Önce Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim beyannamesini açıklamasıyla CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda bir basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, geçilen 3 aylık dönemi ve seçim beyannamelerini değerlendirdi

Önce Türkiye
06 Ekim 2015 Salı 17:23

 İLÇE BİNASINDA TOPLANDILAR

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy Belediye başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerinden bazı isimler, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, “Bildiğiniz gibi 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra AKP uzlaşmaz bir tavırla Türkiye’yi 1 Kasım’a, seçime götürdü. Bunun yanında yanan canlar, ekonomik kayıplar birbiri ardına Türkiye’nin önüne çıktı. Bunu tüm halkımız görüyor. Şimdi 1 Kasım genel Seçimleri için bizler Çerkezköy İlçe Yönetimi, Milletvekili Adaylarımız ve Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyle beraber seçim çalışmalarımızı 1 Kasım’a kadar yapacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni inşallah iktidara taşıyacağız. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, nasıl iktidar olunması gerektiğinin çok güzel örneklerini verdi bize. Uzlaşmaz tavırları karşısında AKP’nin ne kadar şartları zorlarsa zorlasın Cumhuriyet Halk Partisi durumu ılımlı yaklaştı fakat en sonunda onların Başbakanı maalesef Cumhurbaşkanını geçemedi ve bu koalisyon olmadan genel seçime gittik.” diyerek sözü CHP Tekirdağ Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Candan Yüceer’e bıraktı.

“MECLİS ÇALIŞMADI”

Açıklamalarına başlayan Yüceer, “30 Eylül’de Ankara’da yeni seçim beyannamemizi ‘Önce Türkiye’ sloganıyla açıkladık. Niye önce Türkiye? 17 Haziran’ın üzerinden 3 ay gibi bir süre geçti. Bu süre içinde kimse ‘Önce Türkiye’ demedi, Cumhuriyet Halk Partisi dışında. Dolayısıyla bir kişinin hırsı, bir kişinin beklentisi, bir kişinin başkanlık sevdası uğruna 3 aydır biz seçilmiş milletvekilleri olarak milletvekilliği görevimizi yapamadık. Meclis çalışmadı.” diye konuştu.

“EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

7 Haziran’dan bu yana geçilen sürenin kısa bir değerlendirmesini yapan Yüceer, “Oysaki Türkiye’nin çok önemli sorunları var. O günden bu güne Türkiye’de çok büyük bir kaos ortamı var. Yitirdiğimiz canlar, adeta savaş ortamı var. Dolar 3 lirayı buldu, geçmek üzere. Ekonomimiz felç öncesi duruma geldi. Bunun 1 adım sonrası felç. Eğitim sistemi çökmüş durumda. 13 yılda 11 defa eğitim sistemimiz değişti. Ben de bir veli olarak artık tıpkı sizler gibi sınav sistemini, öğrencilerimi, çocuklarımı takip edemiyorum. Tablo böyleyken bizler seçilmiş milletvekilleri olarak Parlamento çalışmadı.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE İLLEGAL YÖNETİLİYOR”

Türkiye’nin şu anda illegal bir şekilde yönetildiğine vurgu yapan Yüceer, “Neden çalışmadı, neden şimdi seçime gidiyoruz? 3 aylık bir zaman geçti. Her zaman ‘milli irade’ diyenler, tüm cümlelerine böyle başlayanlar 3 ay önce yapılmış seçimi, şimdi adeta yok sayarak yapılmamış gibi davrandılar. Aslında iktidardan düşen bir hükümet legal olmayan bir şekilde Türkiye’yi yönetiyor. Neden çocuklarımız yeniden ölmeye başladı? Neden yeniden seçime gidiyoruz sorularını sormadan edemiyorum.” şeklinde konuştu.

İNSANLAR SADECE HUZUR İSTEDİ

Koalisyon hükümetinin kurulamamasını ve kaos ortamının oluşmasını tek bir kişinin bencilliğine bağlayan Yüceer, “Görüyorum ki 3 aydır insanların tek konuştuğu koalisyon kurmaktı. İnsanlar nasıl tekrar huzur getirilebilir diye konuşuyorlardı. Milletin iradesi bu kadar çok yansımışken meclise bir kişi ‘ben beğenmedim’ diyor. ‘Tekrar seçime gidelim’ diyor. Neden? ‘Çünkü benim başkanlık sevdam var’ diyor. Bunu yaparken Suruç’ta patlayan bomba… Arkasından şehit haberleri… Sivil yurttaşlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi kalleşçe birbiri ardına kaybetmeye başladık.” açıklamalarında bulundu.

