantı ve iftar yemeğinde bir araya geldi.
GELENEKSEK KUTLAMA YAPILDI
Lions Kulübü, geleneksel hale getirdiği Basın Bayramı kutlamasını bu yıl da unutmadı. Çerkezköy Lions Kulübü öncülüğünde Basında Sansürün Kaldırılışı'nın 104’ncü yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı etkinliği kapsamında önceki akşam OSB Turkuaz Restourant’ta bir program düzenlendi. Programa Lions Genel Yönetmeni Hamza Kurtay, Tekirdağ Lions Kulübü Başkanı Sema Ersöz, Lions Tekirdağ Komite Başkanı Tuğrul Ersöz, Lions Tekirdağ 1. Bölge Başkanı Bülent Eniz, Lions Çerkezköy Kulübü Başkanı Halit Çoruh, Lions Çerkezköy Basın ve Halkla İlişkiler Komite Başkanı Feyzullah Özkan, Silivri Lions Kulübü Başkanı Nuriye Kutluay, Silivri Lions Kulübü geçen Dönem Başkanı Zekeriya Çabuk, Silivri Lions Kulübü Protokol ve Organizasyonlar Başkanı Tuğba Birsen, Çorlu Lions Kulübü Başkanı Sibel Kara, Çorlu Lions Kulübü 1. Kesim Başkanı Hamit Gündüz, Çorlu Lions Kulübü Sosyal Aktiviteler Komite Başkanı Sezan Hızer, Avcılar Lions Kulübü 2. Bölge Başkanı Okan Yıldırır ile Silivri, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları katıldı.
HÜR BASIN VURGUSU
Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Halit Çoruh, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak, "Tarihten gelen süreç içerisinde baktığımızda, toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde basının önemli bir rolü vardır. Basın hürdür ve hiçbir zaman sansürlenemez" ifadesini kullandı. Çoruh ayrıca basında sansürün kaldırılışının 104’ncü yıldönümünde programa katılan tüm gazetecilere tek tek teşekkür etti.
HEYECAN ZAMAN İÇİNDE BAYRAMA DÖNÜŞTÜ
Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Halit Çoruh’un konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Lions Kulübü Basın ve Halkla İlişkiler Komite Başkanı Feyzullah Özkan, 24 Temmuz tarihinin gazeteciler için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Bundan 104 yıl önce ‘Basın Sansürü’ uygulaması 2.meşrutiyetin ilanıyla kalkmıştır. 2.meşrutiyetin ilan edildiğini duyan gazeteciler, aynı gün gazeteleri sansür memurlarına göstermeden çıkarmışlardır. Basın mensuplarının heyecanla karşıladıkları bu durum, zaman içinde bir bayrama dönüştürülür. Cumhuriyetle birlikte ise bu bayram havası geleneksel bir kimliğe bürünür ve 24 Temmuz resmi olarak, Basın bayramı ilan edilir" ifadelerini kulanı.
Türkiye’de yakın zamana kadar çoğu kesimin basın bayramından haberinin olmadığını sözlerine ekleyen Özkan, şunları söyledi; "Bu nedenle 24 Temmuz birkaç yıl öncesine kadar medyada normal bir gün gibi geçiyor, haberlerde bile yer bulamıyordu. Ancak 24 Temmuz Basın bayramı, gerek Basın İlan Kurumu’nun gerekse Lions gibi sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla son yıllarda hak ettiği değeri görmeye başlamıştır"
ÇABALARI TAKDİR ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
Gazeteciliğin, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu ifade eden Feyzullah Özkan, Toplumun gerçekleri öğrenmesindeki en önemli araçlardan birisi basındır diyerek, "Basının özgür, tarafsız ve objektif olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından da bahsetmek mümkün değildir. Basınımızın önündeki haber alma ve yayma engellerinin kaldırılması bu açıdan oldukça önemlidir. Bu nedenle basın emekçilerinin yaşadıkları zorlukları ve harcadıkları çabayı takdir etmemek mümkün değildir. Basın çalışanlarının iş güvencesine, sendikal haklara sahip olarak daha rahat koşullarda çalışmasının sağlanması ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesinin, iş verimliliğini artıracağı gibi basının gelişmesine de önemli katkıda bulunacağı kesindir" açıklamasında bulundu.
ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENİYORSUNUZ
Basın ve Halkla İlişkiler Komite Başkanı Özkan, Basın’ın farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan önemli bir işleve sahip olduğunu açıklayarak konuşmasını şöyle devam etti; "Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Basınımızın hukuk devleti ilkesine sadık kalarak görevini yerine getirirken, ulusal değerlerimizin korunması ve Türkçenin doğru kullanımına özen göstermeli, özellikle çocukların ve gençlerin bedensel, ruhsal ve etik yönden gelişmelerine zarar verecek, onları suça itecek yayınlardan uzak durmalıdırlar."
Feyzullah Özkan konuşmasının sonunda ise "Ulusal basınımızın yanı sıra özellikle yöremizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Çeşitli zorluklar içerisinde toplumun bilgilendirilmesi, olaylara ışık tutulması, ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan tüm basın mensuplarımızın gazeteciler ve basın bayramını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
TANITIM FİLMİ İZLENDİ
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Lions Kulübü hakkında tanıtım filmi izlettirildi. Lions kulübünün faaliyetleri arasında, 1963 yılından bugüne kadar okul, derslik, öğretmenevi, spor salonları, kütüphane ve laboratuarlar yapılarak Türk ulusuna kazandırılmıştır. Lions kulübü tarafından kurulan 15 vakıf topluma destek için çalışmakta olup, temiz deniz, temiz çevre ve temiz hava sloganıyla geleceğe miras bırakılacağı belirtildi. Sosyal olaylara öncülük eden kulüp üyeleri ramazan ayında da gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmayı da ihmal etmiyor. Lions Kulübü dünden bugüne ve geleceğe dil din, ırk ayrımı yapmadan çalışmalarını sürdürmeye devam edeceği ifade edildi.
Tanıtım filminin ardından programa katılan gazeteciler basında sansürün kaldırılmasıyla ilgili olarak düşüncelerini paylaştılar. Programda son olarak konuşan Genel Yönetmen Hamza Kurtay, Lions'un tanıtıma pek fazla önem vermediğini ifade ederek, "Lionsta sağ elin verdiğini sol el görmez ve bilmez düsturuyla hareket ediyoruz. Türkiye’de yaşayan Türk halkı Lions hakkında fazla bir bilgiye sahip değildir. İhtiyaçlar hasıl olduğunda ve bu ihtiyaçlar giderildiğinde lionsu tanımaya gayret ediyorlar. Lions camiası Türkiye cumhuriyetine 250’nin üzerinde okul kazandırmıştır. Bunu yapabilecek yada yapan başka bir kuruluş gösteremezsiniz. Lions hareketi dünyanın 208 ülkesinde mevcuttur. Buda demektir ki dünyanın yüzde 90’ında Lions hareketi mevcut. 208 ülkede 1,5 milyona yakın çok prensipli çalışan üyeleri ve 45 bin kulübü var. Lions camiası dünyada birleşmiş milletler de kürsüsü bulunan tek kuruluştur. Her yerde büyük bir özveri ile yer alan koşturan sizlerin 24 temmuz basın bayramını içtenlikle kutluyorum" açıklamasında bulundu.
BASIN MENSUPLARIYLA BİRLİKTE İFTAR YEMEĞİ YEDİLER
Tekirdağ, Çorlu, Çerkezkö ve Silivri’de görevli medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda katılımcılara, Lions Kulübü tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Program sonunda Lions üyeleri davetlilerle birlikte İftar yemeğine geçti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.