Öğe: Sizi Tekirdağ’dan İzmir Marşı ile göndereceğiz

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, düzenlemiş olduğu basın toplantısında Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Öğe, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nde kullandığı “Yerel seçimleri kazanıp Büyükşehir ve Çerkezköy Bediyesi’ne Mehter Marşı ile girip, Ak Parti bayrağını dikeceğiz” sözlerinin arkasında olduğunu kaydederek, “Kadir Albayrak ‘Belediyeyi alamazsınız. Biz İzmir Marşı’yla gidiyoruz’ demiş. Biz de sizi Tekirdağ’dan İzmir Marşı ile göndereceğiz”  dedi

Öğe: Sizi Tekirdağ’dan İzmir Marşı ile göndereceğiz
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:49

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda gerçekleşen ve İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin Çerkezköy Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendiği basın açıklamasına Ak Parti Tekirdağ İl Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu, Çerkezköy Belediyesi Ak Partili Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.
VATANDAŞIMIZ SIKINTI ÇEKİYOR
Açıklamalarına, Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e yaptığı yatırımların gelişigüzel yapıldığını söyleyerek başlayan Öğe, “Kızılpınar eseriniz ortada. Sokaklarda gezdik. Kızılpınar ve Çerkezköy halkımıza yakışmayan, hak etmedikleri, gelişigüzel yapılmış ve çamur içerisinde olan sokaklar bulunuyor. Vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti döneminde yapılan kaldırımda Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte gezip  ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’ diyeceğine, Kızılpınar sokakların çamurlu yollarında yürüyün de sizleri orada görelim. İnsanların nasıl çile çektiğini orada fotoğraflayarak paylaşmanızı size tavsiye ederim.
ESERLERİNİZİ SAYIYORUM
Çerkezköy’de insanlar ülkenin en büyük su zammı ile karşı karşıya kaldı. Bu da TESKİ ve Büyükşehir Belediyesinin eseridir. Tonu 5 liraya gelen su fiyatı sizin eseriniz. Eserlerinizi sayıyorum. Çerkezköy halkından ayda 1,5 milyon lira su parası alıp, bu paraların karşılığını TESKİ olarak adil bir şekilde vermediniz. Fahiş fiyatlı su parası sizin eseriniz Kadir Albayrak.
ÖNCELİKLE O PARTİN ADINI ÖĞRENECEK
Ak Parti Çerkezköy İlçe Kongresi’nde söylediği “Yerel seçimleri kazanıp Büyükşehir ve Çerkezköy Bediyesi’ne Mehter Marşı ile girip, Ak Parti bayrağını dikeceğiz” sözünü hatırlatan ve bu sözün arkasında olduğunu belirten Öğe, “Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Takdir cenabı Allahın. Bizim inancımız bu. Kadir Albayrak şöyle demiş: ‘Oraya şu partinin bayrağını dikeceğiz diyorlar’. Bu söylediklerimiz onlara epey sıkıntı olmuş ki kendi projelerini anlatacaklarına bize cevap verme gereği duymuşlar. Öncelikle o partin adını öğrenecek. Kendisi de iyi biliyor aslında. Ak Parti Bayrağıdır bizim Çerkezköy Belediyesine dikeceğimiz partinin bayrağı.”dedi. Başkan Albayrak’ın ‘Belediyeyi alamazsınız. Biz İzmir Marşı’yla gidiyoruz’ sözlerine atıfta bulunan Öğe, “Biz de sizi Tekirdağ’dan İzmir Marşı ile göndereceğiz” cevabını verdi.
HALKLA İÇ İÇEYİZ
Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının seçim çalışmaları kapsamında sokağa çıkarak vatandaşlarla bir araya gelmelerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘Arkadaşlar sokağa çıktık diye beyanatta bulunuyor’ diye açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Öğe, “Evet doğrudur. Biz sokağa çıktık. Zaten sokakta olan bir partiyiz. Çünkü biz milletle beraber olmayı kendine şiar edinmiş, milletin adamı olan Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bir partinin mensuplarıyız. Bizler kapılı kapılar ardına oturup oralardan kendi içinde konuşan değil, sokakta milletle 15 Temmuz’da olduğu gibi halkla iç içiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi sözde isminde ‘Halk Partisi’  olan değil, milletin partisi olan bir partinin mensuplarıyız. Sokak sokak ve kapı kapı dolaşacağız. Vatandaşımızın ve milletimizin derdini dinleyeceğiz. Elimizden geldiği kadar onların yanında olup, dertlerini çözeceğiz” diye konuştu.
