Ordu: Trafik değil, otopark sıkıntısı var

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de süregelen trafik sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyelerinin trafik akışını rahatlatmak amacıyla hazırladıkları sirkülasyon projesini değerlendiren Ordu, projeyi ‘zihni sinir’ bir proje olarak nitelendirdi

Ordu: Trafik değil, otopark sıkıntısı var
08 Kasım 2016 Salı 16:57

TRAFİK SORUNUNU DEĞERLENDİRDİ
Açıklamayı Çerkezköy’de Belediye’ye vergi ödeyen bir vatandaş olarak yaptığını dile getiren Ordu, “Çerkezköy’de trafik sorunu var. Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyeleri trafiği rahatlatmak amacıyla bir proje geliştirmişler. Çerkezköy’deki her vatandaşın bu konuyla ilgili görüşlerini belirtmelerini istiyorum. Umarım bu açıklamalarımın bir faydası olur.” dedi.
MECLİSÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ
Ordu, açıklamalarının kalan bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Bir süredir Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan ‘Çerkezköy’de trafiği rahatlatma çalışmaları başladı’ açıklamalarının yerel basında geniş olarak yer aldığını görüyoruz. Belediye Meclisi toplantısında konunun gündeme gelmesiyle Çerkezköy Belediye Meclisi geç olsa da nihayet soruna müdahil olabildi. Ancak mecliste yapılan görüşmelerde üyelerin sorunun çözümüne katkı verdiğini söyleme imkanı yoktur. Bu sonuç bize Belediye Meclisi Üyelerinin Çerkezköy’ün sorunlarına ve çözümüne ne kadar uzak olduklarının göstermektedir. Haksızlık  yapmayalım; meclis üyelerinden biri Cumhuriyet Meydanı’na yer altı otoparkı, bir diğeri de orta refüjdeki ağaçların korunması ile ilgili bir iki cümle ile görüş belirtmiş hepsi o kadar. Üç yıldır görevde olan meclis üyelerinin Çerkezköy’ün en temel sorununun çözümü hakkında söyleyecek  sözleri olmaması ibretlik bir görüntü oluşturmuştur. Bunun takdirini seçmen vatandaşlarımıza bırakarak mecliste yapılması gereken çalışmalar ve sorunun çözümüne yönelik görüşlerimi  siz değerli basın mensupları aracılığı ile vatandaşlarıma aktarmak istiyorum.
ÇÖZÜM DEĞİL ZULÜM
Öncelikle Belediye Meclisinin otopark ve dolayısıyla trafik sorunu hakkında bir komisyon kurarak ciddi bir araştırma ve çalışma yapmamasını ciddi bir eksiklik olarak görüyorum. Belediye Meclisinde kurulacak komisyon üyeleri; sorunu yaşayan vatandaşları sahada dinleyerek çözüme yönelik oluşturacakları raporu mecliste tartışıp Büyükşehir’e sunulacak bir proje haline getirebilselerdi bugün çözüm olarak Çerkezköy’e dayatılan ana caddeleri tek yönlü trafiğe kapatmak gibi vatandaşa ‘çözüm değil zulüm’ ‘olan bir ‘zihni sinir’ projesini tartışmak zorunda kalmazdık. Bu girişten de anlaşılacağı gibi ben; Uğur Mumcu, Öztrak ve Atatürk Caddelerinin  tek yönlü olarak  trafiğe kapatılması gibi bir çözümü, üstelik orta refüjün ve burada mevcut ağaçların sökülerek  kaldırılmasını kabul edemiyorum. Bu uygulama hayata geçerse Çerkezköy trafiğine ‘çözüm değil, vatandaşlara zulüm olur’ diye düşünüyorum.
