Ordu, “Tek Park'ın iptali için mücadele edeceğiz“

Çerkezköy'ün tanınan simalarından siyaset adamı Mustafa Ordu, Çerkezköy'de başlayan Tek Park uygulaması ile ilgili tepkisini dile getirdi

Ordu, “Tek Park'ın iptali için mücadele edeceğiz“
25 Haziran 2015 Perşembe 23:51

 KULLANIM ÜCRETİ ALINMAZ

Çerkezköy'ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yaparken, Çerkezköy'de başlatılan Tek Park uygulamasının Büyükşehir Meclisi'nden geçtiği gibi faaliyete geçtiğini belirtti. Ordu, otopark yönetmeliğine değinirken "Oysa bilindiği gibi otopark yönetmeliği: 4. Maddesi “f” bendinin son paragrafında, ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye tarafından karşılanması zorunludur' ,  9.maddede ise 'bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgilisine gerekçeleri ile bildirilir. Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorununu nasıl çözümleyeceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekle ve otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz' demektedir.

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINCA DENETLENİR


Yönetmeliğin 11. maddesi ise  'otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerin kendi kaynaklarından ayıracağı tahsilatla birlikte, tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşasında kullanılır. Otopark hesabında toplanan meblağ otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılmaz. Otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerce hazırlanacak sarf belgesi, verile emri ve hak ediş raporuna göre belediyesinin yazılı talimatı üzerine ilgili bankaca hak sahibine ödenir. Otopark hesabında toplanan meblağın, amacında kullanılıp kullanılmadığı hususu İçişleri Bakanlığınca denetlenir' şeklindedir.

RUHSAT VERİRKEN OTOPARK PARASI TAHSİS ETMEKTEDİR


Şimdi; otopark yönetmeliği belediyenin sorumluluğunu bu kadar net tarif etmişken, ve yönetmelik Çerkezköy Belediyesi tarafından uygulanırken; belediyenin yaptıklarına bakalım, Belediye inşaat sahibine ruhsat verirken otopark parası adı altıda bir para tahsil etmektedir.Dolayısıyla imar kanunu ve otopark yönetmeliği gereği vatandaşlara araçları için otopark yeri tesis etme yükümlülüğü vardır.Üstelik yine yönetmelik gereği tesis ettiği otoparklardan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti de alamaz.

MECLİS ÜYELERİNİ SON KEZ UYARIYORUZ


Çerkezköy Belediyesi imar kanunu ve otopark yönetmeliği gereği yükümlülüklerini yerine getirmezken, üstüne birde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin cadde ve sokaklarda park eden araçlardan para toplamaya kalkması, “deli dumrul vergisi” tabiriyle bile açıklanamayacak bir durumdur. Kararı alan meclis üyelerini son kez uyarıyoruz. Cadde ve sokaklardan otopark parası toplamak vatandaşa yapılan haksızlığın ötesinde ciddi bir suçtur. Otopark alanı yaratıp vatandaşın hizmetine sunmak belediyeye kanun ve yönetmelikle verilen bir görevdir. Belediyenin asli görevini yapmayarak, vatandaşları zorlama ile ikna etmek suretiyle para toplanması ise açık bir irtikap suçudur. Bu suça denetim görevini yapmayan oy birliği ile yol kenarında park eden araçlardan para toplanmasını kabul eden tüm meclis üyelerinin iştiraki söz konusudur" ifadelerini kullandı.

GELİN KARARDAN VAZGEÇİN!

Mustafa Ordu açıklamalarının devamında "Gelin yol yakınken cadde ve sokaklara park eden araçlardan para toplama kararınızdan vazgeçin! Çünkü,  Belediye inşaat sahiplerinden otopark parası toplamasına rağmen asli görevini yapmamıştır. Belediye otopark alanı yaratamadığı için cadde ve sokaklara park etmek zorunda kalan araç sahiplerinden para toplayarak vatandaşları ikinci kez kandırıp cezalandırmayın. Para toplama kararından vazgeçerek hem bir haksızlığı, hem de para toplarken yapılacak itirazlar sonucu oluşacak çok vahim olayları önlemiş olursunuz.

