Mandalı’dan gövde gösterisi

Kapaklı Belediye Başkanı ve Milet İttifakı’nın CHP’li Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı, “Büyük buluşma ve aday tanıtımı” toplantısı düzenledi. Mandalı, tüm meclis üyesi adaylarını sahneye davet ederek kamuoyuna tanıtı. Mandalı, yaptığı konuşmada ise Cumhur İttifakı AK Parti Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin’i eleştirdi.

Mandalı’dan gövde gösterisi
14 Mart 2019 Perşembe 13:30

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı ve meclis üyelerinin tanıtım programına CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak,  CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygün, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ENEZ’DEN SEÇMENLERE ‘KOYUN’ BENZETMESİ
CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları’nın konuşmalarının ardından sahneye gelen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan  “Büyükşehirde Kadir Albayrak’ı, 8 ilçede CHP’nin adaylarını kayıtsız şartsız destekliyoruz. 3 ilçemizde kendi adaylarımız var. Şimdilerde beka sorunu diye tutturdular. Aslında en büyük sorun Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten mevcut iktidardadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek bekası bu iktidardan kurtulmaktır. Yerel seçimlerle başlayıp genel seçimlerde bu iktidarı başımızdan def edeceğiz. Enerji Bakanı Kapaklı’da doğalgaz bulundu demiş. Bizim Trakya’mızın zaten her yerinde doğalgaz var. Bakan termik santrali yapacağız diyor, yapmayacağız demiyor ve bizim koyunlarımız alkışlıyor. O yüzden bizler yerel seçimlerde tüm İYİ Parti’liler, CHP’liler birleşip bu iktidara yerel seçimlerden başlayarak son noktayı koymalıyız” dedi.
“MANDALI, KAPAKLI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”
“İrfan Mandalı herkesin belediye başkanı oldu. Her yere hizmet götürdü. Bizim anlayışımız da aynen böyledir” diyerek sözlerine başlayan Candan Yüceer, “Sadece betona değil geleceğe, çocuklarımıza yatırımımız var. Dünden bugüne kadar tüm belediye başkanlarımız Tekirdağ’ın çehresini değiştirdi. Başkanımız bundan sonra da Kapaklı’da yapacakları ile tekrardan Kapaklı’yı uçuracaktır. Elbette eksikler var” dedi.
İKTİDARI ELEŞTİRDİ
İktidarı eleştiren Yüceer, “Memleketin geldiği durum ortada. Artık üretemeyen bir Türkiye yarattılar. Tarımı bitirdiler, tarihinde hiç olmadığı kadar borcu var ülkemizin. Geldiklerinde 130 milyar dolardı. Şimdi ise 527 milyar dolar borcumuz var. Her doğan çocuğumuz bugün 30 bin dolar borçla doğuyor. Söylenecek söz yok. Bugün gelmişler beka sorunu diyorlar. Eğer beka sorunu varsa, bu sorun sizin iktidarınız tarafından oluşturulan bir sorundur. Çünkü 17 yıldır tek başlarına iktidardalar. İstedikleri kanunu çıkarıp, istedikleriyle masaya oturdular. İstediklerini istedikleri yere atadılar. FETÖ ile aynı yere yürüdüler, İŞİD’e kol kanat gerdiler. PKK açılımı yaptılar. 17 yıldır beka sorununu çözemediniz, şimdi beka sorunu var diyorsunuz, çocuk mu kandırıyorsunuz? Bizlerin birlik ve beraberliği devam ettiği sürece, hiç kimse bize bir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.
 “31 MART’TA AMPUL PATLAYACAK”
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün konuşmasında, “İktidar, Millet İttifakının gücünü gördü ve duydu, artık yavaş yavaş balonları sönmeye başladı. Enerjileri bitti, ampul sönmeye başladı. 31 Mart akşamı ampul patlayacak. Türkiye’deki ölüm rakamlarına baktığımızda Tekirdağ olarak 4. sıradayız. 4 kişiden birisi hayatını kanserden kaybediyor. Ergene Nehri hemen yanımızda. İki gün önce Enerji Bakanı Kapaklı’ya gelmiş. Tekirdağ’ın her yerinde doğal gaz var Sayın Bakan. Doğalgazı olan bir bölgedeyiz. Tekirdağ’da kaya gazı da var. Bakan Trakya’da termik santral yapmayacağız demiş. Onu sen demedin Danıştay’daki hakimler sayesinde termik santral iptal oldu” diyerek Enerji Bakanı Dönmez’e göndermede bulundu.
“HELAL OLSUN BAŞKANLARIMA”
“Vergi sıralamasında sekizinci, hizmet almada kırklardayız. Vergi veriyoruz ama bize dönüş olarak gelmiyor” diyen Aygun, “5 yıllık bir süre içerisinde Tekirdağ’ımız 836 milyon lira merkezi bütçeden para almış. Ama bizim belediyelerimiz 4 milyarlık yatırım yapmışlar. Helal olsun başkanlarıma diyorum ben. Kıt kanaat imkanlarını halkına kazandırmak için sahada sizlerle beraber geçiriyorlar. 2014’te 12-0 yapan tek iliz. Sizlere teşekkür ediyorum ve şimdi tekrar Millet İttifakıyla 12-0 yapacağız.” ifadelerini kullandı.
