Ordu'dan 20 Temmuz açıklaması

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 20 Temmuz'da açıklayacağını söylediği 'İnovasyon Merkezi'ne ilişkin tartışmaları sürdürdü. Ordu, özellikle Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in 'Tahsis yok' açıklaması üzerinde dururken, "Tahsis yoksa, Belediye internet sitesindeki açıklama ne?" diye sordu

Ordu'dan 20 Temmuz açıklaması
22 Temmuz 2011 Cuma 00:00

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İlçe Başkanı Mustafa Ordu'nun öncesi ay başlattığı 'İnovasyon Merkezi' tartışması 20 Temmuz'da yaptığı yeni bir basın toplantısıyla sürdü. Ordu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in 'Tahsis yok' açıklamasına karşılık Belediye İnternet Sitesi'ni göstererek "O zaman internet sitesinde yazanlar ne?" dedi.
Parti binasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan Mustafa Ordu, "8 Temmuz tarihinde yaptığımız basın toplantısında; Belediye Başkanına, 1900 metrekarelik arsayı oy birliği ile B/S/H”a tahsis eden Meclis üyeleri ile, AKP, CHP, DP ilçe yetkililerine konu ile ilgili açıklamada bulunma çağrısı yaptık, ne yazık ki yine cevap alamadık. Öncelikle Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, AKP, CHP, DP ilçe yetkililerine 20 Temmuz'a kadar süre vermemizin nedenini açıklayalım: Değerli basın mensupları; bildiğiniz gibi Haziran ayı olağan Meclis toplantılarında Çerkezköy Belediye Meclisi B/S/H'ın talebine cevaben, içinde Aş Evi'ninde olduğu 1900 metrekarelik arsayı 30 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile sosyal inovasyon merkezi yapılmak üzere tahsis etti. Çerkezköy de günlük yayınlanan iki gazetemizde de haber açıkladığımız şekilde yazıldı.Ayrıca Çerkezköy Belediyesi internet sayfası 'Haberler' başlığında aynı konu ile ilgili verilen haber; noktasına, virgülüne dokunulmadan yerel basında yayınlandığı şekliyle yer aldı" dedi.
BİR AY BOYUNCA DÜZELTİLMEDİ
Niye 20 Temmuz'a kadar süre verdiğini anlatan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye Başkanı Meclis kararı alınmasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen, yazılan haberlere herhangi bir düzeltme yapmadığı halde, gazetelerde yazılan haberleri yalanlamaya kalktı. Basına son verdiği cevap beyanında da önümüzdeki günlerde düzeltme yapma ve yalanlama ihtiyacı hissedeceğini tahmin ediyoruz. Dolayısıyla; varsa,yapacakları düzeltme veya savunma için, Belediye, AKP, CHP, DP İlçe Teşkilatları yetkililerine 20 Temmuz'a kadar süre verdik. Aslında biz 20 Temmuz'a kadar belediye, AKP, CHP, DP İlçe Teşkilatları yönetimlerinden cevap gelmeyeceğini biliyorduk. Çünkü; yetkililerinin verebilecekleri, kanuni ve vicdani bir cevapları yoktur. Olay tam bir suçüstüdür. Belediye Başkanının 7 Temmuz cevabına objektif olarak bakıldığında bu durum çok net görülmektedir.
Belediye Başkanının verdiği cevabın her satırında suçüstü yakalanmanın telaşı ve ezikliği vardır. Değerli basın mensupları tam da bu noktada şahitliğinizle bir tespit yapmak zorundayız. Şimdi; gazetelerinizde yer alan haber ve Belediye Başkanının ifadeleri ortada. Kimsede kusura bakmasın, ya sizler yalan haber yazarak vatandaşları kandırıyorsunuz, ya da Belediye Başkanı yalan söylüyor."
