Müftü Emin, Camilerimiz için Kadro bekliyoruz

Her geçen gün nüfusu artan ve buna paralel olarak yapılan camiiler kadro beklemeye başladı. Çerkezköy'ün her geçen gün nüfusunun arttığını, buna paralel olarak da camii inşaatlarının devam ettiğini belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, camiiler için en az 8 kadrolu personel beklediklerini söyledi.

Müftü Emin, Camilerimiz için Kadro bekliyoruz
25 Temmuz 2007 Çarşamba 07:54

YENİ KURAN KURSLARI YAPILDI

Kapaklı ve Veliköy'e yeni kuran kursları yapıldığını belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, "Kapaklı'da ve Veliköy'de birer tane Kuran Kursu açıldı. Kapaklı'daki Şehitler Kuran Kursu ile Veliköy Kuran Kursu'nun açılması ile birlikte Çerkezköy genelindeki Kuran Kursu sayısı 5'e yükseldi. Kuran kurslarımızın kadroları geldi. Önümüzdeki seneden itibaren bu kuran kurslarında eğitim verilmeye başlanacak" dedi.

Çerkezköy'de 15 camiinin kadrosuz olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mahmut Emin, "Çerkezköy'de çok sayıda camii inşaatı var. Artan nüfusa orantılı olarak yapılan camiilerimizin çoğunluğu ibadete açık durumda. Şuan için camiilerimiz Çerkezköy'ün nüfus yoğunluğunu karşılıyor. Ama 15'e yakın camiimizin kadrolu imamı yok.

İnşaat halinde olan ve ibadete açılan camiilerin bazılarında imam var ama kadrosu yok ve maaş ödemelerinde cami yaptırma ve yaşatma dernekleri tarafından yapılıyor. Biz kadro eksiğimiz olduğunu İl Müftülüğüne bildirdik.

Tepe Emlak Konutları'ndaki camiiye, Merkez Fatih Camii'ne, Kapaklı Fatih Camii'ne, Organize İsmet Paşa Camii'ne, Bahçelievler Camii'ne, Şehitler Camii'ne, Mevlana Camii'ne ve Veliköy Kebir Camii'ne kadrolu personel ihtiyacı olduğunu belirttik. İnşallah en kısa zamanda kadrolu personeller gelecek ve görevlerine başlayacak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.