Lionslar ile gazeteciler buluştu

Türk Basını'nda sansürün kaldırılışının 103. Yılı ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile Lions 118E Yönetim Çevresi 1. Kesim Kulüpleri Çorlu'da bir program düzenlediler. Çorlu Divan Hotel'de yapılan programa bölgede yayın yapan yazılı ve görsel basın mensupları katılırken, programda konuşan Genel Yönetmeni Sebahat Ural Yıldırım, ''Yerel basın, toplumumuzda ve halkın bilinçlendirilmesi konusunda çok önemli bir rol oynamakta'' dedi.

Lionslar ile gazeteciler buluştu
27 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI BİRARAYA GETİRDİ
Lions Kulübü 118E Yönetim Çevresi 1. Kesim Kulüpleri 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile Çorlu Divan Hotel'de bir kahvaltı düzenleyerek, bölgedeki yazılı ve görsel medya temsilcileri ile biraraya geldi.
BASIN DAHA ÖZGÜR OLMALI
Toplantıya Çorlu, Çerkezköy, Silivri, Avcılar Lions Kulübü Başkanları katılırken, kahvaltıda bir konuşma yapan 118E Yönetim Çevresi Genel Yayın Yönetmeni Sebahat Ural Yıldırım, basının daha özgür ve daha rahat fikrini beyan etmesi gerektiğini söyledi.
YEREL BASIN ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTA?
Yerel basının önemlyi olduğunu belirten Genel Yayın Yönetmeni Sebahat Ural Yıldırım, "Yerel basın, toplumumuzda ve halkın bilinçlendirilmesi konusunda çok önemli bir rol oynamakta. Lions siyasi bir görüş değil ama Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri ve onun önemli savunucularından da biri. Önemli günlerimizi ve bayramlarımızı yok etmek kimsenin hakkı değil. Lions bazı çalışmalarda önderlik yapıyor ve yapmaya da devam edecek'' diye konuştu.
KİMSE DOKUNAMAZ
Zulüm, baskı ve tehdit ile insanların düşüncelerinin değişmeyeceğini belirten Yıldırım, "Türk torlumu çok şey yaşadı ve çok zorluğun da üzerinden gelmesini bildi. Eğer yerel basın, sivil toplum örgütleri alevlenir, toplum içindeki misyonlarını tam manası ile yerine getirirse kimse onlara dokunamaz" dedi.
BASIN ÖZGÜR OLMAZ İSE
DEMOKRASİ OLMAZ
Divan Hotel'deki kahvaltıda konuşan Silivri Lions Kulübü Başkanı Zekeriya Çabuk, basın özgürlüğünün olmadığı, tarafsız ve objektif basının olmadığı ülkede demokrasi ve insan haklarından bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.
İNSANLARIN ÖZELİNE GİRMEYİN
Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Sabri Çavuş ise basının insanların özeline girmeden basın özgürlüğünü yaşaması gerektiğini belirterek, "İnsanların özeline girmeden haber ve yorum yapın. Yazılı olmayan ahlaki ve etik kurallarınızı uygulayın" çağrısında bulundu.
Avcılar Lions Kulübü Başkanı Hüseyin Yılmaz ve Kesim Başkanı Nurhan Özbaba da yaptıkları konuşmalarda 24 Temmuz Basın Bayramını kutladılar.
MEDYA MENSUPLARI DERTLİ
Toplantıda konuşan basın mensupları ise Türkiye'de hergeçen gün basın özgürlüğünün kısıtlandığını, gazetecilerin içeri atıldığını ve korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını savundular.?
Çorlu'da görevli medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda katılımcılara, Lions Kulübü tarafından sertifika verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.