ORDU'DAN BÜYÜKŞEHİR ÖNCESİ İMAR UYARISI

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Tekirdağ'ın 'Büyükşehir' olmasıyla birlikte Çerkezköylüler'in 'İskan ruhsatı' sorununu daha büyüyerek yaşayacağını belirterek, belediyenin iskan raporu verdiği konutları 'emsal' alarak şimdiden bu sorunu çözmesini istedi

ORDU'DAN BÜYÜKŞEHİR ÖNCESİ İMAR UYARISI
07 Ağustos 2012 Salı 08:32

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Çerkezköylüler'in 'İskan ruhsatı' sorununun da Tekirdağ'a uzanacağını anlatarak, "Bu sorunu belediye Büyükşehir olmadan önce çözüp, vatandaşın daha fazla mağdur olmasını engellemeli." dedi.
İSKAN SORUNU TEKİRDAĞ'A UZANACAK
MHP İlçe Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, 'İskan ruhsat'larına dikkat çekti. Başkan Ordu: "Tekirdağ Büyükşehir olacak. Çerkezköy Belediyesi'de Büyükşehir'e bağlandığında buradaki vatandaşları zor durumda bırakacak. Bu güne kadar Çerkezköy Belediyesi ile yaşanan sorunla birlikte vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya klacak. Buradan bir çağrıda bulunyoruz. Şu ana kadar Çerkezköy'de bilerek ya da bilmeyerek yaptıkları inşaatları bitirdikleri halde, iskan alınmayan konutların derhal belediyenin öncülüğünde inşaatçılar, mühendisler, mimarlar odaları, Kent Konseyi Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak görüş alışverişinde bulunup, konut sahibi vatandaşların mağduriyetlerini gidermeliyiz."diye konuşut.
EMSALLERİ DİKKATE ALINSIN
Bugüne kadar alınamayan iskan ruhsatlarıyla ilgili olarak Çerkezköy Belediyesi'ni öncülük yapmaya çağıran Başkan Ordu, "Burada birinci derecede sorumlu Belediye olduğu için, iskan almayan konutların, bazı emsallerine iskan ruhsatı verildiği biliniyor, bunları emsal olarak kabul edip diğerlerinin de mağduriyetleri giderilmiş olur. Söz konusu Büyükşehir olduktan sonra bu arkadaşların Büyükşehir ile mağduriyetler yaşayacaklardır. Esnaf Odası, Ticaret Odası, Kent Konseyi'ni ben  ziyaret edip bu durumu paylaşacağım. Herkes taşın altına elini koysun."açıklamasını yaptı.
KENDİ OTURDUĞU BİNAYA VERMİŞ
Gazetecilerin soruları üzerine 'emsal' olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in oturduğu konutu gösteren Mustafa Ordu, "Kendi oturduğu binaya vermiş. Başkan dışında birkaç tane daha var. Şimdi isim verim rencide etmenin bir manası yok. Başkanı örnek gösterebiliriz. Mehmet Uz zamanında o binaya iskan verilmemişti. Şimdi başkan vermiş. İmara uygun olmak için emsal kabul edilebilir."dedi.
CHP'Lİ VEKİLE AMBERDERE UYARISI
Sık sık Amberdere ve altyapısını gündeme taşıyan Mustafa Ordu, son basın toplantısında bir kez daha dikkat çekti. Başkan Mustafa Ordu, iskan ruhsatlarıyla ilgili açıklamasının ardından şunları kaydetti: "Bölgemizde Ergene'nin temizlenmesi için Istranca Ormanları, Saray, Çerkezköy ve Ambardere'den başlamalıyız.22 bin civarında parsel olan bir yerin maalesef 600 konutta bitmiş bir yerde, altyapı yok! Doğuda mezra olarak nitelendirdiğimiz yerler gibi. Pis sular otomatik olarak yer altı sularına karışıyor. Belediye görevini yapsın! CHP Milletvekili sayın Candan Yüceer'de orada oturuyor. Ya milletvekili olarak pis suların içmesuyuna karışmasını görmezlikten gelmesin. Görüyorum ki, sayın milletvekilimiz bazı ziyaretlerde bulunuyor. Bu ziyaretlerine Ergene'nin temizlenmesine katkıda bulunabilir. Kendisi de orada oturduğu için daha iyi bilgi sahibi olacaktır. Bizi bilgilendirmesini bekliyoruz."diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.