KANSERİ ASPİRİNLE TEDAVİ ETMEK
Çerkezköy’de araç trafiği sıkıntısını çözmek için rahatlatma çalışması yapılacaksa öncelikle sıkıntının adını doğru koymak lazım. Bana göre Çerkezköy’de araç trafiği sıkıntısı değil otopark sıkıntısı vardır. Dolayısıyla bir çalışma yapılacaksa öncelikle otopark sıkıntısını önlemeye yönelik çalışma yapılması gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığını söylediği çalışma ‘dostlar alışverişte görsün’ demek için yapılan boş bir çalışmadır. Yapılan çalışma benzetmek gibi olmasın, kanser hastasını aspirinle tedavi bile sayılmaz. Vatandaşı oyalamak ve kandırmak için yapılan göstermelik çalışma, nafile uğraş olur, Çerkezköy için vakit ve nakit kaybıdır.
EZİYETTEN BAŞKA BİR ŞEY OLMAZ
Trafik sorununun kesin çözümü; otopark sorununu kalıcı olarak çözmekten geçer. Büyükşehir tarafından önerilen mevcut caddeleri tek yöne çevirmek, vatandaşa eziyetten başka bir şey olmaz. Bir an için bunun uygulandığını düşünelim. Caddeleri tek yönde işletseniz de sonuçta bu  caddelere giriş-çıkışlar mevcut kavşaklardan olacaktır. O kavşaklara  ne yapacaksınız? Trafik bu defa kavşaklarda sıkışmayacak mı? Caddelerden otopark parası toplanmasına benzer şekilde ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile bu uygulama hayata geçirilirse vatandaşlara zulüm edilmiş olur. Ayıptır, yazıktır, günahtır, yapmayın. Büyükşehir Belediyesi sorun yaratmak için değil, sorunları çözerek vatandaşa hak ettiği hizmeti vermek için vardır. O halde artık sorun yaratmak için değil, sorun çözmek için projeler yapılıp uygulamaya konmalıdır.
APARTMANLARA OTOPARK ŞARTI
Otopark sorunu nasıl çözülür derseniz, ben de size yeni otopark alanları yaratmaktan geçer derim. Bunun için öncelikle  bodrum katını otopark yapmak üzere Belediye’den ruhsat alan ve bodrum katta  arsanın yüzde 100 inşaat alanı kullanan, fakat bodrum katını ticari amaçla değerlendiren  binaların bodrum katları acilen ruhsata uygun olarak otopark olarak kullanılmaya başlanmalıdır. İkinci olarak yeni inşaatların bodrum katlarına otopark yapma zorunluluğu getirilmelidir. Gerekirse otopark olarak kullanılmak şartıyla ikinci bodrum kata inşaat izni verilmeli, binalarda otopark yapımı mecbur olmalıdır. Otoparkı olmayan binaya inşaat izini verilmemelidir. Son olarak planda otopark alanı olarak ayrılan yerlerde kat otopark yapılmalıdır. Ama otoparklar gerçekten kat otopark olmalıdır, yeraltı otoparkı değil. Geçmiş dönemlerde ne yazık ki  kat otoparkı diye yer altı otoparkı yutturulmaya çalışılmış, mevcut otopark alanı ilave tek bir araçlık bile alan yaratılmadan yeraltına alınarak yok edilmiştir. Kat otoparkı denince  3-4 katlı kat otoparklar anlaşılmalı ve acil olarak yapımına başlanmalıdır.
YENİ BİR ÖNERİDE BULUNDU
Otopark sorununu çözmeden yolları tek yöne çevirmek, mevcut caddelerdeki  tek şeridi otopark olarak kullandırmak kesinlikle çözüm değildir. Bu uygulama ile geçici bir süre trafik rahatlamış görünse bile sonuçta kavşaklara gelen trafiğe çözüm olmayacaktır. Dolayısıyla bu trafiği önlemek için kavşaklara alt ve üst geçişler (bat-çık) projelendirilmeli, araç yolları birbirini kesmeden araçlar kavşaklardan geçebilmelidir. Altı yol, Narin, Cumhuriyet Meydanı, Fevzipaşa Mahallesi’nde okul önü ve Barbaros Caddesi havuzlu, Yemek dünyası, Pera Pastanesi kavşaklarına  çözüm üretmeden ana caddeleri tek yönlü trafiğe kapatmak gibi saçma bir çözümü Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlara dayatmayın. Sonuç olarak kalıcı çözüm, ancak kat otoparkları ve kavşak düzenlemeleri birlikte yapılırsa mümkün olacaktır. Büyükşehir bu tür projeleri geliştirebilirse Çerkezköy’ün trafik sorununa çözüm üretebilir. Aksi takdirde düşündükleri caddeleri tek yön yapmak geçici çözüm bile sayılmaz, sorunu görmezden gelip çözümü ötelemek olur ki bu Çerkezköy’e yapılacak en büyük kötülüktür.
