Öztrak: Basın özgürlüğünde Avrupa’da sonuncuyuz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öztrak: Basın özgürlüğünde Avrupa’da sonuncuyuz
09 Ocak 2018 Salı 19:56

BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELER KATEGORİSİNDE YER ALDIK
“Ülkemiz 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından ilan edilen OHAL’le 1,5 yıl geçirdi. Demokrasinin yıpratıldığı, hukukun üstünlüğünü ayaklar altına alındığı, KHK’larla TBMM’nin devre dışı bırakıldığı ve keyfiliğin had safhaya ulaştığı bu dönemden Türk basını da en ağır şekilde etkilendi. 
 
Demokrasilerde etkin denetleme mekanizmalarından biri olan ve ‘dördüncü kuvvet’ olarak nitelenen basının içinden geçtiği zor günler, Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda uluslararası sıralamalardaki durumuyla da teyit edildi. Özgürlük Evi’nin 2017 Basın Özgürlüğü Raporuna göre Türkiye ‘Basının Özgür Olmadığı Ülkeler’ kategorisinde yer aldı. Basın özgürlüğü konusunda Avrupa’da sonuncu, dünyada ise 163’üncü sırada olan Türkiye, 2012-2016 döneminde basın özgürlüğünde en çok mevzi kaybeden ülke oldu.
 
Fakat tüm bu olumsuz koşullara rağmen görevini fedakarca ve cesaretle yerine getiren hakiki basın mensuplarımız da vardır. Sektörün ekonomik şartlarına ve tüm baskılara rağmen gerçeğin peşinde koşan gazeteciler, aynı zamanda demokrasinin vatanperver savunucularıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, meslek namusuyla görevini yerine getiren tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutluyorum.”
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.