Ninem'den masallar yarışması uzatıldı

Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen Ninemden Masallar isimli yarışmanın başvuru tarihi 3 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

Ninem'den masallar yarışması uzatıldı
14 Temmuz 2007 Cumartesi 08:19

ESERLERİ BELİRLEME AMACIYLA UZATILDI

Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen "Ninemden Masallar" isimli masal, hikaye, destan ve ninni dallarında unutulmaya yüz tutmuş orjinal Tekirdağ ve Rumeli Yöresi eserlerinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen yarışmanın tarihinin uzatıldığı belirtildi.

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Valiliğimizce düzenlenen ve daha önce duyurusu yapılan “Ninemden masallar yarışması” başvuruları, yarışmanın kurallarını belirlemek ve eserleri değerlendirmek üzere kurulan komisyon tarafından 3 Ağustos 2007 tarihinde mesai saati bitimine kadar uzatılmıştır" dendi.

AMAÇ UNUTULAN ESERLERİ TEKRAR HATIRLAMAK

Tekirdağ Valiliği ve Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından halk kültürümüzün sözel bölümünü oluşturan masal, hikaye, destan ve ninni dallarında unutulmaya yüz tutmuş orjinal Tekirdağ ve Rumeli Yöresi eserlerinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen Ninemden Masallar adı altında yarışmanın kuralları şu şekilde:

YARIŞMA KURALLARI ŞÖYLE

*Yarışmaya 40 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız katılabilecektir.

*Yarışma Masal, Halk Hikayesi, Destan ve Ninni dalları olmak üzere 4 kategoride yapılacaktır.

*Yarışmaya katılacak eserler Tekirdağ ve Rumeli yöresine ait olacaktır.

*Yarışmaya katılacak eserler en geç 13.07.2007tarihinde mesai saati bitimine kadar İl Merkezinde İl Özel İdaresine, İlçemizde ise Kaymakamlığa teslim edilecektir.

*Her dalda birinci olan esere 750 YTL, ikinci olan esere 500 YTL, üçüncü olan esere 250 YTL, ayrıca orjinal her esere de 100 YTL mansiyon ödülü verilecektir. Ödül kazananlara 29 Ekim 2007 tarihinde düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı töreninde bu ödüller verilecektir.

*Komisyonun basımına uygun gördüğü eserler kitap haline getirilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.