Öğe; ‘30 Mart CHP’li belediye için hesap günüdür’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden bugüne kadar geçen sürede ki hizmet sürecini değerlendiren AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Seçim sürecinde 26 sayfalık vaatnamesiyle Çerkezköylüler’den oy isteyen CHP’li Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimi için 30 Mart 2015 tarihi Çerkezköy halkına hesap verme günüdür. Çerkezköy’e yapılan her hizmetten, Çerkezköy’de yaşayan herkes gibi bizim de mutluluk duyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ama Belediye’nin hizmet üretmemesine, vurdumduymaz bir tavır sergilemesine de gözlerimizi kapatacak lüksümüz bulunmuyor” derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak içinde, “Seçim sürecinde dile getirdiği ‘Vahap Akay ile efsane başkanlar olacağız’ sözünü hatırlatıyor ve Çerkezköy’e olan yatırım sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz” eleştirisinde bulundu

Öğe; ‘30 Mart CHP’li belediye için hesap günüdür’
30 Mart 2015 Pazartesi 09:03

 KAHVALTILI BASIN TOPLANTISI

AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Teşkilat binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, Belediye Meclis üyeleri ve AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

AKAY VE ALBAYRAK’I ELEŞTİRDİ

AKP İlçe Başkanı Öğe, kahvaltı öncesinde yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı sert bir dille eleştirdi. Öğe yaptığı konuşmada “30 Mart 2015, yani Yerel Seçimlerin üzerinden tam bir yıl geçti. Dolayısıyla bugün, Çerkezköy’e en iyi hizmeti verme vaadiyle, Belediye Yönetimi’ne gelen kadroların hesap verme günüdür. Evet, seçim sürecinde 26 sayfalık vaatnamesiyle Çerkezköylüler’den oy isteyen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimi için bugün, Çerkezköy halkına hesap verme günüdür” dedi.

HANGİ VAADİ HAYATA GEÇİRDİ

Öğe konuşmasının devamında “Peki, tam 365 günü geride bırakmamıza rağmen, Akay ve ekibi 26 sayfaya sığdıramadığı vaatlerinden hangisini hayata geçirdi. Maalesef bu sorunun yanıtı ‘hiçbiri’ olmaktan öteye gidemiyor. Çerkezköy Belediye Meclisi’nde çoğunluğun kendilerinde olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi CHP’li olmasına rağmen,  geride bıraktığımız yıl, yerel hizmet anlamında, Çerkezköy için kayıp bir yıl olarak kayıtlara geçmiştir. Bizim arzu ve beklentimiz, geçtiğimiz bir yılda ortaya koydukları bu kötü performansın, önümüzdeki 4 yılda yapacaklarının göstergesi olmamasıdır” ifadelerini kullandı.

HER HİZMETTEN BİZLERDE MUTLULUK DUYACAĞIZ

AKP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak CHP’li olsa Belediyeyi hizmet yapmamakla eleştirmekten asla mutlu olmadıklarının altını çizen Abdullah Öğe, “Çerkezköy’e yapılan her hizmetten, Çerkezköy’de yaşayan herkes gibi bizim de mutluluk duyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ama Belediye’nin hizmet üretmemesine, vurdumduymaz bir tavır sergilemesine de gözlerimizi kapatacak lüksümüz bulunmuyor. Mesela Çerkezköy’deki cadde ve sokaklarda, yama yapmak dışında, bir karışlık asfaltlama bile yapılmamasından, Kızılpınar’da, birkaç sokak dışında, köstebek yuvasına dönen çamurlu yolların gerektiği gibi onarılmamasından rahatsızız” diye konuştu.

