Mevlana Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi

Çerkezköy Mevlana Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay düzenlenen fuarın açılışını yaptıktan sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu projeleri tek tek gezerek öğrencilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı

Mevlana Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi
13 Mayıs 2015 Çarşamba 16:31

 AÇILIŞA METİN KUBİLAY DA KATILDI

Çerkezköy Mevlana Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, okul yönetici ve öğretmenleri, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZ ARASINDAN BİLİM ADAMLARI ÇIKACAK

Düzenlenen fuarda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, katılımcıları selamladıktan sonra; “Mevlana Ortaokulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılacak olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize bu yaşta bilimsel metotların öğretilmesi, projeli çalışma kabiliyetinin kazandırılması çok önemli bir durum. Özellikle içerisinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, bu yaşlarda edineceğiniz alışkanlıklarla ileride kendiniz için, aileniz için, ülkemiz Türkiye için önemli çalışmalara imza atacağınıza inanıyorum. Belki burada bulunan öğrencilerimiz arasından ileride yeni buluşlara imza atacak isimler çıkacak. Belki de bilim adamları çıkacak. Biz buna inanıyoruz.” dedi.

TÜBİTAK’TAN 5 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ ALINDI

TÜBİTAK’tan alınan hibe desteğini çok verimli bir şekilde kullandıkları için okul idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Kubilay; “Eğitimle çok yakından, okul öncesinden başlayarak, üniversiteler de dahil olmak üzere her alanda ilgileniyoruz. TÜBİTAK’tan bugün 5 bin liralık bir hibe desteği alınmış durumda. Özellikle okul idarecimiz başta olmak üzere, çok değerli öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz bir araya gelerek çok sayıda projeye imza atmışlar. İnşallah bu projelerin sayısı önümüzdeki sene artar.” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM, PROJE KOORDİNASYON BİRİMİNE DAVET ETTİ

Çerkezköy Kaymakamlığı’nda oluşturulan Proje Koordinasyon Birimi’ne projelerin sunulmasını isteyen Metin Kubilay; “Biliyorsunuz biz Kaymakamlığımızda Proje Koordinasyon Birimi oluşturduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Şube Müdürümüz, değerli öğretmenlerimiz orada çalışıyorlar. Eğer ki öğretmen arkadaşlarımızın, çok değerli velilerimizin, öğrencilerimizin projeleri olursa her zaman bizimle paylaşabilirler. Katılımcı bir anlayışımız var. Çok güzel projeler gelmeye başladı. Daha ileriye gidebilmemiz için Trakya Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği’nin hibe projelerinden yararlanmamız gerekiyor.” diye konuştu.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek; “Bugünkü fuar da projeli çalışma metodunun öğrenilmesi açısından çok önemli. Bu fuara katkıda bulunan tüm idareci, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki seneler daha geniş mekanlarda, daha çok katılımla, daha çok projeyle fuarlar açılır. Başarılar diliyorum.” dedi.

METİN KUBİLAY BÜTÜN PROJELERİ İNCELEDİ

Konuşmalarının ardından okul yöneticilerini, bazı öğretmen ve öğrencileri de yanına alarak açılış merasimini başlatan Kaymakam Kubilay, açılış kurdelesini Mevlana Ortaokulu öğrencilerinden birine kestirdi. Açılışın ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri tek tek inceleyen Metin Kubilay, proje sahibi öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler alarak öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.