Organize Sanayi birinci oldu

Kutlu Doğum Haftası münasebetleri sebebi ile Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde 'Kuran Kursları' arasında bir bilgi yarışması düzenlendi.

Organize Sanayi birinci oldu
11 Nisan 2009 Cumartesi 00:00

Düzenlenen kuran kursları Arası Bilgi Yarışması'nda 1.'liği yarışmada üstün bir performans gösteren Kapaklı Organize Sanayi Kuran Kursu almayı başardı.

Bilgi yarışması başlamadan önce Kapaklı Kuran Kursu hocası Aynur Aktan Kuran-ı Kerim okudu. Çerkezköy Müftülüğünün düzenlemiş olduğu kuran kursları arası bilgi yarışmasına ilgi çok fazla oldu. Yarışmanın yapılacağı Halk Eğitim Merkezi Salonu hınca hınç doldu.

10 KURAN KURSU KATILDI

Bilgi yarışmasına toplamda 10 Kuran Kursu katıldı. Yarışmacılara toplamda 20 soru soruldu. Her sorunun cevabı 5 puan olarak belirlendi. Soruların cevap süreleri ise bir dakika olarak belirlendi. Yarışmada juriliği ise Çerkezköy İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Vaize Tuba Torun ve Vaiz Murat Akçay yaptılar. 30 kişinin katıldığı bilgi yarışmasında birinciliği Kapaklı Organize Sanayi Kuran Kursu aldı. Yarışmanın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mahmut Emin yaptı. İlçe Müftüsü Mahmut Emin yaptığı konuşmada ''Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içerisinde düzenlenen kuran kursları yarışmasına hoş geldiniz. Bu çok güzel bir etkinliktir.

HEPSİ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİ

Her yaştan Kuran ursu talebelerimiz var. Her mahallede Kuran Kursu açtık. Sizlerde bunları takip edin ve kurslara devam edin. Kuran Kursuna giden herkes güzel şeyler öğrendiler. O öğrenenler bugün burada yarışacaklar ve bizlere de bildikleri bilgileri öğretecekler. Yarışmaya katılan her Kuran Kursu bizim gonlümüzde birincidir. Bu talebelere de bilgileri öğreten hocalarımıza teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

KİMLER YARIŞTI?

Çerkezköy Müftülüğünün düzenlemiş olduğu kuran kusları arası bilgi yarışmasına Merkez Kuran Kursu, İstasyon Cami Kuran Kursu, Bahçeli Kuran Kursu, Bağlık Kuran Kursu, Gazi Mustafa Kemal Paşa Kuran Kursu, Kapaklı Beldesi Şehitler Cami Kuran Kursu, Kapaklı Beldesi Mevlana Kuran Kursu, Kapaklı Organize Cami Kuran Kursu, Veliköy Beldesi Kuran Kursu ve Kızılpınar Beldesi Kız Kuran Kursları katıldılar.

İLK SORULARI HEPSİ BİLDİ

Yarışmacılara sorulan soruları salonda bulunan izleyiceler de çözmeye çalıştılar. Yarışmacılara sorulan ilk 4 soruya bütün Kuran Kursları doğru cevapladı. 9. soruya sıra geldiğinde ise sorulan soruya çeşitli cevaplar gelince salondakiler gülmekten kendilerini alamadılar. 10. sorudan sonra kısa bir ara verildi yarışmaya. Verilen bu arada ilahiler ve şiirler okundu. Yarışmanın 12. sorusuna kadar çok çekişmeli bir tablo vardı. Yarışmanın sonlarına yaklaşılırken 19. soruda sorulan soruda yarışmacılardan kağıttaki Arapça yazıyı okumaları istendi. Bu soruda yarışmacılar teleffuzda çok zorlandılar. Yarışmacılara son soruda ise çeşitli sureler okutturuldu. Sureleri okumalarına göre burada puan dağılımı yapıldı. Bazı Kuran Kurslarındaki yarışmacılar sureleri çok güzel okuyunca salondaki izleyiciler tarafından çok büyük alkış aldılar.

HEYECAN TAVAN YAPTI

Sıra yarışmanın sonucunun açıklanması kısmına gelince heyecan doruğa çıktı. Yarışma sonucunda birinciliği 99 puanla Kapaklı Organize Cami Kuran Kursu, ikinciliği 95 puanla Merkez Kuran Kursu ve üçüncülüğü ise 94 puanla Gazi Mustafa Kemal Paşa Kuran Kursu aldı.

PUAN VERİRKEN ZORLANDIK

Yarışmanın bitiminden sonra tekrar bir konuşma yapan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ''Güzel bir yarışma oldu. Yarışmaya iyi çalışmışlar. Hepsini kutluyorum. Özellikle puan verirken çok zorlandık. 9 Nisan'da ve 15 Nisan'da Kutlu Doğum haftası etkinlikler çercevesinde programlar düzenleyeceğiz. Herkesi buradan davet ediyorum '' dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada birinci olan Kapaklı Organize Cami Kuran Kursunun ödülünü Vaize Hanım Tuba Torun verirken ikinci olan Merkez Kuran Kursu'na ödülünü Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin verirken, son olarak yarışmada üçüncü olan Gazi Mustafa Kemal Paşa Kuran Kursu'na ise ödüllerini Vaiz Murat Akçay verdi. Yarışmaya katılan diğer Kuran Kurslarına ise ödüllellerini Kuran Kursu hocaları verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.