Mandalı, Samsunluların fikirlerini dinledi ​

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek; Kapaklı Belediyesi 5 yıllık kalkınma planı için Samsunlu vatandaşların taleplerini dinledi

Mandalı, Samsunluların fikirlerini dinledi ​
16 Ocak 2019 Çarşamba 20:18

DERNEK ZİYARET EDİLDİ
Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleşen ziyarete Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Dernek Başkanı Mustafa Önder, Kapaklı ve Büyükşehir Belediyesi daire amirleri ile Samsunlu vatandaşlar katıldı.

STRATEJİK PLANIMIZI SİZLERLE BİRLİKTE YAPMAYA GELDİK
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kendilerini ağırladıkları için Dernek Başkanı Mustafa Önder ve Yönetimi başta olmak üzere tüm Samsunlu vatandaşlara teşekkür ederek; “Biz bu akşam siyaset ya da oy istemek için gelmedik. Buraya gelme sebebimiz stratejik planımıza şekil vermektir. Stratejik planımızı sizlerle birlikte yapmaya geldik.” dedi.

HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYİ YAPABİLİRSİNİZ
Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalardan bahsetmekten ziyade önümüzdeki senelerde halkımızın Kapaklı Belediyesi’nden beklediği çalışmaları öğrenmek adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Mandalı, “Görüşleriniz bizim için çok değerli. Kapaklı’yı hep beraber yöneteceğiz. Sizlerden de gelen fikirler doğrultusunda ‘Kapaklı’yı nasıl daha da kalkındırabiliriz?’ sorusuna yanıt bulmak için buraya geldik. Her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Ben kimseye kızamam, küsemem.” diye konuştu.

PLENTİ İPTAL ETTİRENLER KAPAKLI HALKINI ZARARA UĞRATTI
2018 yılının Nisan ayında asfalt ihalesi yapılmasına rağmen yol çalışmalarının başlamadığına dikkat çeken vatandaşların sorularını cevaplayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “4. ayda ihalemizi ve yer teslimini yapmıştık. Takribi 75 km 100 bin tona yakın asfalt ihalemizi yapmıştık. Müteahhit firma asfalt plenti kurmak istedi ve Karaağaç’ta yer gösterdik. Bazı şikayetler oldu ve ÇED raporu gereklidir yazısı istendi ve plent mühürlendi. Kendilerine partici diyen birkaç sivri akıllı çıktı ve plenti mühürletti. Bunlar sürüye kurt götürür. Bu arkadaşlarımızın kibirli hareketleri asfalt çalışmalarımızı engelledi. Bu arada ülkemizde kriz oluştu. Asfalt fiyatları yükseldi. Müteahhit firma plentin açılmasını bekledi plent de açılmadı. İhale de sonrasında feshedildi. Tekrar bir ihale yaptık. Fakat 12 milyon TL’ye 100 bin ton asfalt alarak 75 km yol yapacaktık. Fiyatlar arttıktan sonra aynı maliyete 20 kilometre yol yapabilir konuma geldik. Biz o 100 ton asfaltla Karaağaç da dahil bütün Kapaklı’nın yollarını asfaltlayabilecektik. Aralık ayının sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize yazı yolladı. ÇED raporunun gerekli olmadığını ve asfalt yapabileceğimizi ifade ettiler. Asfalt serimi için 10 derecelik bir sıcaklık olması için. Bu havada asfalt sermeye kalksak hemen bozulur. Biz ihaleye çıktıktan sonra başlayabilseydik yollarımız tamamlanacaktı. Burada zarar eden Kapaklı Belediyesi değil, sizlersiniz. Biz burada bağcıyı dövmek niyetinde değiliz. Biz burada, vatandaşlarımızı zarara uğrattıklarını söylemeye çalışıyoruz. Onlar ‘Biz bu yolları yaptırmayalım da Kapaklı Belediyesi’ni iş yapmamış gibi gösterelim’ anlayışıyla hareket ettiler. Halk bunları yemez. Kapaklı halkı bunları yemez. Başka bir ihaleyle asfalt alımı gerçekleştirdik. Onunla da Bahçelievler Mahallesi’nde yol tamiratı yaptık. Sonra tekrar 6 bin ton asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Bunun sözleşmesi de yapıldı. Havalar müsaade ettiği zaman diğer yol yapım ve tamirat çalışmalarını yapacağız. Mart ayı itibariyle asfalt çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu arada TESKİ’nin de altyapı çalışmaları başladı. Bu çalışmalar da bizleri biraz zorlamaya başladı. Yağışlı havalardan dolayı çökmeler olabiliyor. Bu sorunlarla da mücadele ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ 72 KİLOMETRELİK YOL YAPTI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı’ya 72 kilometrelik yol yapıldığını kaydeden Başkan Mandalı, “Büyükşehir’e bağlandıktan sonra sorumlu olduğumuz alan çok fazla büyüdü. Uzunhacı, Karaağaç, Bahçeağıl, Karlı ve Yanıkağıl Mahallelerinin aralarına beton yollar yapıldı. Kent Merkezimizde de çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Sadece Kent Merkezimizle sınırlı kalmadık. Sizlerin göremediği yerlerde de yol çalışmaları yaptık.” dedi.