TAHSİS YOKSA NEDEN HABER DÜZELTİLMEDİ
Ertem'in "Tahsis yok" demesine rağmen tahsis olduğunda ısrar eden Ordu, "Belediye Başkanı arsayı Meclis kararı ile B/S/H'a tahsis etmediyse, karardan bir gün sonra haber gazetelere düştüğünde neden haberi düzeltme yoluna gitmedi? İhtimal vermiyorum ama hadi haberi görmedi, atladı diyelim; ben aracılığınızla kendisine 1 Temmuz'a kadar süre verdim o zaman neden düzeltmedi? Düzeltmedi, çünkü: Gazetelerin yazdığı haberde düzeltilecek bir taraf yoktu. Mecliste tüm gelişmeler ve alınan karar yazdığınız gibiydi. Biz bunu bazı Meclis Üyelerinden de doğrulattık.Yani sizin yazdığınız haber notasına,virgülüne kadar doğrudur. Ne zaman ki ben basın toplantısı ile tahsis kararının yanlışlığını ortaya koydum, Belediye Başkanı o zaman uyandı, panikledi, kılavuzlarının da tavsiyesiyle tahsis kararını inkar etme yoluna gitti. Üstelik bunu kamuoyunda 'Yerel basın yalan haber yapıyor, Meclis'te konuşulmayanları yazıyorlar' algısı yaratmaya çalışarak yaptı.Yani bir şekilde yerel basına iftira attı. Gazetelere dolaylı olarak iftira eden kişi birde benim Meclis kararını okumadan yorum yaptığımı söyleyerek utanmadan bana da iftira atmaya çalıştı. Ama belli ki kendisi Belediye'nin internet sayfasını dahi okumamış, okumuyor. Çünkü haber noktasına, virgülüne kadar aynı haliyle Belediye internet sayfasında da yayınlandı" diye konuştu.
İNTERNET SAYFASINDA YAZDI
Belediye internet sayfasının dökümünü gösteren Mustafa Ordu, "Meclis kararında tahsisten bahsedilmiyorsa Belediye internet sayfasındaki haberde 'GAZİOSMANPAŞA MAHALLESİ'NDE AŞEVİ'NİN ÜZERİNDE BULUNDUĞU YAKLAŞIK 1900 METREKARE ALANIN 30 YILLIĞINA B/S/H EV ALETLERİ SANAYİ TİCARET AŞ.'YE TAHSİS EDİLDİ ' yazmasına ne diyecektir? Bu haber 15/07/2011 tarihine kadar Belediye internet sayfasında yer aldı. Daha sonra kirli bir el devreye girdi 18/07/2011 tarihinde bu haber değiştirildi. Ben iki haberinde fotokopilerini sizlere dağıtıyorum. İşte tam bir suçüstü ibret belgesi. Meclis'te karar alındıktan 45 gün sonra panik halinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik evrakta tahrifat! Daha sonra bu konuya tekrar döneceğiz" açıklamasını yaptı.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NİN SİTESİ DE AYNI
Belediye internet sitesindeki ifadelerle aynı olan başka bir örnek internet sitesi yazısını da gösteren Ordu, şunları kaydetti: "Değerli basın mensupları bakın şimdi de Ankara Üniversitesi'nin İnovasyon Birimi internet sayfasında 9 haziran 2011 tarihinde verilen bir haberi sizinle paylaşacağım: "Alınan karar ile birlikte Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde Aşevi'nin üzerinde bulunduğu yaklaşık 1900 metrekare alanın 30 yıllığına B/S/H Ev Aletleri Sanayi Ticaret AŞ.'ye tahsis edildi."
Belediye Başkanı'nın bu haberden de bilgisi olduğunu sanmıyorum, kendi Belediyesi'nin internet sayfasında yazılandan haberi olmayan bir kişinin Ankara Üniversitesi'nin internet sayfasında yazılanlardan haberi olabilir mi? Demek ki 'Arsa tahsisini' ısrarla söyleyenler kervanına Mustafa Ordu'dan sonra Ankara Üniversitesi de katılmış oldu. Bu durumda Belediye Başkanı'nın mantığına göre Ankara Üniversitesi de külliyen yalan haberin yayılmasına aracılık etmiş olmuyor mu? Belediye Başkanı yalan haberin yayılmasını önlemek için ne yapacaktır? Hemen cevabı da ben vereyim. Aslında yapılacak çok basit ve tek bir işlem vardır: Yalan haber yapan gazeteleri mahkemeye vermek! Olay yargıya intikal ettirilirse gerçek kısa sürede ortaya çıkartılabilir."