AÇIKLAYIN
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sayın Kadir Albayrak’a şunu söylemek istiyorum: Ey Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, önce kendi Genel Başkanın SSK’yı nasıl batırdıysa, sen de önce bu Büyükşehir Belediyesinin bütçesini nasıl batırdığını bir açıkla. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin imdat çanları çalmaya başladı. Sen şu anki bütçeye nereden kredi almaya çalışıyorsun? Nereden borç almaya çalışıyorsunuz? Ne kadar borçlandığınızın, bu bütçenin, yıllık yaklaşık 1.4 milyar TL’lik bütçenin hakkından nasıl geldiğinizin, bunu nasıl adaletsiz bir şekilde çarçur edip savurduğunuzun açıklamasını yapın. Ondan sonra TESKİ’nin Çerkezköy’e nasıl adaletsiz bir yatırım yaptığını, nasıl adaletsizce diğer ilçelerde kişi başına yaklaşık 1500 lira yatırım yaparken, Çerkezköy’de kişi başına 250 lira gibi yatırım yaptığının hesabını verin. Ondan sonra bizi eleştirin.
HİÇBİR ŞEY YAPMAYIN Kİ İNSANLAR ÇİLE ÇEKMESİNLER
Hesap vereceğiniz tarihler de yaklaşıyor. Mikrofondan söylemek kolay ama bunları belgelerle güzelce anlatmak lazım. ‘Biz sabah kalkıyoruz Çerkezköy için ne yaparız’ demişler. Aman siz bir şey yapmayın. Büyükşehir Belediye Başkanı sabah kalkıp Çerkezköy’de dolaşıyormuş. Çerkezköy’de neler yaparız diye inceleme içindelermiş. Allahınızı severseniz siz bir şey yapmayın. Cadde ve sokakların durumu ortada. Hiçbir şey yapmayın ki insanlar çile çekmesinler. Bundan sonra gelecek belediye yönetimleri bu sokak ve caddeleri daha profesyonel düzenlemeyle bu milletin Çerkezköy’de çile çekmesini engelleyecek projelerle ortaya çıkaracaktır.  Sizlerden biz bir şey istemiyoruz. Zaten süreniz de bitti.
PARAYI BİTİRDİNİZ
Bir yılda telaş edip ‘borçlu aldık’ dediğiniz belediyeleri daha çok borçla devredeceksiniz. Bir şeyler yapmaya kalkışmayın, bugüne kadar hükümetin sizlere verdiği paraları çarçur ettiniz ve şu anda borç arıyorsunuz. İller Bankasından borç istiyorsunuz. İller Bankası verdiği kredi ve ödenekler alt yapı içindir. Sizler bu paraları alt yapı için harcamayacağınızdan dolayı İller Bankasından kredi alamıyorsunuz. Sonra da ‘Hükümet bize para vermiyor’ diyorsunuz. Gidip heykellere, çiçeklere, böceklere, pahalı belediye binalarına bu harcamaları yapacağınıza alt yapı çalışmalarına yapsaydınız. O zaman İller Bankası da sizin arkanızda olurdu. Hükümetimiz alt yapı çalışmalarına her zaman para veriyor. Ama siz pahalı konserler, gösterişli heykeller, geyiklerle, bunlarla geçe geçe maalesef parayı bitirdiniz. İnsanların çöp vergilerine belediyeden aldığı hizmetlere zam yaparak bu açığı gidermeye çalışıyorsunuz.
BU KOMİSYONLAR NE İŞE YARIYOR?
Ama süreniz bitti ve bu saatten sonra sizi hiçbir şey kurtaramayacak. Ücretlerle alakalı geçen ay yapılan meclis toplantısında garip bir durumla karşılaştık. Bu konuda hem meclis üyelerimiz hem de komisyonlarda görev alan meclis üyelerimiz ciddi anlamda rahatsız olmuşlardır. Ekim ayı meclis toplantısında gündemin dördüncü maddesi mali hizmetler müdürlüğünün 1035 sayılı 2018 yılı mali yılı tarifesinin düzenlenmesi hakkında müzakeresinin müzakeresi oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edilmişti. Neydi bu konu? Devlet ve özel hastanelerin burada belediyenin atıkla alakalı ücret tarifesinde bir düzenleme vardı. 2,5 TL’den 9 TL’ye, fabrikalarda personel başı 4 TL’den 9 TL’ye çıkarıldı. Bütün ücret tariflerinin yüzde 15’lik zam teklifiyle meclise sunuldu ve komisyonlarda CHP’li meclis üyeleri yüzde 7,5; Ak Partili bizim meclis üyelerimiz de yüzde 5 olarak uygulanmasını istediler. Oy çokluğuyla ikinci meclise yüzde 7,5 olarak sunuldu. Ancak Ak Parti grubunun bu konuda itirazı oldu. Yüzde 10’luk bir zammı Belediye Başkanı; komisyonda bizim yüzde 5, CHP’lilerin yüzde 7,5 olarak önerdiği oranı, komisyon kararını hiçe sayarak  ‘Yüzde 10 teklif ediyorum’ diyerek böyle bir öneri getirdi. Bizim Ak Partili meclis üyelerimiz, neden yüzde 5 zam yapılması konusunda detaylı açıklamalarını yapmalarına rağmen başkan orada ‘ikisi de olmaz’ diyerek  yüzde 10 teklifinde bulundu. Bu komisyonlar ne işe yarıyor? Sizin kendi grubunuza ait meclis üyelerinin olduğu ve yüzde 7,5 diye teklif ettikleri miktarı neden göz ardı ediyorsunuz? Bizim meclis üyelerinin yüzde 5 dediği ve insanların belki daha fazla zamla karşılaşmaması için böyle bir teklifte bulunuldu ve maalesef yüzde 10 olarak meclisten geçti oy çokluğuyla.
