Oto Kiralama’da yaz hareketliliği yaşanıyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte oto kiralama sektörüne olan ilgi arttı. Sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte işlerinin artığını söyleyen Bulut Oto Kiralama’nın İşletmecisi Hakan Bulut, "Tatil günlerinde rahatça dolaşmak isteyen vatandaşlarımız firmamıza başvurarak araç kiralama talebinde bulunuyor. Bu talebe bağlı olarak özellikle de hafta sonlarında araç talebini karşılamakta zorluk yaşıyoruz" dedi.

Oto Kiralama’da yaz hareketliliği yaşanıyor
23 Haziran 2011 Perşembe 00:00

Yağışlı geçen günlerin ardından sıcak havanın etkisini göstermesiyle tatile çıkmak isteyenlerin sayısı artış gösterirken, tatilde gönlünce gezebilmek isteyenlerin kiralık araçları tercih etmesi oto kiralama sektörüne olan ilgiyi artırdı.
PİYASADA TATİL SEZONUNUN GETİRDİĞİ HAREKETLİLİK VAR
Okulların kapanmasının ardından bölgemizdeki Kıyıköy, Kastro, Şarköy, Çilingoz, İğneada gibi tatil yörelerinde başlayan hareketlilik, turizmle bağlantılı diğer sektörlerde de olumlu etkisini göstermeye başladı. Tatile çıkan kişi sayısı arttıkça işlerinde gözle görülür bir artış olan oto kiralama sektörü de bu hareketlilikten payına düşeni alıyor. Tatil süresince rahatça gezmek isteyenlerin araç kiralama firmalarına başvurması, sektörde iş yoğunluna neden oluyor. Sektör temsilcileri de bu yoğunluk karşısında müşterilerine istedikleri otomobilleri sunabilmek için yoğun çaba harcarken, firmalara orta sınıftan, lüks segmente kadar çok sayıda araç talebi geliyor.
HAFTA SONU TALEP ARTIYOR
İki yıldır Çerkezköy’de oto kiralama işi yaptığını belirten Bulut Oto Kirala İşletmecisi Hakan Bulut, yaz aylarının gelmesiyle birlikte işlerin artmaya başladığını söyledi. Özellikle hafta sonlarında kiralık araca olan talebin arttığını belirten Bulut, "Şu anda filomuzda ondan fazla araç bulunuyor. Bu sayı Çerkezköy için şu anda yeterli değil. Vatandaşlardan özelikle jeeplere yönelik bir talep var. Önümüzdeki süreçte araç filomuza jeepler kazandırarak, Çerkezköylülerinden beklentisini yerine getirmiş olacağız.
TASARRUFLU ARAÇLAR TERCİH EDİLİYOR
Vatandaşlarımızın talebi genelde lüks ama kiralama bedeli olarak düşük araçlara oluyor. Müşterilerimiz tatilleri boyunca görmedikleri yerlere gitme arzuları çok kilometre yapmak istemelerine neden olurken, bu istek araç tercihinde de yakıt tasarrufunu ön plana alıyor. Çok gezip az yakıt masrafı yapmak isteyenler müşterilerimiz tasarruflu araç talebinde bulunurken, bizlerde bu talebi dikkate alarak, filomuzdaki tüplü ve dizel araç sayısını artırıyoruz. Tercih edilen araçlarda aranan başlıca özellikleri ise klima, ABS fren sistemi ile geniş bagaj olarak öne çıkıyor" dedi.
ÖNEMLİ OLAN MÜŞTERİNİN TALEBİ
Tatil dönemleri dışında da araç kiralama işlerinde belirli bir dengenin olduğunu söyleyen Bulut, "İnşaat ve sanayi firmalarına da araç kiraladığımız için işlerde pek durgunluk yaşamıyoruz. Haftalık ve aylık araç kiralamaları işimizi daha rahat yürütmemizi sağlıyor. Araç kiralamada önemli olan zaten müşterinin talebidir. Müşterinin talebine, kiralama süresine göre araç ayarlanır ve karşılıklı olarak sözleşme imzalanır" dedi.
ARACI KİRALAMA BEDELLERİ NASIL?
Araç kiralama bedelleri hakkında bilgi veren Bulut, aracın özelliklerine, markasına göre araç kiralama bedellerinin değiştiğini,1 günlük araç kiralama bedelinin 80-120 TL arasında değiştiği, zaman aralığı uzadığında bu fiyatın doğal olarak azaldığını belirtti.
OTO KİRALARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Oto Kiralama Kuruluşları Derneği yetkilileri ise, araç kiralayacak olanların bir sorunla karşılaştıklarında muhatap bulabilmeleri için oto kiralama işini yasal olarak yapan yerleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulunuyorlar.
Kaçak olarak faaliyet gösteren yerlerden yapılan kiralamalarda olası bir kaza durumunda büyük sorunlarla karşılaşılabileceğine dikkati çeken yetkililer şu noktalara dikkat çekiyor: "Araç kiralama işini yasal olarak yapmayan yerlerden kiralanan araçlarda yaşanacak bir sorunda müşteri büyük zararlara uğrayabiliyor. Bu tür kiralamalarda araçların çoğunun kaskosu bulunmuyor. Bu tarz bir aracı kiralayan kişi kaza yaptığında da sigorta aracın kiralık olarak kullanıldığını tespit ediyor ve hasarı ödemiyor. Bu durumda ise tüm masrafı müşteri kendi ödemek zorunda kalıyor.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.