“HERKESİN ÖNÜNÜ TIKADI”

Geçilen 3 aylık sürede milletin iradesine saygı duyarak her partiyle görüştüklerini kaydeden Yüceer, “Biz o yüzden ‘Önce Türkiye’ diyoruz. Birileri gibi bu samimiyetimizi Türkiye’ye lafta demedik. Biz bu süreçte komplekssiz, koşulsuz, önyargısız bütün partilere gittik. Türkiyemize, vatanımıza, milletimize huzur gelsin dedik. Yeter ki milli irade küsmesin dedik. Bu seçimin olmasında tek bir kişinin talebi vardı ve onun doğrultusunda koalisyon olmasın diye herkesin önünü tıkadı.” dedi.

DEVLET BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİRDİ

7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından bir sonuca varılamamasının nedenlerinden birini de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olarak gösteren Yüceer, “Cumhurbaşkanı seçimlerden sonra tek tek parti liderlerini çağırarak görüşeceğini söyledi. İlk önce Devlet Bahçeli dedi ki; ‘Biz onunla neden görüşelim?’. Ama saraya ilk koşa koşa giden de kendisi oldu. Daha sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin sunduğu hiçbir teklif Sayın Devlet Bahçeli tarafından kabul edilmedi. Hatta bize karşı kullandıkları ifadeler ‘bize siyasi rüşvet mi veriyorsunuz?’ noktasına gelene kadar çirkinleşti. Biz bunu Meclis Başkanlığı seçimlerinde de gördük. Biz oraya tarafsız, Meclis Başkanlığına yakışır bir Meclis Başkanı seçmek istedik. Ama yine MHP’nin desteğiyle, adeta gizli ortaklığıyla Meclis başkanlığı, arkasından RTÜK seçimleri yapıldı ve bizim fikirlerimiz MHP tarafından reddedildi.” ifadelerini kullandı.

BEYANNAME GENÇLERE ADANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesini gençlere adadığını belirten Yüceer, “Genel Başkanımız 30 Eylül’de seçim beyannamemizi açıklarken bu beyannameyi gençlere adadı. Neden gençlere adadı? Gencecik yaşta yitirdiğimiz fidanlara, Gezi’de yitirdiğimiz gencecik çocuklara, üniversiteyi bitirip işsiz kalan ve nüfusun yüzde 30’unu oluşturan üniversiteli işsiz gençlerimize, lise mezunu yüzde 20’yi bulan işsiz genç nüfusumuza, öldürülen – katledilen kadınlarımıza adadı. O yüzden gençlere adadı çünkü şu dönemde biz büyüklerin işlediği bütün kusurların bedelini maalesef gencecik fidanlar ödüyor.” şeklinde konuştu.

“ONLARI BEDEL ÖDERKEN GÖRMEDİK”

“Sayın Davutoğlu çıkıp diyor ki; ‘Biz kendimizi de çocuklarımızı da feda etmeye hazırız.’ Hiç onları ve gençlerini bedel öderken görmedik biz. Bizim çocuklarımız, bizim canlarımız, bizim ülkemizin geleceği üzerinden maalesef ki bu kanlı hesaplar yapılıyor.”

“İNSANLAR MUTSUZ”

Türkiye’nin çok karanlık günlerden geçtiğine değinen Yüceer, “Şu anda Türkiye’de maalesef huzur, barış ve demokrasi saray entrikalarına kurban edilmiş durumda. Şu an insanlar gerçekten umutsuz, mutsuz, geleceğe endişeyle bakıyor. En kanlı ve en karanlık günleri yaşıyor Türkiye.” açıklamalarında bulundu.

“YAŞANACAK BİR TÜRKİYE”

AKP’nin seçim beyannamesinde vaat ettiği maddeleri 13 yıllık iktidar sürecinde neden yapmadıklarını sorgulayan Yüceer, “Yeni beyannamemizde 7 Haziran’da olduğu gibi ‘Yaşanacak Bir Türkiye’ sloganımıza ve vaatlerimize sahip çıktık. Biz bu vaatleri açıklarken biz kaynağı nereden bulacağımızı soranlar şimdi kaynağı bulmuşlar, bizim söylediğimiz sloganlardan yola çıkarak asgari ücreti bin 300 TL yapacaklarını söylüyorlar. 13 yıl boyunca yapsaydın. Kim engeldi sana? Biz destek olurduk. 13 yıl boyunca emekliye 2 maaş ikramiye verseydin. Seve seve destek olurduk. Biz vatandaşımızın yararına olan her şeye evet deriz.” dedi.