KİMSEYİ KANDIRMAYIN
Ekim ayı meclis toplantısında 2018 yılı mali gelir gider bütçesi görüşüldü. Burada mali gelir gider bütçesinde ‘diğer gelirler’ diye bir kalem anlatıldı. 87 milyon 89 bin 166 lira diğer gelirler diye bir kalem belirtilmiş. ‘Bunun içeriği nedir?’ diye meclis üyelerimiz orada soruda bulundular. Evelediler, gevelediler. ‘Bu diğer gelirlerin şuydu buydu’ diye anladığımız borçlar. Borç yoluyla sağlayacağı kredileri bu kalem içine koymuşlar. Ak Parti belediyelerine de bir bakın. İştirakler yaparak belediyelerin işletmelere ortak olarak bir gelir üretecek kaynaklar yaparak kendisine ve halkına hizmet etme yolu vardır. Belediyenin geliri sadece borçlanmak, İller Bankasından borç almak değil, millete hizmet etmek için bazı müteşebbisler de iştiraklerde bulunmasıdır. Aynı şekilde diğer gelirler Çerkezköy Belediyesinde 87 milyon 89 bin TL. Büyükşehir Belediyesinde ise aynı şekilde 330 milyon TL ticari bankalardan kredi istemiş. Nasıl ödeyecekler? Belediyelere bu borcu nasıl ödeyeceklerini bir sorun. Çerkezköy Belediyesini de merak ediyorum. ‘Bu belediyeyi borçla aldık’ diyor, ‘borcu ödüyoruz’ diyor. ‘80 küsür milyon borçtan şu anda 50 milyon kaldı’ diyorlar. Arkadaşlar bu borcun zaten büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesine devredildi. Ve yine önemli bir kısmı hükümetimizin yapılandırma projesi kapsamında yapılandırılarak borçlar taksitlendirildi. Kimseyi kandırmayın.
BU İMAR PLANINA AYKIRIDIR
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin ardından söz alan Çerkezköy Belediyesi’nin Ak Partili Meclis üyesi ve grup sözcüsü Remzi Garip ise Çerkezköy’de örnek sokak projesi kapsamında yapılan tretuvar ve cadde daraltma çalışmalarını eleştirerek, vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. Bu konu hakkında önerge verdiklerini ancak tatmin edici bir cevap alamadıklarını kaydeden Garip,  “Çerkezköylüler Butçular Sokağı bilir ve sadece o sokağı göz önünde bulundurursak orada işlemi bitirdiler; 10 metre olan caddeyi daralttılar. Bir defa bu imar planına aykırıdır. 5 kat imar planı olan cadde ve sokaklarda 10 metreden aşağı yolu düşüremezsin. Bu birinci yanlışlarıdır. Kaldı ki birinci yanlışa 1/1000’lik imar planlarında bu değişikliği yapmadan, Çerkezköy Belediye meclisinin önüne getirmeden, oylamaya sunulmadan bunu yaptılar. İkisi de suçtur. 5 metre çekme mesafesine buradaki vatandaşın yürüyüşünü engelleyecek herhangi bir şey yapılamaz. Maddeyi hatim etmişsiniz, gayet güzel biliyorsunuz ve bu madde ile kendinizi savunuyorsunuz, Atatürk, Barbaros ve Öztrak Caddelerinde son 3,5 senedir bu 5 metre çekme mesafelerine müsaade edildi ve kaldırımı resmen işgal ettiler. Şimdi de yasalarla karşı karşıya geldikleri için vatandaşa tebligat yaparak ‘bunları kaldırın yıkarız’ diyorlar. Yazık günah değil mi bu kadar masrafa” dedi.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.