“TEKİRDAĞ, PARİS OLACAK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise AK Parti’de gündeme gelen metal yorgunluğa dikkat çekerek, “Bir tarafta yorulduk diyen bir belediyecilik anlayışı, diğer tarafta böyle güzel toplulukları meydana çekebilen bir belediyecilik anlayışı var. Türkiye İnsani Gelişmişlik Vakfı var. Bu kuruluş her yıl Türkiye’nin en ileri ilçelerini tespit ediyorlar. En ileri 30 ilçenin 19’u CHP Belediyesi. Tekirdağ halkı son 5 yılda devlete 35 milyar lira vergi ödemişler. Devletten de ala ala 850 milyon almışlar. Sizler ise buraya 4 milyarlık yatırım yapmışsınız. Sadece büyükşehir olarak bin 200 kilometre yol, bin 140 kilometre içme suyu hattı, bin 303 kilometre kanalizasyon hattı, 157 kilometre de yağmur suyu hattı yapıldı. Bundan önceki 5 yıllık dönemde kasaba gibi olan Tekirdağ şimdi artık büyükşehir oldu. Tekirdağ, Paris gibi olma yolunda hızla ilerliyor” şeklinde konuştu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ
Hükümeti eleştiren Faik Öztrak “Beni desteklemeyen herkes haindir diyen bir yönetim anlayışı var. Milletin birliğini sağlamakla sorumlu olan cumhurbaşkanlığı makamı aksine milletin içine nifak sokuyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Şartlar bugün 12 Mart’tan, 12 Eylül’den ve 28 Şubat’tan dahi daha kötü. Cumhurbaşkanı gömleği üzerinde olan parti genel başkanı muhalefet partilerinin genel başkanına istediğini söylüyor. Ama onlar kendisine bir laf söylediği zaman milyonlarca liralık davalar açıyor. Dün de Sayın Akşener’e söyledi, ‘seni içeri atarım’ dedi. Bu şartlar altında seçime giriyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar martın sonu bahar. Buradan sizlere zafer kazanacağız demiyorum. Büyük başarı elde edeceğiz diyorum. Çünkü biz, AK Parti'ye oy veren, MHP'ye oy veren, bizim dışımızdaki partilere oy veren hiçbir seçmenimizi, düşman olarak görmüyoruz, hepsinin oyuna talibiz" diye konuştu.
EYT’LİLER MANDALI’YI DESTEKLİYOR
Milletvekillerinin ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar adına Bahattin Çakır bir konuşma yaptı. Çakır yaptığı konuşmada kendilerine destek olan Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Kapaklı Belediye Başkan adayı İrfan Mandalı’ya teşekkür ederken, Mandalı’yı destekleyeceklerini kaydetti.
ALBAYRAK: “YETMEDİĞİN YERDE ARKADANDAYIM”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Albayrak, “Bugün İrfan Başkanımızın günü. 5 yıldır beraber çalışıyoruz. Gerçekten Kapaklı’ya olan sevgisini en yakından bilen biri olarak biliyorum. Biz 5 yıl boyunca Tekirdağ’ın bütün belediyelerine eşit şekilde hizmet ettik. Bugün burada Kapaklılara bir kez daha söylemek istiyorum. Sayın İrfan Başkan sonuna kadar çalışmaya devam. Yetmediğin yerde Kadir Bey arkanda her zaman.”
TERMİK SANTRAL ÜZERİNDEN ÇETİN’İ VURDU
Program belediye meclis üyesi adaylarının tek tek sahneye davet edilmesiyle devam etti. Milletvekilleri ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Mandalı, Çetin’i eleştirdi. Mandalı, “Bunların Kapaklı’ya hizmet etmek, taş üstüne taş koymak gibi dertleri yok. Kapaklı’yı ve Kapaklı halkını zerre kadar düşünmüyorlar. Pınarça Mahallemize kurulması gündeme gelen termik santrale sesini çıkaramadı. Sizlerin sağlığını düşünmeyen bir adamın Kapaklı’ya ne yararı olabilir? Bunlar sizin hizmet almanızı da istemiyorlar. 9 ay önce ihalesini yaptık ve Karaağaç’a geçici bir asfalt plenti kurduk. Bu plent ile Kapaklı ve Karaağaç’ın neredeyse tüm yollarını asfalt yapacaktık. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Termik santral konusunda üç maymunu oynayan bu şahıslar geçici asfalt plenti söz konusu olunca aniden çevreci oldular. İktidarın gücünü kullanarak şantiyemizi durdurdular” dedi.
“BAK İŞİNE BE KARDEŞİM!”
Çetin’in seçimden seçime halk ile buluştuğunu kaydeden Mandalı, “Kimsenin cemiyetine katılmışlığı yoktur aslında kendisi de durumun farkında sırf bu yüzden kendisine oy istemeyi bıraktı. Şimdi millete diyor ki tamam, ben seçimden seçime çıkıyorum ama bak benim bakan tanıdıklarım var. Ben Kapaklı'ya devlet yatırımı getireceğim ben hizmet edemesem de onlar Kapaklı'ya hizmet eder diyor. Bak işine be kardeşim! Madem bu kadar istekliydin hizmet etmeye 5 yıldır neredeydin? 5 yıldır neden getirmedin devlet yatırımlarını? Ne hastanemiz var, ne adliyemiz? Nerede bu devlet yatırımları? Biz vatandaşımıza hizmet ediyoruz zaten siz hizmete engel olmayın yeter. Çok şükür belediyemizin bir kuruş borcu yok bir kuruş faiz ödemeden 15 yıldır Kapaklımıza hizmet ediyoruz! Kapaklı'nın nasıl bir değişim yaşadığını hepiniz biliyorsunuz. Yine de hatırlamanız için bir kitap hazırladık” ifadelerini kullandı. Programın sonunda başkan Mandalı eşi Fatma Mandalı ile sahnede dans etti. Ardından ise tüm adaylar ile toplu fotoğraf çekildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.