MOBESE ihalesi yapıldı teklifler inceleniyor

Bir süre önce şehrin güvenliğini daha iyi sağlamak amacı ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında yapılması planlanan ancak daha sonra Tekirdağ ve Çorlu ile birlikte yapılması öngörülen Şehir Güvenliği Kamera Takip Sistemi'nin (MOBESE) ihalesi Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

MOBESE ihalesi yapıldı teklifler inceleniyor

DEĞERLENDİRİLMEYE ALINDI

İl Özel İdaresi tarafından, İl Özel İdaresi'nde yapılan ihale değerlendirilmeye alındı. 8 firmanın katıldığı ihalede kapalı zarf usülü verilen tekliflerin İl Özel İdaresi ve Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından değerlendirilmeye alındığı öğrenildi.

Gerçekleştirilen ihale ile birlikte, ihale sonuçlanır sonuçlanmaz Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy'e toplam 140 adet kamera sistemi kurulacak ve bu kameralar ile Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy sürekli gözetim altında olacak.

Her Emniyet Müdürlüğü'nün kendi veri/görüntü kayıt sisteminin olacağı projenin tahmini bedeli ise 6 milyon YTL. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) projesi, ihale sonuçlandırıldıktan sonra 180 gün (yaklaşık 6 ay) içerisinde tamamlanacak.

EN FAZLA KAMERA ÇORLU'YA

30 Ocak 2008 tarihinde yapılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ihalesinde en fazla kamera Çorlu'ya takılacak. 60 kameranın takılacağı Çorlu'yu 44 kamera ile Tekirdağ İl Merkezi takip ediyor.

Çorlu ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüklerinin belirleyecekleri noktalara kameraların takılacağı ve her iki şehirde 24 saat 365 gün boyunca takip ve kontrol edilebilecek.

ÇERKEZKÖY'E 36 KAMERA TAKILACAK

Çerkezköy'e ise, yapılacak olan ihaleden sonra toplam 36 kamera takılacağı öğrenildi. Şehrin ana alterleri, giriş ve çıkışları, sürekli kazaların yaşandığı kritik kavşaklar ve bir takım kritik noktalara takılacak. 24 saat izlenecek olan bu bölgeler, Kamera Takip Sistemi sayesinde suç ve suçlu ile mücadele artacak.

AVANTAJLARI NELER?

Bu proje ile birlikte Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün gücüne güç katılmış olacak, suç ve suçlu ile mücadele artacak. Devriye gezilen yerler haricinde konacak olan kameralar ile hemen hemen tüm şehir kontrol ve kayıt altında olacak. Her hangi bir olayda anında kanıt, delil ve kimlik tespiti yapılarak olaylara direkt ve doğru bilgiler ile ulaşılarak çözümlenmesi sağlanabilecek. Ayrıca sürekli ciddi kazaların meydana geldiği bazı kavşaklarda da bu sistem ile kayıt yapılarak ilerisi için alınabilecek önlemler yapılabilmesi için gerekli sağlıklı bilgilerde çıkartılabilecek.

Şehrin giriş ve çıkışlarına konacak olan kameralar ile de Emniyet güçleri istedikleri tespitleri yapmakta herhangi bir sıkıntı, zorluk çekmeyecekler ve bu da suç-suçlu ile mücadeleye zaman kazandırarak artı avantaj olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.