‘Okuyan Fevzipaşa’ projesinde ödüller verildi

Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma’nın öncülüğünde başlatılan ve öğretmen Elif Güngör Sögüt’ün hazırladığı ‘Okuyan Fevzipaşa’ projesinde her sınıftan en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi

‘Okuyan Fevzipaşa’ projesinde ödüller verildi
26 Ocak 2015 Pazartesi 08:44

 İNSANA BİLGİ VE BİRİKİM KAZANDIRIR

‘Okuyan Fevzipaşa’ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler madalya ile ödüllendirildi. Konu hakkında açıklama yapan okul öğretmenlerinden Elif Güngör Sögüt, “Kitap okuma alışkanlığı ilkokul sıralarında kazanılır. Bu alışkanlığı kazandırmak içinde  okul müdürümüz Hakan Asma öncülüğünde bu projeyi hayata geçirdik. Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisidir. İnsanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını artırarak, insana bilgi ve birikim kazandırır” dedi.

GELECEĞİMİZİ KİTAPLARDAN EDİNDİĞİMİZ TECRÜBE İLE İNŞA EDERİZ

Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidirler diyerek konuşmasını sürdüren Sögüt, “kitaplar sayesinde bazen uçan halıya biner, bilmediğimiz diyarlara yolculuk ederiz. Yeni arkadaşlıklar kurar, bazen hüzünlerimizi bazen de neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşırız. Hiç tanımadığımız evlere misafir olur, tarihin sayfalarında koşar adım dolaşırız. Destanlara, trajedilere tanıklık eder, geçmişin elem verici olaylarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz” diye konuştu.

KİTAP KIYMETLİ BİR HAZİNEDİR

Elif Güngör Sögüt, konuşmasının sonunda ise “kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir” açıklamasında bulundu.

EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLER

Proje kapsamında en çok kitap alan öğrenciler şu isimlerden oluşuyor:“2-A sınıfından Esmanur Tonyalı, 2-B sınıfından Ahmet Bozbay, 2-C sınıfından Efe Comba, 2-D sınıfından Emirhan Karadeniz, 2-E sınıfından Sudenur Doğan, 3-A sınıfından Melek Yılmaz, 3-B Beyzanur Akbaba, 3-C Yezda Sulaç, 3-D Bartu Yetim, 3-E İsmail Yekta Doğrusoy, 3-F Esma Kaya, 3-G Berfin Denktaş, 4-A Şevval Özcan, 4-B Nisanur Özdoğan, 4-C Gizem Yılmaz, 4-D Zeynep Dinçtosun, 4-E Zehra Kılınç, 4-F Hazal Koç, 4-G Gülcüm Acan ve 4-H Dilara Özkan”

MADALYA VERİLDİ

Başlatılan proje kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere okul yönetimi tarafından çeşitli hediyelerin yanı sıra madalyada takdim edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.