Nurullah Narin Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı açtı

Nurullah Narin Ortaokulu, 49 projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışını, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın da katılımlarıyla gerçekleştirdi

Nurullah Narin Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı açtı
26 Mayıs 2015 Salı 17:08

 YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

 

Nurullah Narin Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ve İrfan Danışmaz, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“BAŞARI HER ZAMAN DAHA ÇOK ÇALIŞANIN OLMUŞTUR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir açılış konuşması yapan Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç; “TÜBİTAK Bilim Fuarları 5’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bir eğitimci olarak şuna inanıyorum ki başarı her zaman daha çok çalışanın olmuştur.” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

 

25 – 28 Mayıs tarihlerinde açık olacak olan fuarda 49 projenin sergileneceğini belirten Dinç; “Bu projeleri hazırlarken en büyük hedefimiz gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Biz de bu amaç doğrultusunda okulumuzda ikincisi düzenlenen TUBİTAK Bilim Fuarı için öğrencilerimiz tarafından öğretmenlerimizin rehberliğinde çeşitli dallarda 49 adet proje hazırladık. Projelerimiz 25-28 Mayıs tarihlerin arasında okulumuzda sergilenecektir. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

 

“GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kurdele kesim töreninin öncesinde bilim fuarlarının öğrencilere çok faydalı olduğunu belirten kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay; “Bu fuarlar neticesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilgi ve teknoloji tasarım çağıdır. Bu çağda ileriye dönük çalışma alışkanları elde ediyorlar. Ülkemizi ve ilçemizi sizler daha ileriye götüreceksiniz. Sizler için büyük bir gayret ve seferberlik ile yoğun çalışma temposu içindeyiz. 2014-2015 eğitim ve öğretimin döneminin son günlerine yaklaştığımız bu günlerde bu yoğun gayretin sonuçlarını alıyoruz.  Eğitim söz konusu olunca çocuklarımızın geleceği söz konusu olunca çok ciddiyiz. Bu sorumluluğu sürekli taşıyoruz. Gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

METİN KUBİLAY TÜM PROJELERİ İNCELEDİ

 

Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler hep beraber açılış kurdelesini kestiler. Açılışın yapılmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay  Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri İlyas Fatih Sevgi, Züleyha İnce ve öğrencilerinin hazırladığı 49 projeyi tek tek inceleyerek öğretmen ve öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.