Ordu: “Kamuoyu gerçekleri gördü“

Mustafa Ordu, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla 22 kişinin yargılandığı dava hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görülen dava ile kamuoyunun tüm gerçekleri gördüğünü ifade eden Ordu, “Çerkezköy’de ihaleye fesat karıştırma olayından dolayı 22 kişi şüpheli duruma düştü. Bu gibi insanlar makam olduğu zaman asar keseriz deyip, makam gittikten sonra ne gibi duruma düştüklerini ve görevlerini yasalara göre yapmadıklarını tüm kamuoyu görmüştür” dedi

Ordu: “Kamuoyu gerçekleri gördü“
30 Ocak 2016 Cumartesi 12:49

KAMUOYU, GÖREVLERİNİ YASALARA GÖRE YAPMADIKLARINI GÖRDÜ

Mustafa Ordu kendisine ait ofisinde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak yoğun iş temposundan bir araya gelemediği basın mensuplarının geride kalan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Ordu konuşmasının devamında, “Çerkezköy’de sizde diğer hizmet yapacağız diyen makamlar kadar imkanlar çerçevesinde koşarak kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyorsunuz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de ihaleye fesat karıştırma olayından dolayı 22 kişi şüpheli duruma düştü. Bu gibi insanların makam olduğu zaman asar keseriz deyip, makam gittikten sonra ne gibi duruma düştüklerini ve görevlerini yasalara göre yapmadıklarını tüm kamuoyu görmüştür” dedi.

ENCÜMEN KARARI FARKLI İHALE ŞARTNAMESİ FARKLI

Davada ismi geçen kişilerin şimdiki konuşmaları ile yaptıklarının kabahatlerinden büyük olduğunu sözlerine ekleyen Ordu, “ihaleye fesat karıştırma olayında ihaleye girmekte olan kişileri engelleyerek, ihaleye girmeye yasaklı olanları ihaleye soktular. Encümen kararında spor kulüplerine değil de taşınmaz mallar kiraya verilecek yazıyor. İhale ilanı ile encümen kararı çok farklı. Ali Ertem açıklamasında, 15 bin TL’den aşağı olduğu için doğrudan teminle de verebilirdim diyor. Belediyenin taşınmaz malı yasalara göre doğrudan teminle ihaleye verilemez. Mal alabilir verebilir ama kamuoyunu yanıltmaya ve bizleri suçlamaya kalkmasınlar. Yasalar neyse onu söylüyoruz. Herkes mahkemeye saygılı olacak” dedi.

SALON ÇÜRÜMÜŞ AMA KİMSE CEVAP VERMİYOR

Mustafa Ordu konuşmasının devamında eski bir Belediye meclis üyesinin savunmasına da göndermede bulunarak, “Ben doktorum, psikoloğum, onurumuzla oynanıyor burada ne işimiz var, gençleri esrardan eroinden kurtarmak için ve spor yapsınlar diye yardım ettik diyor. İstasyondaki Kapalı Spor Salonunu teslim aldınız hangi spor faaliyetini yaptırdınız? Kapalı Spor Salonunu gençlerden mahrum etmediniz mi? O kapalı spor salonunu şu anki belediye başkanı faaliyete geçirdi ve kendisine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı Vahap Akay, salonun açılışında kürsüden çıkıp burayı çürüttünüz, biz de 1,5 Milyon TL harcadık diyor. O salonu çürümeye terk eden siyasi parti yetkililerinden ve muhalefetten herhangi bir cevap yok” ifadelerini kullandı.

O GÜN BUNLARI ÇÜRÜTENLERLE AYNI SAFTASINIZ

Belediye Başkanı Vahap Akay’a da ‘Sen sadece çürümüş diyorsun ama ne ile tespit ettin de ihaleye çıkardın’ sorusunu yönelten Ordu, “Çürüyen salonun maliyetini Belediyede hala koltuk verdiğin ihaleye fesat karıştıran memurlarınla mı tespit ettin? Ne kadar kamu davası olursa olsun Çerkezköy de vergi veren herkes bu işten zarar görmüştür. Mahkeme kararı ile bu işe başlarken bir tespit yapmaları lazımdı. Kapalı spor salonunda şu kalemler çürümüş, şunları değiştirmemiz lazım demeniz lazım ama siz bunu yapmadınız. O gün bunları çürütenler ile aynı ortak saftasınız” dedi.

NEYE İMZA ATTIKLARINA ÇOK DİKKAT ETSİNLER

Kapalı spor salonunda 1,5 milyon TL’nin halkın verdiği vergilerle çarçur edildiğini ifade eden Mustafa Ordu, “Bunu ben değil Büyükşehir Belediye Başkanı ile Çerkezköy Belediye Başkanı söylüyor. Halkımızın hakkını araması lazım. Çerkezköy’de ki otopark olayı hala söylüyorum mahkeme kararı olduğu halde para toplanıyor ve vatandaşımın sesi çıkmıyor. Kapaklı, Çorlu otopark parası alabilir ama Çerkezköy sokakları için para alınmayacağına dair mahkeme kararı var. Bu kararı kimse hiçe sayamaz” diye konuştu.

GÖREVLERİNİ YAPSINLAR

Ordu konuşmasının sonunda ise Belediye Meclis üyelerine seslenerek, “Yakında bazı ayak oyunlarıyla önünüze imzalanmak üzere belgeler gelecek. Bu konuyu da günü gelince açıklayacağım. Atılacak olan imzalar tabi ki toplumun yararına olacaksa atsınlar ama neye imza attıklarını da görsünler. Birileri gibi ne bilelim önümüze kağıt geldi imza attık haberimiz yok, başkan emretti demeden görevlerini yapsınlar” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.