O ZAMAN BUGÜN SİZE BOMBA HABER YOK

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle sabah kahvaltısında Yalı Resturant'ta bir araya gelen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 'Bomba haber' vermekte direndi ama yine de biz bombayı patlatalım. Esprili bir havada geçen kahvaltıda gazetecilerin 'Bomba bir haber yazalım' teklifine "Ne yazalım?" diye karşılık veren Başkan Belindir, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkla yazalım" teklifiyle karşılaşınca işte böyle karşılık verdi

O ZAMAN BUGÜN SİZE BOMBA HABER YOK
12 Ocak 2013 Cumartesi 08:43

 Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in gazeteciler için verdiği kahvaltı eşi görülmemiş esprilere sahne oldu. Eğlenceli ve bir o kadarda ilginç esprilerin yapıldığı ortamda gerçekleşen kahvaltıda Başkan Belindir, gazetecilerin teklifini duyunca "O zaman bugün bomba yok" demekten kendini alamadı. Başkan Belindir, gazetecilerin üç teklifine de "Beni aşar" diyerek kaçınınca ortaya bu haber çıktı!
GAZETECİLERİ KAHVALTIDA AĞIRLADI
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir Çerkezköylü gazetecileri "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nde kahvaltıda ağırladı. Yalı Resturant'ta gazetecilerle birlikte kahvaltı yapan Hanifi Belindir'i sürpriz espriler bekliyordu. Veliköy Belediyesi'nin son çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte kapatılarak Çerkezköy'e bağlanmasından konu açılınca gazeteciler esprileri patlattı. Neşeli bir havada geçen kahvaltıda Başkan Belindir'e günün önemini artırma adına önce "Bomba haber" teklifinde bulunan gazeteciler, "Başkanım bugün buraya gelmişken yeni bir haber verinde bombayı patlatalım" dedi. Buna karşılık Başkan Belindir, "Haber olacak açıklamalar yapacağım da bomba olması için ne yapalım" diye sordu. Gazetecilerin "Başkanım bomba olması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklayacaksın." cevabı üzerine "O olmaz. Başıma iş mi açacaksınız. Başka bir şey bulun." karşılığını verdi. Bu kez gazeteciler "O zaman Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkla" teklifinde bulundu. "O hiç olmaz" diyen Başkan Belindir, "Anlaşıldı size bugün bomba momba haber yok" diyerek neşeli sohbete noktayı koydu.
SİZLERLE OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM
Esprili geçen sohbetin ardından kahvaltının da artık sonlarına gelince Başkan Belindir, şakalardan sıyrılarak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basınla bir arada bulunduklarını belirten Başkan Belindir, "Yıl da bir kez olsa bu vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Gazeteciler bizlerden alınan bilgileri halka aktarıyor. Bu nedenle kutsal bir görev gerçekleştiriyorsunuz. Gazetecilik önemli ve kutsal bir meslek. Sizler kar- kış demeden yağmur-çamur demeden her zaman haber neredeyse oraya koşuyorsunuz. Bu düşünceyle başta Çerkezköy basınımız olmak üzere, tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.
YARIN 2 BİNANIN PROJESİ SUNULACAK
Gazetecilerle bir arada bulunan Başkan Belindir, "Bu arada size bazı bilgilerde vereyim."diyerek son Meclis toplantısında alınan kararlar ile birlikte yürüttükleri belediye çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Belediye olarak yürütülen projeler hakkında açıklama yapan Belindir, "Veliköy’e yapılacak olan Namık Kemal Üniversitesi birimlerinin projesinde sona gelindi. Yarın 2 binanın projesini valiliğe götürüp sunacağız. Projeye valilikten onay geldiği takdirde şubat sonu mart başı gibi yapım ihalesine çıkacağız. İnşallah bir yıl içinde de binalarımız bitecek. Bu kapsamda öncelikle Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na ayrılan 17 bin metrekare tamamlanarak teslimi yapılacak. İnşallah daha sonra öğrencilerimiz gelerek burada eğitime başlayacak."diye konuştu.
