Önceden olduğu gibi hizmet edilecek

Özel Optimed Hastanesi İşletme Direktör Yardımcısı Elçin Süleymanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada özel hastanelerin resmi tatil günleri ve hafta sonları önceden olduğu gibi hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti

Önceden olduğu gibi hizmet edilecek
15 Nisan 2014 Salı 07:49

OLUMLU VE İYİLEŞTİRİCİ BİR UYGULAMAYDI
Özel hastanelerin resmi tatil günleri ve hafta sonlarında hizmet verip vermeyeceği konusunda son dönemde çıkan ve zaman zaman yanlış anlaşılmalara sebep olan haberler ile ilgili olarak Özel Optimed Hastanesi İşletme Direktör Yardımcısı Elçin Süleymanoğlu açıklama yaptı. Süleymanoğlu, yaptığı açıklamada, "Kuş gribi ve başka buna benzer toplumu etkileyen salgın hastalıkları engellemeğe yönelik Sosyal Güvenlik Kurumu MEDULA-hastane sistemi üzerinden 05.05.2011 tarihinden itibaren resmi tatil günlerinde tüm branşlardan provizyon verilmeye başlanmıştı. Vatandaşın hastanelerden daha hızlı  hizmet alabilmesi açısından son derece olumlu ve iyileştirici bir uygulamaydı. Fakat, Çalışma Bakanlığı’nın doktorların çalışma sürelerini düzenlemek adına almış olduğu bir kararla 1 nisan 2014 tarihi itibariyle resmi tatil günlerinde MEDULA-hastane sistemi üzerinden poliklinikler için provizyon verme işlemi durduruldu" dedi.
ÇALIŞMAK İSTEYEN ÇALIŞMALIDIR
Pazar günleri, acil dışında hiçbir poliklinikte hizmet verilmediğini sözlerine ekleyen Elçin Süleymanoğlu, "İhtiyaç halinde acil doktorlarının talebi üzerine konsültan hekimlerimiz hastalarımızı muayene edebiliyor. Bu açıdan bu yönde değişen bir şey yok, eskisi gibi hastalarımızı muayene etmemize engel olacak bir değişiklik yok. Asıl konuşulması gereken, resmi tatillerde, özellikle 23 Nisan, 19 Mayıs gibi günlerde halkın acil branşı dışında poliklinik hizmeti alamaması. Bu sorunun da çok yakında vatandaştan dönen şikayetler üzerine düzeleceğine inanıyorum. Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun konuyla yakından ilgilendiğini geçen günlerde hep beraber öğrenmiştik.
Halkımızın bu yönde mağduriyetinin önleneceğini umuyoruz. İster resmi tatil olsun, ister bayram günleri olsun, ister hafta sonu, vatandaşın sağlık hizmeti alması yönünde engelleyici tüm faktörlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Çalışmak isteyen çalışmalıdır. Hastaneler bu günlerde zaten nöbet sistemiyle hekim ve çalışanlarına tatil yaptırmaktadırlar" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.