Pazarda son durum ne?

Geçtiğimiz haftalarda yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başlayan yerli ürünler, bugünlerde daha da artarken, özellikle salatalık, domates, biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin fiyatlarındaki düşüş gözlerden kaçmadı

Pazarda son durum ne?
23 Haziran 2012 Cumartesi 09:38

Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının yükselmesi Çerkezköy Halk Pazarı’ndaki fiyatları da aşağı çekti.
FİYATLARDA DÜŞÜŞ DEVAM ETTİ
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yerli ürünler tezgahlardaki yerlerini alırken, ürünlerin fiyatları da geçtiğimiz haftalara oranla düşüşe geçti. Fiyatlardaki düşüş özellikle kabak, patlıcan, domates, salatalık gibi ürünlerde kendini hissettirirken, bir ay önce 4 TL’ye kadar yükselen domatesin kilosu 75 kuruşa kadar geriledi.
Yerli ürünlerin tezgahlardaki yerini almasının ardından fiyatların düştüğünü ve dolayısıyla pazardaki hareketliliğin arttığını dile getiren pazarcı esnafı, fiyatların bir süre daha bu şekilde devam edeceğini ifade etti.
KIŞLIKLARI ERKEN YAPIN UYARISI
Pazarcı esnafı ayrıca, mevsimin kurak geçeceği tahmini üzerinde dururken, vatandaşları bu konuda uyararak, "Vatandaşlarımız kışlıklarını erken yapsın. Eğer mevsim beklenenden kurak geçerse tarla ve bahçeler erken bitecek. Dolayısıyla kışlık ürünlerde sıkıntı yaşanacak" diye konuştu.
FİYATLAR NE DURUMDA?
İşte bu hafta kurulan Perşembe Pazarı’ndaki ürünlerden bazılarının fiyatları;
Domates: 1 TL-3 TL,
Biber 1 TL-2 TL
Patlıcan: 1 TL-1.50 TL
Kabak: 1 TL- 1.50 TL
Bezelye 1.5 TL
Taze fasulye: 1.5 TL-2.5 TL
Patates: 1 TL
Soğan: 75 kr-1 TL
Dolmalık biber: 1 TL-2 TL
Salatalık: 1 TL-1.5 TL
Şeftali: 1 TL-2.50 TL
Kayısı: 1.25 TL-3 TL
Elma: 1 TL
Kiraz: 3 TL--6 TL

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.