Ordu'dan Öğe'ye: Davul kendinde tokmak başkasında mı?

Geçmiş dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'yi eleştirdi. Öğe'nin, Çerkezköy Belediyesi tarafından Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde bulunan parka Şehit Ömer Halisdemir'in isminin verilmesi ve heykelinin dikilmesine karşı çıkmasını anlamlandıramadığını belirten Ordu "Sayın İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Şehit Ömer Halisdemir’in isminin ve büstünün yapılması için mecliste oy birliği ile alınan karara kendi kendine tepki veriyor. Şimdi soruyorum acaba davul kendinde de tokmak başkasında mı?" dedi

Ordu'dan Öğe'ye: Davul kendinde tokmak başkasında mı?
21 Aralık 2016 Çarşamba 11:46

ÖĞE'Yİ ELEŞTİRDİ

Mustafa Ordu, düzenlediği basın toplantısında Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'yi eleştirdi. Ordu yaptığı açıklamada, "Son günlerde Çerkezköy'de hizmet yapacak sorumlular birbirleri ile laf dalaşına girdiler. Daha önceki açıklamamızda Bağlık Mahallesi'nde bulunan sokaklara 15 Temmuz Şehitlerinin isimleri verilsin demiştik. Bu açıklamamdan sonra Eylül ayındaki Belediye Meclis Toplantısı'nda CHP'li, AKP'li ve MHP'li Meclis Üyeleri tarafından Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde bulunan parka Şehit Ömer Halisdemir Parkı isminin verilmesi ve bir heykelinin dikilmesi kararlaştırıldı.

ÖNDERLİK YAPMIŞ OLURDUNUZ

AKP'nin 2 yıl önce Çerkezköy İlçe Başkanlığına gelen Abdullah Öğe, Ömer Halisdemir'in heykelinin yapılmasına tepki gösteriyor, yakışmadı diyor. Belediye'nin yapmış olduğu heykel oraya yakışmıyorsa, neden 24 Ağustos'ta Bağlık Mahallesi'nde ki sokaklara 15 Temmuz Şehitlerimizin isimleri verilsin dediğimde bir şey yapmadınız. Belediye Meclis toplantısına gönderdiğin Meclis Üyeleri'ne neden teklifte bulunmadın. Yeni yapılan Devlet Hastanesi'ne Şehidimiz Ömer Halisdemir'in isminin verilmesini teklif ettiniz de birileri karşı mı çıktı? Bir önderlik yapmış olurdunuz" dedi.

OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARAR

Şehit Ömer Halisdemir'in isminin parka verilmesi ve heykelinin yapılmasının oy birliği ile karara bağlandığını belirten Ordu, "AKP İlçe Başkanı'nın bugün yapılan hizmetlere tepki göstermesini yanlış buluyorum. Bildiğim kadarıyla AKP önce Meclis Üyeleri ile grup toplantısı yapıyor daha sonra Meclis Üyeleri Belediye Meclis Toplantısı'na katılarak fikir beyan ediyor. Şehit Ömer Halisdemir'in Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde bulunan parka isminin verilmesi ve heykelinin yapılması Eylül ayında gerçekleşen Meclis Toplantısı'nda CHP-AKP ve MHP'li Meclis Üyelerince oy birliği ile alınan karar doğrultusunda yapılmıştır"

KENDİ YARASINI TEMİZLESİN

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin kendi yarasını temizlemesi gerektiğini belirten Ordu, "Kirli su ile çamaşır yıkanmaz. Ak Partiye gönül vermiş vatandaşlara özür dileyerek sesleniyorum, bu İlçe Başkanı yapmış olduğu bu açıklamalar ile sizleri temsil edemez kanaatindeyim. Önce kendi yarasını temizlemesi lazım. Daha evvel Meclis Üyelerinin almış olduğu kararlara tepki göstermiş kendi Meclis Üyelerini yok saymıştır. Şimdi Şehit Ömer Halisdemir'in isminin ve büstünün yapılması için mecliste oy birliği ile alınan karara da kendi kendine tepki veriyor. Şimdi soruyorum acaba davul kendinde de tokmak başkasında mı?"

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜR

Mustafa Ordu, Ak Parti içerisinde ayrışmalar olduğunu belirtirken, "2 yıl olmuş İlçe Başkanı ama iktidar partisi temsilcisi olmasına rağmen herhangi bir projesi yok. Görünen o ki vücut tek değildir. AKP ayrılmıştır. Bir dahaki dönem Belediyeyi biz alacağız diyor. Aç tavuk kendini darı ambarında görür. Millet kimi takdir ederse o Belediye Başkanı olur. Herkesi hiçe sayarak böyle konuşmalar yapıyor. Önceden de söyledim bugün de söylüyorum. Bu İlçe Başkanı ile AKP burada sittin sene yerel yönetim göremez. AKP içerisinde saygı duyduğum arkadaşlarıma da üzülerek söylüyorum" dedi.

KUZEY IRAKTA NE İŞİNİZ VARDI?

"2013 yılında şuanda tutuklu olan ÇESİAD Sekreteri Engin Parlak ile beraber Kuzey Irak'ta ne işiniz vardı?" diyerek cep telefonundan o günkü fotoğrafı gösteren Ordu, "O zamanlarda sokak sokak gezerek Mustafa Ordu'nun aleyhine dedikodu yapmanızın sebebi neydi? O zamandan beri ÇESİAD'a karşı gelip bugün ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz. 15 Temmuz sonrasında bir basın açıklaması yaptım ve 'Pirince benzeyen beyaz taşlar var' dedim. 27 gün yan yana Demokrasi Nöbeti tuttuğun kişilerden kaçı tutuklandı? Kaç kişinin mallarına tedbir konuldu? Kaç kişinin yurtdışına çıkma yasağı var? Geçmiş dönemde ÇESİAD Yönetimi'nde bulunan AKP İlçe Başkanı'na soruyorum" dedi.



BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ

Ordu, açıklamalarının sonunda Çerkezköy Belediyesi'ne teşekkür ederken "Bizim gayemiz Çerkezköy'e hizmet getirebilmektir. Milletin kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi'nde bulunan parka Şehit Ömer Halisdemir Parkı isminin verilmesi ve bir heykelinin dikilmesi konusunda Çerkezköy Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.