KENDİ PERSONELİNİ ÇIKARIP YAKINLARINI İŞE ALMASINDAN RAHATSIZIZ

Öğe konuşmasının devamında Çöplerin konteynerlerin etrafında tepecikler oluşturmasından Çerkezköy’deki herkes gibi kendilerinin de rahatsız olduklarını ifade ederek şöyle devam etti; “Belediye’nin büyük bütçeli satın almalarını şeffaf bir şekilde ihaleye çıkarmak yerine, parçalara ayırarak, doğrudan teminle elde etmesinden rahatsızız. Daha önce, Belediye’nin internet sitesinde yayınlanan doğrudan teminli satın almaların artık Belediye’nin sitesinde yayınlanmıyor olmasından da kuşku duyuyoruz. Adnan Kahveci Parkı’nın kaderine terk edilmiş olmasından, Belediye parklarında bulunan çocuk oyun gruplarının, kırık dökük ve çirkin bir görüntü içerisinde olmasından rahatsızız. Çerkezköy Belediyesi’nin bir yandan ihtiyaç fazlası diye bazı personelini kapı önüne koyarken, kendilerine yakın onlarca ismi Belediye’de işe başlatmasından son derece rahatsızız”

BORCUN ARKASINA SAKLANIP HİZMET ÜRETİLMEMESİNDEN RAHATSIZIZ

Sıkıntıları tek tek sıralamaya devam eden Abdullah Öğe, “Bir yıl önce tonunu 2 TL’ye tükettiğimiz suyu, hiç gereği yokken, bu yıl 3-4 katı fiyatla satın almaktan rahatsızız. Musluklardan akan çamurlu su için ‘Fiziki kirlilik var ama sağlıksız değil’ bahaneleri üretilip Çerkezköylüler ile adeta alay edilmesinden rahatsızız.  İlçe Belediyesi’nin geriye dönük borçları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş olmasına rağmen, borcun arkasına saklanıp hizmet üretilmemesinden rahatsızız” açıklamasında bulundu.

SOMUT ÇALIŞMALAR İÇİNDE GÖREMİYORUZ

Rahatsızlık duydukları bu hususların Çerkezköy’de yaşayan halkın genelinin ortak rahatsızlığı olduğunu sözlerine ekleyen Öğe, “Belediye Başkanı Vahap Akay ve yönetimini, sadece bir kesimi mutlu etme stratejisinden vazgeçip, bütün Çerkezköy’ü mutlu edecek somut çalışmalar içinde görmeyi umuyoruz. Aksi takdirde, geride bıraktığımız yıl gibi, önümüzdeki 4 yıl da, Çerkezköy’ün hizmetten yoksun geçen hüsran yılları olacaktır. Diliyorum ki; Belediye’yi yöneten kadrolar da, yapacağımız eleştiri ve uyarılara cevap yetiştirmek yerine, bu uyarılara kulak vererek, tespit edilen sorunları çözme gayreti içerisine girer” dedi.

ÇERKEZKÖY HALKININ SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye’yi istikrara kavuşturan 13 yıllık AKP iktidarının Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak,  Çerkezköy Belediyesi’nin ilçe halkına hizmet noktasında, atacağı her adımın destekçisi olacağız diyerek konuşmasını sürdüren Abdullah Öğe, “Hükümetimizin desteğine ihtiyaç duyulan her proje için biz de Ankara’nın yollarını aşındırmaya hazırız. Ama bunu yaparken, gördüğümüz her yanlış uygulamaya da ‘dur’ demekten geri durmayacağız. Çerkezköy özelinde yerelde muhalefet görevi üstlenen AKP İlçe Teşkilatı olarak, Çerkezköy Halkı’nın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AKAY İLE EFSANE BAŞKAN OLACAĞIZ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

AKP İlçe Başkanı Öğe, konuşmasının sonunda ise Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı da eleştirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a da, seçim sürecinde dile getirdiği ‘Vahap Akay ile efsane başkanlar olacağız’ sözünü hatırlatıyor ve Çerkezköy’e olan yatırım sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım korusunda Çerkezköy’e üvey evlat muamelesi yapmasına asla razı olmayacağımızı da bir kez daha vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.