Osmanlı Cami'nin önüne park yapılamayacak

Çerkezköy Belediyesi Osmanlı Camisi'nin önündeki kaldırımları genişletiyor. Kaldırım çalışmalarını inceleyen Başkan Ertem, "Osmanlı Camisi'nin önüne park yapılamayacak şekilde kaldırımları düzenleyeceğiz."dedi

Osmanlı Cami'nin önüne park yapılamayacak
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir içindeki kaldırım ve bordür düzenlemerine Osmanlı Camisi'nin önünüde kattı. Cami önündeki kaldırımları söken Fen İşleri Ekipleri birbuçuk metre genişleterek yenisini yapacak. Cami önünde incelemelerde bulunan Başkan Ertem, "Osmanlı Camisi'nin önüne park yapılamayacak şekilde kaldırımları düzenleyeceğiz."dedi.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İZİN VERMEDİ
Osmanlı Camisi'nin duvarlarını yıkarak Belediye Meydanı'na doğru seyirlik bir çehreye kavuşturmak isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan izin çıkmayınca, kaldırımları düzenlemekle yetinecek. Daha önce Çerkezköy Müftülüğü'ne müracaat ederek, cami önündeki duvarları yıkıp, kaldırımları da yola doğru genişlettikten sonra yeşil alan haline getirerek Belediye Meydanı'nı büyük bir alana kavuşturmak isteyen Belediye Başkan Ali Ertem, olumsuz yanıt almıştı. Müftülüğün Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan izin çıkmaması nedeniyle duvarların yıkılmasına karşı çıkmasıyla sonuçlanan bu müracaatın ardından Başkan Ertem de Osmanlı Camisi'nin önünü keşmekeşlikten kurtarmak için yeni çözüm önerisi aramaya başladı. Sonunda çözüm kaldırımları genişletmekte bulundu.
KALDIRIMLAR GENİŞLEYECEK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Osmanlı Camisi'nin önünden geçen Atatürk Caddesi ve Fevzi Paşa, Uğur Mumcu ile Güven-İş üçgeninin kesiştiği caddenin genişliği nedeniyle sürücülerin araçlarını park etmesinin önüne geçmek için kaldırımları genişletme kararı aldı. Kaldırım çalışmalarının yapıldığı Osmanlı Camisi önünde incelemelerde bulunan Ertem, caddenin yaklaşık birbuçuk iki metre kadar kısmının daralacağını söyledi. Ertem, cami duvarlarının dört bir yanından kaldırım genişleterek yol kenarına park mesafesi bırakmayacaklarını belirterek, "Park yapılamayacak şekilde kaldırımları yola çekeceğiz. Burada araç durmayacak. Buna rağmen zaten park eden olursa trafiğin sorumluluğuna girer, ceza kesilir."dedi.
Sol taraftan kaldırımlar ışıklara kadar genişletilecek. Cami önünden ise Fabrikalar yönüne parelel bir şekilde kaldırım yola çekilecek. Uğur Mumcu Caddesi'de aynı ölçüde içeri çekilerek kaldırım taşı konulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.