OSB'deki sanayiciler çevre dostu

Son günlerde ulusal basında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayi kuruluşlarının çevreyi ve dereleri kirlettiği ile ilgili çıkartılan haberlere tepki gösteren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, Organize Sanayi Bölgelerini çevre dostu sanayicilerin tercih ettiğini belirterek, "Öyle olmasa neden gelipte kontrol altına girsinler. Giderler OSB dışına yatırım yaparlar ve denetim ve yaptırımdan uzak olurlar" dedi.

OSB'deki sanayiciler çevre dostu
16 Şubat 0008 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayi kuruluşlarını, sanayicileri çevre düşmanı, çevre katili gibi göstermenin hiç kimseye fayda sağlamayacağını, yarar getirmeyeceğini belirten Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, "Çünkü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin en önde gelen çevreye duyarlı bölgelerinden bir tanesi. Şayet böyle bir bölge olmasa son 3 yıl içinde 25 milyon euro gibi bir parayı çevre için harcamazdı" dedi.

Sanayicilerin, işadamlarının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin çevreye, doğaya verdiği önemi bildiğini ve çevre dostu sanayicilerin bölgelerini tercih ettiğini belirten Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, "Çevreye olan duyarlılğımızdan dolayı 2. Arıtma Tesisimizin ihalesini yaptık ve Mart ayı sonunda devreye alacağız. Yaptığımız kolektör hattı, yağmur suyu hatları ile bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşlarının atık sularını bu iki arıtma tesisimize bağlayacağız. Birkaç ay sonra bölgede bulunan tüm sanayi kuruluşlarının arıtmalarını OSB olarak biz yapacağız" dedi. 2. Kısım'daki fabrikaların atık sularını, fabrikaların kendi bünyesinde arıttığını ve bunun kontrolünü İl Çevre Müdürlüğü'nün yaptığını belirten Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, ikinci arıtmanın faaliyete geçmesi ile birlikte 2. Kısım'daki sanayi kuruluşlarının arıtmalarının da tek elden yapılacağını söyledi.

Şuanda 1. Kısım'daki sanayi kuruluşlarının arıtmasını Organize Sanayi Bölgesi'nin yaptığını, Mart ayı sonunda ise 2. Kısım'da bulunan sanayi kuruluşlarının arıtmasının OSB tarafından yapılmaya başlanacağını belirten Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Gürdal Adal, "Ayrıca önümüzdeki yılları da düşünerek arıtmadan çıkan çamuru değerlendirmek için Çamur Kurutma Tesisi ile ilgili çalışma yapıyoruz. Şuanda araştırmalarımız sürüyor. Bir aksilik olmaz ise Çamur Kurutma Tesisi'ne Türkiye'de yapacak ilk Organize Sanayi Bölgesi biz olacağız. Bu tesis ile hem çamurları yakıp enerji elde edeceğiz, hem de çamurdan gübre elde edeceğiz. Bu yatırımı da hayata geçireceğiz Organize Sanayi Bölgesi olarak" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.