KAT ARTIRIMI OTOPARK SORUNUNU YARATTI

Çerkezköy’de yaşanan otopark sorunu; yetersiz ve yeteneksiz belediye yöneticilerinin onaylı imar planına rant yaratıp dağıtmak amacıyla yaptıkları yanlış müdahalelerinden kaynaklanmaktadır. Bunun kötü örneklerini 1989-1994 yıllarında CHP’li belediye başkanı,1994-1999 yılları arasında Anavatan’lı belediye başkanı, 2004-2014 yılları AKP’li belediye başkanını görev yaptığı dönemlerde aldıkları kararlarla göstermişlerdir. Aynı dönemde görev yapan Çerkezköy belediye meclisi üyelerinin çoğunluğu belediye başkanlarına destek vermişlerdir. Bunların, belediye yönetime gelir gelmez ilk meclis toplantısında Çerkezköy geneline hiçbir tedbir almadan verdiği kat artırımı kararları Çerkezköy de otopark sorununu yaratan temel unsurdur

RANT ŞEHRİN GELECEĞİNİ KARARTIYOR


Kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden aralarında diplomalıların da bulunduğu rantçı cahiller tayfası hiçbir önlem almadan Çerkezköy geneline kat artım kararı aldılar. Şimdi bu kararın getirdiği sorunu sözde çözmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisi üyeleri gözlerini namuslu vatandaşların ceplerine dikti. Bunu da sorumlu Belediyecilik anlayışı diye vatandaşa yutturmaya çalışıyorlar. Tüm seçmen vatandaşlar artık oynanan rant oyununu görmeli, sebep sonuç ilişkisini iyi sorgulamalıdır. Oy almak için kurulan rant tuzaklarından belli bir kesim faydalanıp, zenginleşiyor, ama o rantın getirdiği sorunlar şehrin geleceğini karartıyor. Şehri yaşanmaz hale getiriyor. Otopark konusunda geldiğimiz nokta da burasıdır ve bu nokta ranta yönelik belediye meclisinde alınan kararların yarattığı sorunların başlangıcıdır. Benzetmek gerekirse rantçıların Çerkezköy ün sırtına yüklediği otopark sorunu buzdağının su üstündeki kısmıdır. Başta altyapı olmak üzere asıl büyük sorunlar zaman içinde karşımıza çıkacaktır.

ASIL AMAÇLARI İKTİDARLARININ ÖMRÜNÜ UZATMAK

Rantçıların amacı hiçbir zaman için planlı, çağdaş bir şehirleşme ve bu şehrin geleceğini düşünmek olmamıştır. Onların tek derdi vatandaşları kandırarak geldikleri makamların sağladığı imkanlarla rant yaratıp bu rantla bir an önce zenginleşmektir. Helal kazanç, alın teri, kul hakkı gibi tanımlar bunlar için bir anlam ifade etmez, edemez. Asıl amaçları; vatandaşları çeşitli yöntemlerle uyutup, oyalayarak iktidarlarının ömrünü uzatmaktır" dedi.

DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRDI

Mustafa Ordu açıklamalarının son bölümünde, vatandaşları Belediyenin rantçı kararlarına karşı duyarlı ve uyanık olmaya çağırırken "İçlerinde hakikatten seçtiği insanlardan yalnızca hizmet bekleyen, rantçı olmayan seçmenler olduğunu da biliyoruz. Sözümüz onlaradır. Artık futbol takımı taraftarı gibi davranmaktan vazgeçmek lazım. Hizmet yapmak için seçtiğiniz insanların yaptıklarına bakın, rantçılara nasıl hizmet ettiklerini görün. Aldıkları karaların olumsuz etkilerini düzeltmenin bedelini yine sizler veya çocuklarınız ödeyecek bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkartmayın. Belediye yönetiminin rantçı kararlarının bedelini ne bir parti genel merkezi ne de bir parti genel başkanı öder. Rantçıların olumsuzluklarının bedelini yalnız ve yalnız namuslu vatandaşlarımız ödeyecektir. Ödenecek bedelin artmaması için başta CHP'ye oy vermiş vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın belediyenin rantçı kararlarına karşı duyarlı ve uyanık olmaya çağırıyoruz.

BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ

Biz topluma karşı taşıdığımız sorumluluk gereği geçen dönem AKP’li Çerkezköy Belediye Meclisinin aldığı yollardan otopark parası toplanması kararını idare mahkemesine götürerek iptal ettirmiştik, görünen o ki iş yine bize düşüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisi kararından dönmezse onların kararını da yargıya taşıyarak iptal ettirmek için mücadeleye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, bu güne kadar olduğu gibi bugün de Çerkezköy ve milletimiz için o bedelini ödemeye hazırız" ifadelerine yer verdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.