HEDEF SAPTIRMAYA YÖNELİK
Başkan Ertem'e seslenen Ordu, "Mustafa Ordu'yu basit bir siyasi polemik nedeniyle mahkemeye veriyorsun, ama sana göre Meclis'te konuşulmayan tahsis konusunu yalan olarak gazetesinde haber yapan yerel basını mahkemeye vermiyorsun! Neden? Yine hemen cevaplayım: Eğer gazeteleri mahkemeye verseydi; sizler mahkemeye Meclis'ten yasal olarak aldığınız ses kayıtlarını belge olarak sunacak ve tahsis olayını mahkemede belgeli bir şekilde kanıtlayacaktınız. Çok net olan bu görüntüye tüm kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum; Belediye Başkanı tahsis olayının aydınlanmasını engellemek için, ağzı kalabalık, beyni küçük kılavuzlarının da tavsiyesiyle yargı yerine, yalanlama yoluna gitmiştir. Bu gerçeğin dışındaki tüm açıklamalar vatandaşları gerçekten uzaklaştırmak için hedef saptırmaya yöneliktir. Yani suya yazılan yazılardan ibarettir" dedi.
MİNAREYE KILIF HAZIRLIYORLAR
İnovasyon Merkezi'ne ilişkin ilk açıklamasını hatırlatan Ordu, "1 Temmuz da yaptığım açıklamada B/S/H'a sosyal inovasyon merkezi yapılmak üzere 30 yıllığına yap, işlet, devret modeli ile tahsis edilen 1900 metrekarelik arsa ve aynı fabrikanın önünden geçen imar yolu arasında bir bağlantı olup olmadığının araştırılması gerektiğini,bu konudaki talep karşısında belediyenin ne yaptığını, Belediye Meclis Üyelerine bilgi verilip verilmediğini sordum. Belediye Başkanı bu soruma beklediğim gibi cevap veremedi. Ben bu durumu suçüstü yakalanmanın pisikolojisi ile minareye kılıf hazırlamak için zaman kazanıyorlar diye değerlendiriyorum. Bakalım Belediye Başkanı ve kılavuzları ne cevherler yumurtlayacaklar. Bekleyip göreceğiz" diye süreci anlattı ve şu sorularla toplantıyı tamamladı:
YAZI KAREKTERLERİ FARKLIYDI
"7 Temmuz Perşembe günü Belediye Başkanı'nın bana cevap olarak yaptığı açıklamalar gazetelerde yayınlandı. Aynı gün Belediye internet sitesine girildiğinde 2010 yılı Meclis karar özetleri gözükmüyordu. 8 Temmuz Cuma günü Belediye internet sitesinde 2010 yılı Meclis karar özetlerinin tekrar yer aldığı görüldü. Ancak burada da ilginç bir durumla karşılaştık; 2010 yılı Meclis karar özetlerinde 10. satırda yer alan "09/06/2010 gün ve 2010/12 sayılı Olağan Meclis toplantısı" başlıklı kararın yazı karakteri diğer 20 satırdan farklıydı. Neden?
İNTERNET SAYFASINDAN ÇIKARTILDI
Üstelik bahsi geçen Meclis karar özetinin 2. maddesinde Fevzi Paşa Mahallesi 141 ada 37,38 ve 75 nolu parsel sayılı taşınmazları kapsayan alanın B/S/H Yönetim Merkezi olarak değiştirilmesine ait plan değişikliğinin oy birliği ile onaylanması vardı. Ayrıca 2009/2010 yılında değişik tarihlerdeki İmar Komisyonu raporları internet sayfasında yer alırken, B/S/H Yönetim Merkezi ile ilgili İmar Komisyonu raporuna bu gün itibariyle Belediye internet sayfasında yer verilmemiştir. Neden!
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Ayrıca Belediye internet sayfasında 2011 yılı İmar Komisyonu raporları da eksik olarak yer almaktadır. Örneğin 06/06/2011 gün ve 2011/12 sayılı olağan Meclis toplantısı karar özetleri sayfada yer alırken, bu toplantıda karar alınmasına dayanak gösterilen İmar Komisyonu raporu bugün itibariyle Belediye internet sitesinde yer almamaktadır. Neden! Bu kadar çok 'Neden'in Belediye yönetimince acil olarak ve doğru bir şekilde cevaplandırılması gerekir.
Diğer partilerin duyarsızlıkları, tutumları bizi ilgilendirmiyor. Biz MHP olarak bu soruların cevabını istiyoruz. Biliyorum Belediye Başkanı bu sorularımdan çok rahatsız oluyor. Fakat ben bu ve benzeri soruları sormaya devam edeceğim.Çünkü: MHP olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını aramaya, fakir fukaranın, garip gurebanın hakkını savunmaya yemin ettik, vatandaşlarımıza söz verdik, gereğini de bedeli ne olursa olsun yapmaya kararlıyız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.