NOTER ARACILIĞIYLA UYARIDA BULUNDUK
Daha sonra Veliköy Belediye Meydanı’nda yapımına başlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı duran Meydan Projesi’ne değinen Başkan Belindir, konuşmasına şöyle devam etti: "İlgili proje kapsamında ihaleyi alan firma ile ilgili kurumla arasında bir sıkıntı var. Bunlar aşılmaya çalışılıyor. Yetkili mercilerle kurduğumuz irtibat sonunda firmanın işe devam edebileceğini öğrenerek firma yetkililerini noter aracılığıyla uyardık. Resmi yazılarımızı yazdık. Bu konuda tebligatta bulunmamızla birlikte, firma yetkileri ya belirtilen süre içerisinde yapıma başlayacak ya da sürenin aşılmasıyla birlikte iş yeniden ihaleye çıkarılacak. Bununla ilgili süre ise gelecek hafta doluyor.’’
ISLAH OSB'DE SON DURUM
Başkan Hanifi Belindir konuşmasının devamında Veliköy Islah OSB'ye ilişkin çalışmaların süratle devam ettiğini kaydetti. Belindir şunları söyledi: "Islah OSB’lere ilişkin her hafta valilikte toplantı  oluyor. Yarın konuyla ilgili olarak saat 9.00’da yine valilik bünyesinde bir toplantı gerçekleştirilecek. Malumunuz, Veliköy Islah OSB'nin proje ihaleleri yapıldı. Şu anda Islah OSB içerisinde bir idari bina, bir meslek lisesi, ibadet yerleri, sosyal alan ve park alanları belirleme çalışmaları yapılıyor. Halihazırda Veliköy Islah OSB'de 80 fabrika var. Bunların tamamı üye oldu. Yani şu an için Islah OSB’mize üye olmayan fabrikamız yok. Islah kelimesinin de bir an önce kalkması için çalışılıyor. Bunun içinde Islah OSB içerisindeki fabrikaların bazı eksiklikleri var. Bunları gidermesi lazım. Bu eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi için çalışılıyor. Sanırım bu 4-5-6 ay içerisinde tamamlanır. OSB olmak için eksikliklerin hepsinin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Çünkü esas olan ise Marmara’ya yapılacak olan derin deşarj sistemi. Tüm Islah OSB'lerin ortaklaşa yapacağı bu proje için Islah OSB'lerin OSB'ye dönüşmesi bekleniyor. Tekirdağ'da 6 tane Islah OSB var. Tüm bunların hızlanması için bir an önce ıslah kelimesinden kurtulup OSB olmak gerekiyor. Ayrıca OSB olunduğu takdirde çeşitli kredi ve hibelerden yararlanılacağı ifade ediliyor. Öte yandan OSB’deki idari binasının içerisine çok büyük bir kütüphane salonu da düşünülüyor. Gerçekleşecek olan OSB’nin  hayırlısı olmasını diliyor, bölgemize katkı sağlayacağına inanıyorum."
5 BİN 200 METRE YOLUN İHALESİ YAPILDI
Başkan Belindir son olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan aldığı yol yapım sözü ile ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Belindir, "Geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile görüşmüştüm. Sanayi'deki duble yolun tamamlanması önerisini ve bölgemizde OGS sisteminin kurulabileceği önerisini sunmuştum. OGS ile ilgili çalışmalar için erken. Ancak sanayi içerisinde ana arter de bulunan duble yolun 5 bin 200 metrelik kısmının Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılması için talimat verdi. Konu kapsamındaki ihale gerçekleşti, ancak kış şartlarından dolayı işin yapımına başlanmadı. 15 Nisan’dan itibaren yol yapım çalışmalarına başlanacak. Kısa süre içerisinde tamamlanarak, sanayicinin hizmetine girecek. OSB kurulduktan sonra da sanayi içerisindeki diğer yol yapımlarını kendileri koordine edecek.’’
Yapılan bilgilendirmenin ardından Başkan Belindir ve Çerkezköy basının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle kahvaltılı kutlama sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.