Özel Başakşehir Ortaokulu resmen açıldı

TBMM’de kabul edilen kanun ile 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle dershanelerin özel okullara dönüşüm şartı kapsamında Açı Dershanesi, gerekli prosedürleri yerine getirerek Özel Başakşehir Ortaokulu ruhsatını aldı ve resmen açılmış oldu. Bu gelişmeyle birlikte Açı Dershanesi, 2015-2016 eğitim - öğretim yılında Özel Başakşehir Ortaokulu olarak hizmete devam edecek

Özel Başakşehir Ortaokulu resmen açıldı
29 Mayıs 2015 Cuma 17:16

 “HİÇBİR EKSİĞİMİZ KALMADI”

Önümüzdeki eğitim – öğretim yılında Özel Başakşehir Ortaokulu olarak hizmet vereceklerini belirten Kurum Müdürü Demet Kurucu; “Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ruhsatı aldık. Başka hiçbir eksiğimiz kalmadı. Böylece Özel Başakşehir Ortaokulu da resmen açılmış oldu.” ifadelerini kullandı.

“HAFTADA 40 SAATLİK BİR DERS PROGRAMI HAZIRLADIK”

Okullarında öğrenci kaydına başladıklarını belirten Demet Kurucu; “Bir ortaokulda haftalık zorunlu ders saati 29’dur. Ülkemiz genelinde ortaokullardaki haftalık ders saati ortalaması ise 35’tir. Özel Başakşehir Ortaokulu olarak biz öğrencilerimiz için haftada 40 saatlik bir program hazırladık.” diye konuştu.

MAKSİMUM 20 KİŞİLİK SINIFLAR

437 kişilik bir öğrenci kontenjanlarının olduğunu söyleyen Kurucu; “2015-2016 döneminde 30 kişilik öğretmen kadrosuyla eğitim öğretim vereceğiz. Öğrencilerimiz maksimum 20 kişilik sınıflarda eğitim öğretim görecek.” dedi.

“KAPAKLI – ÇERKEZKÖY – SARAY BÖLGESİNE HİZMET VERECEĞİZ”

Özel Başakşehir Ortaokulu’nun Kapaklı’nın ilk özel okulu olduğunu belirten ve Kapaklı’ya bu ilki getirdikleri için gururlu olduklarını belirten Demet Kurucu; “Kapaklı ve Saray’da özel okul yok. Biz Özel Başakşehir Ortaokulu olarak Kapaklı-Çerkezköy-Saray bölgesine hizmet vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından öğretmenlerin de katılımıyla kutlama pastası kesildi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.