Minik öğrencilerden anlamlı ziyaret

Çerkezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencileri, ‘Değerler Eğitimi Programı’ çerçevesinde ‘Saygı’ konusunu işlemek için Çerkezköy Şehitliği’ne ziyarette bulundular. Öğrenciler ayrıca, okullarının kurucusu merhum Recep Arif Gabralı’nın kabrini ziyaret etmeyi de unutmadılar

Minik öğrencilerden anlamlı ziyaret
20 Kasım 2015 Cuma 16:23

‘SAYGI’ KONUSUNU İŞLEDİLER

Çerkezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara, okulda görevli öğretmenler ve yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubuyla Çerkezköy Şehitliği’ni ziyaret etti. Yapılan ziyaretle, okulda yürütülmekte olan ‘Değerler Eğitimi Programı’ kapsamında ‘Saygı’ konusunu pekiştirmek amaçlandı.

“SAYGILI NESİLLER YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çekezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Halis Can Kara, ziyaretleri ve okulda yürüttükleri program hakkında kısaca bilgi vererek, “Recep Arif Gabralı İlkokulu olarak ‘Değerler Eğitimi Programı’ çerçevesinde her ay manevi değerlerimizden birini işlemekteyiz. Sorumluluk, saygı, hoşgörü ve işbirliği, sevgi, empati ve adalet değerlerimiz eğitim – öğretim yılı boyunca işleyeceğiz. Bu ay çocuklarımızla ‘saygı’ değerini anlamaya ve pekiştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede saygı göstereceklerimizin arasında şehitlik şahadetine ermiş aziz vatanımızın birlik ve beraberliği uğruna gözünü kırpmadan can vermiş şehitlerimizi anmak, mezarlarını ziyaret ederek bir Fatiha okuyup Yüce Allah’tan rahmetiyle onların ruhlarını şad etmek istedik. Bu duyguyla da eğitim görevimizi en akılda kalacak şekliyle, küçük yavrularımızı saygılı bir nesil olsunlar diye yetiştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTILAR

Daha sonra öğretmen ve öğrenciler Şehit mezarlarını tek tek dolaşarak mezarların üzerine karanfiller bırakıp dua ettiler.

RECEP ARİF GABRALI’YI UNUTMADILAR

İstasyon Mezarlığı’na yapılan bu ziyarette merhum Recep Arif Gabralı’nın kabrini de ziyaret eden minikler, okullarının kurucusunu unutmayarak onun mezarı başında da dua ettiler.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.