‘Mesleki yeterlik belgesi’ hakkında konuşacak

Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında iş dünyasına Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Belge Zorunluluğu hakkında  önemli bir sunum yapacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek sunum 27 Nisan 2017 Perşembe günü saat 14.00’de başlayacak

‘Mesleki yeterlik belgesi’ hakkında konuşacak
25 Nisan 2017 Salı 09:40

ÇETİN AKADEMİ DESTEĞİYLE GELİYOR
Trakya bölgesinde ilk defa gerçekleşecek böyle bir organizasyonda bölgemizin tek yetkili kurulu olan Çetin Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği İnsan Kaynakları Eğitim Danışmanlık Elektronik Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.’nin (CASBEM) destekleriyle, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, sunumla birlikte sanayicilerimizin konuyla ilgili sorularına en yetkili isim olarak bilgilendirici cevap vererek açıklamalarda bulunacak.
BELGEYİ ALMAK ZORUNLU
Konuyla ilgili Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin zorunlu ‘mesleki yeterlilik belgesi’ alması gerekiyor.
ÇALIŞAN BAŞI 500 TL CEZA
1 Ocak 2017’den itibaren yapılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş teftişlerinde söz konusu bu Mesleki Yeterlilik Belgesi isteneceği, belge zorunluluğu bulunan mesleklerde belgesiz çalışanlar için işverenlere, her bir çalışan adına 500 TL idari para cezası uygulanacağı, üyelerimize bildirilmişti.
Şimdi de Trakya bölgesinde ilk defa gerçekleştirilen bir organizasyon ile değerli üyelerimizi bu çok önemli konuda en yetkili isim Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya’nın sunumuyla bilgilendirilecektir. Tüm sanayici ve iş adamlarımıza saygıyla duyururuz.”
PROGRAM AKIŞI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda 27 Nisan 2017 Perşembe günü saat 14.00’de başlayacak olan sunumun program akışı şöyle:
İçerik: Mesleki Yeterlilik Belgesi- Ulusal yeterlilik Sistemi- Belge Zorunluluğu
Konuşmacı: Mehmet ORDUKAYA - MYK Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı
Yer: Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası
Tarih: 27. Nisan 2017 Perşembe
Saat: 14.00
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.