Mini çöp kovaları duyarsız vatandaşların gazabına uğruyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta içinde elektrik direklerine monte edilen portatif çöp kovaları ilk olarak Atatürk caddesi üzerinde uygulamaya alınırken, kendini bilmez bazı duyarsız vatandaşlar mini çöp kovalarını kırarak yapılan hizmeti adeta sabote etmeye çalışıyor.

Mini çöp kovaları duyarsız vatandaşların gazabına uğruyor
21 Ağustos 2014 Perşembe 07:36

PİLOT BÖLGE ATATÜRK CADDESİ SEÇİLMİŞTİ
Çevre kirliliğini bir nebzede olsa önlemek adına Çerkezköy Belediyesi tarafından elektrik direklerine geçtiğimiz hafta içinde portatif çöp kovaları monte edilmişti. Pilot bölge olarak seçilen Atatürk caddesi üzerinde monte edilen mini çöp kovaları ile Yerlere atılan küçük çöp ambalajların çevreyi kirletmemesi adına böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten yetkililer, vatandaşların izmarit, plastik ambalaj ve benzeri çöpleri atmak için konteynır kapaklarını açmak yerine daha kolay şekilde atabilmeleri açısından son derece pratik bir çözüm olduğu ifade edilmişlerdi.
ÇÖP KOVALARINI KIRANLARA TEPKİ GÖSTERDİLER
Portatif çöp kovalarının monte edilmesinin ardından gelecek olumlu geri dönüşümlerin ardından diğer cadde ve sokaklarda da aynı uygulamanın yapılması planlanırken, kendini bilmez bazı duyarsız vatandaşlar mini çöp kovalarını kırarak yapılan hizmeti adeta sabote etmeye çalışıyor. Temiz bir çevre için başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, elektrik direklerinin üzerinde duran mini çöp kovalarını kıran kişi yada kişiler de büyük tepki gösterdiler.
HİZMETE SAYGI DUYMAMIZ GEREKİR
Bazı vatandaşlar yapılan hizmete saygı gösterilmesi gerektiğini savunarak, “temiz bir Çerkezköy için Belediye yetkilileri ellerinden geleni yapmaya çalışırken, kendini bilmez kişi yada kişiler neden böyle bir davranış içine girip çöp kovalarını kırıp zarar verirler anlamak imkanız. Sonuçta izmarit, plastik ambalaj ve benzeri çöpleri yere atmak yerine yeni takılan çöp kovalarına atmak varken, yapılan hizmeti adeta gölgelemek adına zarar veriyorlar. Yapılan hizmet Çerkezköy ve burada yaşayan bizler için yapılıyor. Bu yüzden bizler için yapılan hizmetlere saygı duymamız ve güzelce muhafaza etmemiz gerekir” serzenişinde bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
sevgili çerkezköy gazetesi yöneticileri. bu ahberin bir-bir kaç benzerini de mehmet uz ve ondan önceki dönemlerde yine sis yayınlamıştınız. telefon direklerine takılan çöp tenekelerinin sabote edilmesi o zaman haftada 1 yayın yapan size malzeme olmulştu. arşivlerinizden bu haberleri çıkarsanız güzel olurdu.
Avatar
necdet çetin - 10 yıl önce
dünyamızda sigara içenlerle mücadele yapılırken çerkezköyde kıstlı kaynaklardan harcama yapılarak harcama yapılmasını çerkezköy halkının taktirine bırakıyorum saygılarımla