SÖZDE PROJELERLE OYALIYORLAR
Belli ki Büyükşehir Çerkezköy’e  kat otoparkı ve kavşak yatırımı için bütçeden yatırım yapma yerine hiçbir fayda sağlamayacak  sözde projelerle oyalama taktiği uygulamaktadır. Bunun sebebi  Çerkezköy’den alınan oylar olabilir mi? Çünkü bilindiği gibi seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda CHP sadece Çerkezköy ve Kapaklı’da 2. oldu. Diğer tüm ilçelerden 1. çıktı. Kamuoyunda yaygın kanaat üç yıllık Büyükşehir yatırım bütçelerinden en az payın Çerkezköy ve Kapaklı’ya verilmesinin nedeni bu sonuçlar  olarak kabul görülüyor. Yani Büyükşehir bu 2 ilçeye ceza kesiyor. Bu görüşün yorumunu da seçmenlere bırakıyorum.
BELEDİYE YETKİLİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR
Çerkezköy’de otopark ve araç trafiği sorunu yanı sıra hızla gelişen bir sorun da yaya trafiği için kaldırımların yetersiz kalmasıdır. Geçen dönem Belediye yönetiminin otopark yaratmak amacıyla yaya kaldırımlarını daraltması, bina geri çekme mesafelerinin tümünün bina sahiplerince kullanılması, esnafların yetersiz yaya kaldırımlarını mal teşhiri için daha da daraltarak neredeyse yok hale getirmesi ve bu uygulamanın benimsenerek yaygınlaşması yaya trafiğini her an kazaya davetiye çıkaracak tehlikeli bir duruma getirmiştir. Belediye yetkililerinin bu oluşumu sadece seyretmesi kaldırım işgallerini teşvik etmekte veya kaldırım sorununun çözümü zorlaştırmakta, ilçe caddelerinde yaya trafiği yapılamaz hale gelmektedir. Belediye yetkilileri görmezden geliyor ama büyük bir sorun da burada oluşmaktadır. Vakit geçirilmeden çözüm üretilmelidir. Belediye yetkililerine soruyorum. Yaya kaldırımı sorununu kim çözecektir? Onu da Büyükşehir ve Pamukkale Üniversitesi’nin akademisyenlerine mi pas edeceksiniz? O zaman seçim zamanı geldiğinde vatandaştan oy isterken ne diyeceksiniz doğrusu çok merak  ediyorum.”
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 7 yıl önce
mustafa orduya teşekkür ederiz bize sahip çıkmış,tek şeriti istemiyoruz,esnaf odası göreve
Avatar
kim yapacak - 7 yıl önce
belediye ye seçimle gelenler değil halkın arasına karışmak burunlarından kıl aldırmıyorlar. herşeyin en doğrusunu kendileri bildikleri için yapılan olumlu eleştirilere dahi burun kıvırıyorlar. ilk seçimde bize gelmelerini bekliyoruz. bizde onlara caddeleri kapatan esnafları yolları göstereceğiz. o zamanda burunları bir karış havada dolaşsınlar.
Avatar
vatandaş - 7 yıl önce
Sayın Mustafa Ordu,katlı otopark yapılacak yer Şelali parkın olduğu yer.Buraya büyükşehirin katlı otopark yapma planı varmış ama hala işe başlanmadı.Ayrıca bu saattensonra yıllar önce yapılan binaların bodrumları artık otopark olmaz.Saçmalamanında lüzumu yok.