MÜFTÜLÜK'DEN SOSYAL BİR İFTAR

Çerkezköy Müftülüğü, din görevlisi ve cami imamları ile yaşlılar, ihtiyaç sahipleri ve mülteci Suriyelileri iftarda biraraya getirdi. Çınar Resturant'da düzenlenen 160 kişilik iftar yemeğinde konuşan Müftü Yusuf Tuna, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan için belirlediği sloganı hatırlatarak, "Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu ramazan ve her zaman" dedi

MÜFTÜLÜK'DEN SOSYAL BİR İFTAR
21 Temmuz 2014 Pazartesi 07:59

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy Protokolü  ve Çerkezköy'deki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, imam ve din görevlilerini iftarda biraraya getiren Çerkezköy Müftülüğü, bu hafta ise 'Sosyal bir iftar' verdi. Müftülük, İlçedeki din görevlisi ve cami imamları ile yaşlılar, ihtiyaç sahipleri ve mülteci Suriyelileri iftarda biraraya getirdi. Çınar Resturant'da düzenlenen 160 kişilik iftar yemeğinde davetlilere seslenen Müftü Yusuf Tuna, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan için belirlediği sloganı hatırlatarak, "Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu ramazan ve her zaman" dedi.
TUNA'DAN HOŞGELDİNİZ KONUŞMASI
Çerkezköy Müftülüğü, sosyal iftar programı davetlilerin gelmesiyle başladı. Dört ayrı grup halinde kurulan masalarda Çınar Resturant'ın bahçesinde davetlileri ağırlayan Müftü Yusuf Tuna, din görevlileri ve imamlar ile birlikte misafirleriyle yakından ilgilendi. Davete Çerkezköy'deki yaşlı vatandaşlar, ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yoksullar ile mülteci durumundaki Suriyeli vatandaşlar katıldı. İftarın ardından davetlilere kısa bir hoşgeldiniz konuşması yapan Müftü Yusuf Tuna, "Afiyet olsun" dedikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki kampanyasına değindi.
HİÇ KİMSE KİMSESİZ
 KALMASIN!
Müftü Yusuf Tuna davetlilere şunları söyledi: "Cenab-ı hak bugün bir iftarda bizleri biraraya getirdi. İftar sevincimizi paylaştırdı. İftarda dualar kabul edilir. İnşallah bizde gelecek yıl daha kalabalık bir ortamda hep birlikte iftar ederiz. Burada cami görevlilerimiz, imamlarımız var. İmamlarımızın görevi zor, ağır. Arkasında cemaatleri var. Güzel bir birliktelik oldu. Bu birliktelikle inşallah daha hayırlı hizmetleri hep birlikte imamlarımız, cemaatimiz yapacaktır."dedi. Müftü Yusuf Tuna, konuşmasında bir ayeti kerimeden bahsederek, şunları kaydetti: "Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de der ki 'Onların mallarında ihtiyaç sahiplerininde hakları vardır.' Bunun için evimize gelenlere gönlümüzü açalım. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan ayında 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın. Bu ramazan ve her Ramazan' sloganı ile kampanya başlattı. İnşallah bu ramazanda olduğu gibi bundan sonrada bu birlikteliklerimiz devam edecek. İstişare Kurulumuz var bizim. İstişare toplantılarımız oldu. Halkımıza ulaşmada bize yardımcı oldu. Bu programlara devam edeceğiz."
Çerkezköy Müftülüğü'nün sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği iftar programı Osmanlı Camii İmam Hatip'i Selahattin Albayrak'ın yemek duası ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.