Minik Efe göğsümüzü kabarttı

Türkiye Satranç Şampiyonasında Çerkezköylü minik Yağız Efe Deniz rüzgarı esti. Tepe İlköğretim Okulu öğrencisi minik Efe Antalya’da düzenlenen şampiyonadan 3’ncülük ile ayrılarak Çerkezköylülerin göğsünü kabartarak Avrupa ve Dünya Şampiyonasına milli sporcu olarak katılmaya hak kazandı.

Minik Efe göğsümüzü kabarttı
04 Şubat 2019 Pazartesi 17:34

SINIF ÖĞRETMENİ YAKINDAN İLGİLENİYOR
Tepe İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinden Yağız Efe Deniz 19-26 Ocak tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonasında 3. olarak dereceye girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen şampiyonaya sınıf öğretmeni Remzi Yakut antrenörlüğünde katılan minik Efe, şampiyonada Çerkezköy Gençlik ve Spor Kulübü adına mücadele verdi.

ÇERKEZKÖY’E BRONZ MADALYA KAZANDIRDI
3 yıldır satranç sporuyla ilgilenen Yağız Efe Yiğit, geçtiğimiz sene düzenlenen Türkiye Şampiyonasında ise milli takım havuzuna seçilmeye hak kazanmıştı. Bu yıl düzenlenen şampiyonaya babası Kasım Deniz’in refakatinde katılan minik Efe, kendi yaş kategorisinde 250 sporcu ile kıyasıya bir mücadeleye girdi. 11 eşleşmede rakiplerine aman vermeyen 10 yaşındaki Yağız Efe Deniz şampiyonadan bronz madalya ile ayrıldı. Çerkezköy Gençlik ve Spor Kulübü adına şampiyonada boy gösteren Ece Naz Sönmez, Efe Yalçınkaya ve Efe Yiğit Çelik de dereceye girerek milli takım havuzuna dahil edilen sporcular oldular.

BAŞARISINI AİLE VE SEVENLERİNE ARMAĞAN ETTİ
Düzenlenen şampiyonada 3’ncü olarak dereceye giren minik sporcu böylelikle 2019 yılı içerisinde Slovakya’da düzenlenecek Uluslar arası Avrupa Satranç Şampiyonası ve Çin’de düzenlenecek Uluslararası Dünya Satranç Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. Çerkezköy Belediyesi’nin Antalya’da düzenlenen şampiyonaya birtakım maddi destekte bulunduğunu ifade eden baba Kasım Deniz, “Gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için en büyük etkenlerden birisi de spordur. Yetkililerimizin gençlerimize daha çok yatırım yapması ve bu tür faaliyetlerde desteğini esirgememesi gerekmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Minik Yağız Efe ise bu başarısı ile arkadaşlarına örnek olduğunu, böylelikle sınıf arkadaşlarından bazılarının da satranç sporuna ilgi duyduklarını ifade ederek elde ettiği başarıyı ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına armağan ettiğini dile getirdi.

 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.