Metal çocuklar Özbekistan'da

Türk Metal Sendikası'nın bünyesinde olan Türk Metal Çocuk Kulübü, üyesi olan çocukları çeşitli ülkelere gönderirken, son olarak geçtiğimiz gün iki çocuk daha Özbekistan'a gitti.

Metal çocuklar Özbekistan'da
02 Ağustos 2007 Perşembe 08:25

Türk Metal Çocuk Kulübünün düzenlediği yurtdışı ve yurtiçi gezileri kapsamında sırası gelen iki üye çocuk Se Otomotiv Teknolojileri iş yerinden Melika Şen'in kızı Selin Şen ve Profilo Telra'dan Seyide Serbest'in oğlu Okan Serbest geçtiğimiz günlerde Özbekistan'a gitti. Geziye Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak ta katıldı.

Önceden belirlenen yaş gurupları kapsamında sırası gelen üye çocukların gönderildiği gezinin amacı, üye olan çocukların tatillerinde yeni insanlarla tanışmaları, yeni ülkeler görmeleri, gittikleri şehirlerin kültürlerini öğrenmeleri ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri için düzenleniyor. Düzenlenen bu gezide Türkiye çapındaki bütün Türk Metal Çocuk Kulübü Şubelerinden sırası gelen üye çocuklardan oluşan kafile Özbekistan'da iki hafta kalacak. Özbekistan'a gönderilen bu çocuklar 14 Ağustosta evlerine geri dönecekler.

Gezi hakkında bilgi veren Çerkezköy Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Düzenlenen bu gezilerde gönderdiğimiz çocuklarımızın masraflarını sendika olarak biz karşılıyoruz. Bu gezilerde kura çekimi veya torpil gibi etkenler ile değil belirlenen yaş grupları içerisinde sırası gelen çocuklarımızı gönderiyoruz.

Gönül isterdiki bütün çocuklarımızı aynı anda tatil yapmaları için geziye gönderelim ancak bu geziler Türkiye çapındaki kulüpleri kapsadığı için bize verilen kontejan dahilinde çocuk gönderebiliyoruz. Tertiplenen bu gezilere sırası gelen bütün çocuklarımız yurtiçi veya yurtdışı gezilerine gidecek.

Biz bu gezileri geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızın hayatlarında şimdiye kadar hiç gitmedikleri ülkeleri, şehirleri gezip oradaki kültür hakkında bilgi sahibi olmaları, yeni arkadaşlıklar edinmelerini amaçlayarak düzenledik ve şimdiye kadarda hiçbir olmsuz tepki ile karşılaşmadık, aksine velilerden bu geziler konusunda destek görüyoruz. Bundan sonra da bu tür gezilerimiz devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.