“13 YILDA YAPSAYDINIZ”

Tek başına iktidar oldukları dönemde AKP’nin vatandaşa sırtını döndüğünü belirten Yüceer, “Davutoğlu’nun açıklamalarını ben gülümseyerek izledim. 13 yıldır tek başına iktidarda olan bir partinin vaatlerine şahit olduk. Diyor ki; ‘Asgari ücreti bin 300 lira yapacağız.’ Öğrencilere, kadınlara yapacaklarını anlatıyorlar. Tek başına iktidardınız. Yapsaydınız o zaman. Kim engeldi size? Tek başına iktidardayken vatandaşa sırtını dönenler şimdi de onun iradesine saygısızlık yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE 2 MİLYAR TL HARCANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR”

Yeniden yapılacak seçimin büyük bir israfa sahne olacağını kaydeden Yüceer, “Biz tekrar seçimden korkmuyoruz ama gerçekten büyük bir israf. Zaman israfı, seçmenin iradesine saygısızlık, kaynak israfı… Bu seçimlerde yaklaşık 2 milyar lira para harcanması öngörülüyor. Şu an dolar 3 TL. Yabancı yatırımcılar her gün benim ülkemden uzaklaşıyor çünkü siyasal ve hukuksal olarak bir öngörüsüzlük var. Bunların neden olduğu istikrarsızlık yüzünden yabancı yatırımcılar ülkemizden kaçıyor ki onların kaçması demek büyük kayıplar demek.” şeklinde konuştu.

SEÇİM VAATLERİNİ ANLATTI

Seçim beyannamelerinde vaat ettikleri hususlardan kısaca bahseden CHP Tekirdağ Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Candan Yüceer, “Bu yüzden biz bu seçim beyannamemizi öncelikle gençlerimize ve kadınlarımıza adıyoruz. Bu vaatlerimiz içerisinde şehitlerimize çok önemli kaynaklarımız var. Biz şehit yakınlarının hastanelerde falan en az milletvekili statüsünde hizmet alması için çabalayacağız. Bu süreçte onların maaşlarının yükseltilmesi ve en azından memur maaşına eşitlenmesi için elimizden geleni yapacağız. Gençlere çok önemli vaatlerimiz var. En önemlisi ise lise kart dediğimiz ve lise son sınıf öğrencilerimizin 100 TL’lik harcamalarını gerçekleştirebilecekleri bir proje. Asgari ücretin bin 500 TL olması vaadimiz hala duruyor. Doların yükselmesiyle mazot vaadimiz de biraz yükselerek 1.8 lira oldu. Ekonomik anlamda bunu karşılayacak kaynaklara sahip Türkiye. Her şeyden önce yaşamın devam etmesi lazım. Gençlerin yaşaması lazım. Asıl önemli olan ölmek değil, yaşamak. Yaşamak, yaşatabilmek; o huzuru ve barış ortamını sağlayabilmek önemli olan.” açıklamalarında bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DEĞİNDİ

Çözüm süreci öncesinde ve sürecin tamamında yaptıkları uyarılardan ve verdikleri beyanlardan bahseden Yüceer, “Çözüm sürecine dair söylediklerimizi hatırlıyorsunuzdur. Millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyin, gizli ajandalarınız olmasın, kamuoyunu, milleti, muhalefeti açıkça bilgilendirin demiştik. Biz bunları dediğimizde bizim barış istemediğimizi ve barış düşmanı olduğumuzu söylemişlerdi. 3 buçuk yılda geldiğimiz noktada ‘aldatılmışız’ diyorlar. Senin istihbaratın ne işe yarıyor? O zamanlar önlemini neden almıyorsun? Şimdi ‘aldatıldık’ diyince bu işten kurtarabilir misin? Bu yaptıklarının bedelini bugün yüzlerce fidanımız ödüyor. Bugün geldiğimiz noktada maalesef 3 buçuk yıl önceki noktadan daha da gerideyiz. Bizim uyarılarımız bunaydı. Gelinen noktada keşke haksız çıksaydık diyoruz. Çok daha mutlu olurduk. Ama maalesef tüm uyarı ve söylemlerimizde haklıymışız.”  diye konuştu.

ÜLKEDE İKTİDAR, TEKİRDAĞ’DA 4 VEKİL

1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde iktidar olacaklarını ve Tekirdağ’da da dördüncü milletvekilini çıkaracaklarını kaydeden Yüceer, “Şu 3 aylık süreçte Türkiye halkımız, halklarımız anlasın ki Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin gerçekten de birleştirici gücü. Şu an bütün partilerle görüşebilen, ‘ben’ demeden ‘Önce Türkiye’ diyebilen tek parti. O yüzden biz önümüzdeki seçimler için meydanlarda bunları anlatacağız. Benim Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu şartlar altında iktidar olacağından hiçbir şüphem yok. Bu anlamda da Tekirdağ Örgütümüze, Tekirdağlı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’da birinci parti oldu. Oylarımızı arttırdık. Ben bu seçimde çok farklı sonuç alacağımızı ve sizlerin destek ve çalışmalarınızla dördüncü vekili çıkaracağımızdan eminim. Bu süreçten itibaren daha stratejik ve disiplinli bir şekilde, örgütlerimizin de katılımıyla çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamalarını yaparak tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haber: Uğur Kılıç 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.