O'nun evrensel mesajlarını anlatmaya çalışıyoruz

Kapaklı İlçe Müftülüğü ve Kapaklı Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Beyaz Saray Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi

O'nun evrensel mesajlarını anlatmaya çalışıyoruz
23 Nisan 2014 Çarşamba 07:22


BEYAZ SARAY DÜĞÜN SALONU'NDA YAPILDI
Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlen programa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan,  Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, sivil toplum örgütü temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde katılımcılara gül ve kitap da dağıtıldı.
ELLERİNDEKİ GÜLLERİ HAVAYA KALDIRDILAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kuran Tilaveti ve ‘Din Samimiyettir’ konulu slayt gösterimi ile devam ederken, programda ilk konuşmayı Kapaklı İlçe Müftüsü Ali Kotan yaptı.
Kotan, konuşmasının başında, salonun gül bahçesini andırması için tüm katılımcıların elindeki gülleri havaya kaldırmasını isterken, protokol ve vatandaşlar bu isteği geri çevirmeyerek ellerindeki gülleri 30 saniyeliğine havaya kaldırdı.
EVRENSEL
MESAJLARINI
ANLATMAYA
ÇALIŞIYORUZ
Hz. Muhammed’in alemlere teşrifinin 1443. Yılını idrak ettiklerini belirten Ali Kotan, “Peygamberimiz Hz. Muhammed, 571 yılı 21 Nisan Pazartesi günü dünyaya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı da, 25 yıldır Nisan ayının 3.haftasında, Kutlu Doğum Haftası programları düzenliyor. O’nun öne çıkan güzel ahlakını ele alıp, çeşitli panel ve etkinliklerle, konunun uzmanı kişilerin de katılımıyla Hz. Muhammed’i dünyaya tanıtmayı, evrensel mesajlarını anlatmayı amaçlıyoruz” dedi.
HER ŞEY O'NUN KUTLU DOĞUMUYLA VAR OLDU
Kotan konuşmasının devamında var olan her şeyin, hayatını O’na borçlu olduğunu ifade ederek, " Varlık O’nun ile yeniden can bulmuştur. Bütün doğumlar, var oluşlar O’nun Kutlu Doğumuyla var olmuştur” açıklamasında bulundu. Kotan’ın ardından kürsüye Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı geldi. Hayatı anlamlı kılan değerleri, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını kendilerine Hz. Muhammed’in gösterdiğini dile getiren Mandalı, “İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini Hz. Peygamber’den öğrendik" diye konuştu.
BİZE HAYAT VERECEK ŞEYLERE ÇAĞIRDI
İrfan Mandalı konuşmasının devamında ise, "O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içersinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti” ifadelerini kullandı.
SADECE BİR
KAVME DEĞİL
BÜTÜN İNSANLIĞA
 PEYGAMBER OLARAK GÖNDERİLDİ
Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan Hz. Muhammed’in eşsiz örnek ve önder olarak daima kalplerinde yer aldığını sözlerine ekleyen Mandalı, "Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü O, rahmetin adıdır. Müjdenin adıdır. Merhametin adıdır. Kardeşliğin adıdır. Hz. Muhammed’in, sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderildi ve bütün insanlığın huzuru ve mutluğu için çaba gösterdi. Ne mutlu onu tanıyanlara, ne mutlu onu okuyup yaşayanlara. İşte bu yıl da kutladığımız, sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine , bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasına Cenab-ı Hak’tan diliyorum. Kutlu doğum haftası hepimize güzellikler getirsin” dedi.
PLAKET VERİLDİ
İlahi ve Kasidelerle devam eden programda, Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Din, Samimiyet ve Hz. Muhammed temalarının anlatıldığı bir konferans verdi. Plaket ve ödül töreni ile sona eren Kutlu Doğum programında katılımcılara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.