Marketlerde eczane dışı satılan ilaçlar denetlendi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşın sağlığını korumak için ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor. Zabıta ekipleri tarafından Eczane dışı ilaç satışının önüne geçmek için ilçedeki bakkal ve marketleri denetledi

Marketlerde eczane dışı satılan ilaçlar denetlendi
16 Aralık 2014 Salı 18:21

 VATANDAŞLAR UYARILDI

Kapaklı Belediyesi, halkın sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde halkın sağlığını tehlikeye atabilecek her türlü ürünün önüne geçmek için çalışan Kapaklı Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçedeki bakkal ve market gibi benzeri yerleri kontrol ederek ilaç satışının önüne geçerken, eczane dışında hiçbir yerden ilaç alınmaması için vatandaşları uyardı.

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Eczane dışında satılan ve nerede saklandığı belli olmayan ilaçların tüketimi, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi ölüme de sebebiyet verebiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da  bilinçli olması ve ilaçları eczaneden alması gerektiğini belirten Kapaklı  Belediye Başkanı İrfan Mandalı 'da denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.

İLAÇLAR İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

Ayrıca denetimlerde son kullanma tarihi geçen ilaçlar tespit edilerek, işletme sahiplerine cezai işlem uygulayan Kapaklı Belediyesi Zabıta Ekipleri, toplanan uygunsuz ilaçları İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.