Ne varsa sattınız ama doymadınız

Veliköy ve Kızılpınar’da kahve toplantıları düzenleyen CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, yoğun ilgi nedeni ile miting havasında geçen toplantılarda iktidar mesajı verdi ve AK Parti’ye Habip bilgin ve Remzi Garip üzerinden sert eleştiriler göndererek, “Ne varsa sattınız ama doymadınız” dedi

Ne varsa sattınız ama doymadınız
28 Mart 2014 Cuma 07:14

10 yıldır Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü yöneten iktidar partisinin seçimi kaybedeceğini anladığı için telaşa düştüğünü ve üst üstte Bakanları Çerkezköy’e getirdiğini belirterek, “Artık korkunun ecele fayda yok. 30 Mart’ta Çerkezköy’de değişim başlayacak” dedi.
KIZILPINAR VE VELİKÖY ŞANSLI
Yaptığı konuşmalarda Çerkezköy Belediye Başkanı ve AKP Adayı Ali Ertem’e sert göndermelerde bulunan CHP Adayı Vahap Akay, “Siz yine iyisiniz, hiç değilse sizin Başkanlar saat 08.00’de işe geliyor. Çerkezköy’deki arkadaş saat 12.00’de geliyor, 15.00 gibi ayrılıyor. Bu arada bulabilirseniz, yakalarsanız görüşme imkanınız olabiliyor. Tabi ki kafası karışık değilse. Bu ara çok gergin, sakın bulaşmayın, fırçayı yersiniz” dedi.
ÇERKEZKÖY’Ü SEL ALDI
Ertem’in ‘Ben tecrübeliyim’ dediğini belirten Vahap Akay, “Senin çıraklık ve kalfalık döneminde Çerkezköy’ü sel aldı, çamur aldı. Düzenli su kesintileri yaşattınız Çerkezköy’e. Çerkezköy Belediyesi’nin ismini vergi yüzsüzleri listesinde ilk sıraya yazdırdınız, borç batağına sapladınız Belediye’yi. Çerkezköy’de, Kızılpınar’da, Veliköy’de ne varsa sattınız ama yine doymadınız” diye konuştu.
9.5 YILLIK KADER ARKADAŞININ SORULARINA CEVAP VER
Çerkezköy Belediye eski Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’in açıklamaları üzerinden Ali Ertem’e yüklenen Vahap Akay, “Çerkezköy’deki arkadaşın 9.5 yıllık kader arkadaşı, iki seçimde kapı kapı gezip oy istediği Başkan Yardımcısı vardı. Bu arkadaşı terk etmiş ve gazetelere açıklamada bulunmuş. Soruyor eski Başkan Yardımcısı, ‘Kaç yüz bin TL faiz ödedin?’ demiş. O faize ödenen paralar sizin paralarınız, işçinin, esnafın, vatandaşın parası. Yine sormuş, ‘Cengiz Topel Caddesi’nin ihalesini neden acil işler kapsamında yaptınız?’ diye. Yine sormuş, ‘Arazide çalışması gereken insanlar Belediye’de oturarak maaş alıyor mu? Haberin var mı?’ demiş. Yine sormuş hani bu meşhur benzinlik var ya, onunla ilgili sormuş. İnşallah cevaplar bunları. Bu soruları ben sormuyorum, 9.5 yıllık yol arkadaşı soruyor. Yakın arkadaşının sorularına cevap ver” çağrısında bulundu.
HİZMET ETME SEVDANIZ YOK
RANT SEVDANIZ VAR
Ertem’i yakın arkadaşlarının terk edince yeni arkadaşlar aramaya başladığını ve bu arama sonucunda Remzi Garip’i yanına aldığını ifade eden Vahap Akay, “Bu arkadaş CHP’ye geldi ve CHP’yi dizayn etmeye kalktı, buna müsaade etmedik. Baktık ki başka başka beklentileri ve hesapları var bunların, izin vermedik. Şimdi hizmet sevdası ile yola çıkanların ne sevdası olduğunu bu millet anladı. Sizin hizmet sevdanız yok, rant sevdanız var. Bu rantçı anlayıştan Çerkezköy’ü, Kızılpınar’ı ve Veliköy’ü kurtarın” dedi.
ŞİMDİ O RANTIN BAŞINA MI GEÇTİN?
AKP’nin İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın 2009 yılında DP İlçe Başkanı iken ‘Çerkezköy Belediyesi rant kapısı, bu hortumu biz keseceğiz’ dediğini hatırlatan Akay, “Sayın AKP İlçe Başkanı, neden şimdi o rantın, hortumun başına geçtin. Millet bunu merak ediyor. 5 yılda ne değişti?” sorusunu yönettikten sonra Garip’in 2009 yılında meydanlarda yaptığı konuşmaları hatırlatarak, “O tarihlerde Sayın Garip, ‘Sıradan vatandaşlar x5 jeeplere biniyor. Belediye’yi 5 kişiye peşkeş çektiler’ diyor. 5 yılda ne değişti de şimdi sen bunlara ortak oldun. Ortak olmanızın sebebi altıncı kişi olmak mı?” sorusunu yönetti.
Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy’ün yeşil alanlara, düzgün sokak ve caddelere ihtiyacı olduğunu, Kızılpınar’ın çamurdan, karanlıktan biran önce kurtulması gerektiğini ifade eden Akay, CHP iktidarında derme çatma işçi duraklarının modern işçi durakları ile değişeceğini, önceliğin Kızılpınar’ın çamurdan kurtulması olacağını ifade etti.
SANDIKTA HESAP SORULACAK
CHP iktidarında ayırmadan,kayırmadan herkesi kucaklayacaklarını, akılcı, uygulanabilir ve planlı projeler ile Çerkezköy’ün geleceğini planlayacaklarını ifade eden Vahap Akay, “Çerkezköy’ü, Kızılpınar’ı ve Veliköy’ü gözleri ranta bürünmüş bu insanlara kaptırmayacağız. 30 Mart’ta sandıkta bunlardan hesap soracağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezköyün yerlisi koray - 10 yıl önce
varlık içinde
birlik içinde
özgür biçimde
gelsin genç başkan
gelsin vahap akay
Avatar
vatandaş59 - 10 yıl önce
bu parti kanalıyla kim nerde nemalanıyorsa senin boynunun borcu bu kesmek vahap başkan bu ihaleleri yeeniden tekrarla