​​​​​​​Lösemi hakkında bilgi verdiler

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Özel İrmet Hospital, vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Her gün sosyal medya hesabından hastalıklar hakkında detaylı bilgilendirme yapan İrmet Hospital, lösemi hastalığı hakkında da paylaşımda bulundu.

​​​​​​​Lösemi hakkında bilgi verdiler
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:25

İLK BULGULAR ÖNEMLİ
27 Mayıs-2 Haziran Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle İrmet Hospital bilgilendirme mesajı yayımladı. Yapılan paylaşımda lösemi hastalığı hakkında detaylı bilgi verildi. Halk arasında kan kanseri olarak bilinen lösemi, günümüzde gelişen tıp teknolojisi sayesinde erken teşhis ve etkili yöntemler sonucunda yüksek başarı oranları ile tedavi edilmektedir. Lösemi hastalıkları, 100 binde bir görülen, daha çok ileri yaşta erişkinleri tutan tehlikeli hastalıklardır. Çocuklarda nadirdir, çocuklarda görülen tipleri günümüzde yüzde 80-90 başarı oranında tam tedavi olabilmektedir. Erişkinlerde ise hastaların büyük bir kısmında kombine kemoterapi ardından kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. Kan kanseri belirtileri: Aniden başlayan ateş, halsizlik, kilo kaybı, aşırı yorgunluk, geçmeyen infeksiyonlar, vücutta morluklar ve diş etlerinde şişme akut lösemilerin en tipik bulgularıdır” denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.