HASTANE İÇİN DEVLETTEN 1 LİRA BİLE BEKLEMİYORUZ
Samsunlu vatandaşların Devlet Hastanesi’yle ilgili sorularını da yanıtlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Hastaneyle ilgili bir yer çözdük. Mevcut mezarlığın üst kısmında 30 dekarlık yer ayarladık. Yetmeyeceğini söylediler. Kazak Gölü’nden başlayan yol istikametinden 70 dekarlık yer istediklerini belirttiler. Bundan önce Kaymakamımız ilgilendi ve ‘Yapalım’ dedi. Üst tarafta iki bakanlık anlaşmaya çalışırken Sağlık İl Müdürlüğü ve Orman İl Müdürlüğü’nü suçlu buldular ve o müdürlerin tayini çıkarıldı. Yeni gelen Valim hastane yerini çözeceğini söyledi. Devletten 1 lira beklenmiyor. Yatırımı yapacak olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü. Orman Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı inşallah bir an önce anlaşırlar.” bilgilendirmesinde bulundu.

YILDIZKENT KAVŞAĞI ‘KANGREN’ DURUMDA
Yıldızkent Kavşağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuşmalarına devam eden Başkan Mandalı, “Geçtiğimiz yıllarda buraya Bakanımız geldi. 40 milyon TL’lik ödenek ayrıldığını ve Yıldızkent Kavşağı’na hem üstgeçit hem de dal-çık sistemi yapacağını söyledi. 2018 yatırım planına da alındı. Sonra 24 Haziran geldi, Bakan da gitti para da gitti. Biz şimdi kime anlatacağız derdimizi? Hadi Bakan gitti; bari para dursun bütçede. Karayolları’nın yapacağı iş de inşallah 2019 bütçesine alınır. Çünkü o yolun durumu kangren. Tekirdağ, vergi ödemede 8. sırada ancak hizmet alımında 58. sıradayız. İlla 8. sırada yatırım yapın demiyoruz. Biz 18. sıraya da razıyız. Bizim kimseyle işimiz yok. Biz 120 bin nüfusla kardeş gibiyiz.” ifadelerini kullandı.

ÜSTGEÇİT PROJESİNİN DETAYLARINI ANLATTI
Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallesi arasında yapılması planlanan Modern Yaya Üstgeçidi hakkında da merak edilen hususlara değinen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Üstgeçit konusu da şu şekilde: Büyükşehir ihaleyi yaptı. Hiçbir problem yok. Ama müteahhit işe giremiyor. Malzeme fiyatları arttı. Bakanlığın fiyat artışı yapılması bekleniyor. Yoksa müteahhitler zarar edecekleri için iş yapmaya yanaşmıyorlar.” dedi ve devlet tarafından ‘fiyat farkı kararnamesi’ çıkarılırsa çalışmaların en kısa sürede başlayabileceğinin sinyalini verdi.

YENİ PARKIN MÜJDESİNİ VERDİ
Park yapım çalışmalarına da devam edildiğini kaydeden Başkan Mandalı, “Karagözgölü Deresi’nin iki yanına da çok güzel bir park yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin oraya yapacağı park bölgenin çehresini değiştirecek. Yazın, ailelerimiz orada çok güzel vakit geçirecekler.” diyerek Samsunlu vatandaşlarımıza bu yeni parkın müjdesini verdi.

YILLIK 40 MİLYON TL’LİK GELİRİMİZ İPTAL OLDU
2014 yılında hazırlanan stratejik plan hakkında da bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “41 tane projemiz vardı stratejik planımızla. İlçe olmamızla birlikte İller Bankası gelirimizde yıllık 25 milyon TL’lik azalma oldu. Daha sonra devletin çıkardığı kanunla sanayicilerden emlak vergisi alınmaması kararlaştırıldı. Oradan da yıllık 15 milyon TL’lik bir gelirimiz vardı, o da kesildi. Yani yıllık 40 milyon TL’lik gelirimiz iptal oldu. Biz bu 40 milyon TL’yi almış olsaydık çok güzel yatırımlar yapabilirdik. Biz gelirimizin daha da artacağını düşünürken aksine büyük bir kayıp yaşamış olduk. 20 bin hektarda bırakın 41’i 70 tane proje yaptık. Bunların bazılarını göremiyorsunuz. Biz başka belediyeler gibi değiliz. 1 lira faiz vermiyoruz. Biz Belediye olarak kimseye 1 lira da borcu değiliz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda İlçemizi yönetiyoruz. 5 yıllık kalkınma planıyla ilgili sizlerin görüşünü de önemsediğimiz için sizlerle bu toplantıyı yapıyoruz.” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, kafalarına takılan soruları yanıtladığı ve yeni oluşturulacak stratejik plan için kendilerinin de görüşünü aldığı için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti. 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.