Rahmi Yılmaz adaylığını açıkladı

Rahmi Yılmaz, Nisan ayında gerçekleşecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde aday olduğunu açıklayarak, seçime gireceği ekibini tanıttı.

Rahmi Yılmaz adaylığını açıkladı
03 Mart 2018 Cumartesi 12:52

SLOGANIMIZ ‘BİRLİKTE YÖNETELİM’
Avrupa Sanayi Sitesi’ndeki ofisinde düzenlediği basın toplantısıyla ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı adaylığını kamuoyuyla paylaşan Yılmaz, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında adaylığımızı açıklamak istedik. Odanın tüm yetkilileri Ukrayna’da olduğu için odaya dilekçe verdik. Ukrayna’dan, seçimlerin 1 Nisan’da yapılacağını ve bu nedenle odada açıklama yapmamızın uygun olmayacağını bildirdiler. Sloganımız ‘birlikte yönetelim’. 50 kişilik bir kadro oluştu. Üyelerimizi bilgilendirmek için bir mektup kaleme aldık. Odanın yaklaşık 4 bin 300 üyesi var. Ama bunların 3’te 1’i yüksek aidatlardan dolayı icra ile karşı karşıya kaldığı için seçme ve seçilme hakkını kullanamayacak. Yaklaşık 2 bin 300 üye oy kullanacak. Meslek komitesi asil üyeliğine 78, yedek üyeliğine de 78 kişi seçilecek. Bu çağrıdan sonra aramıza katılmak isteyenler bize ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.
DAHA DA GÜÇLÜ OLALIM
Oda üyeleri için bir mektup hazırladıklarını ve bu mektubu kamuoyuyla da paylaşmak istediğini söyleyen Yılmaz şunları kaydetti: “Odamızın ve üyelerimizin menfaatlerini ön planda tutabilecek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine zarar verecek tüm faaliyetlere karşı dik durabilecek üyelerimizi, genç üyelerimizi ve kadın üyelerimizi Nisan ayında yapılacak olan odamız meslek komitesi seçimlerinde görev almaya davet ediyoruz. Oturduğu koltuktan güç alan değil, bölgesine güç veren bir oda olmak için gelin birlikte çalışalım. Bölgemizin doğasına ve ekonomisine zarar verecek tüm faaliyetlere karşı dik duralım. Demokratik bir yönetim ile gençlerimiz ve kadın üyelerimizle daha da güçlü olalım.
MEVCUT YÖNETİMİ ELEŞTİRDİ
Bugünkü yönetim 2013-2017 yılları arasında toplam 16 milyon TL harcadı. Yetmedi, Aralık 2017 toplantısında da 2018 gider bütçesi için 3 milyon 670.600 TL harcama yetkisi aldı. Mevcut yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve oda personelinin tamamı 2013’ten bu yana fuar ve iş gezisi adı altında Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ülkelerinde ve yurt içinde bol bol tatil yaptılar! Kendi reklamlarını yapmak için masrafları oda tarafından ödenen Birlik dergisini kurdular. Odamızın seçme ve seçilme yeterliliği bulunan 3 bin 300 üyesinin yaklaşık üçte biri (1.200 tanesi) yüksek aidat miktarlarından dolayı oda aidatlarını ödeyemedikleri için mevcut yönetim tarafından icra işlemleri ile karşı karşıya bırakıldı, üyelikleri askıya alındı. Bu nedenle demokratik hakları olan seçme ve seçilme haklarını kullanamayacaklar.
VAATLERİNİ AÇIKLADI
Değerli üyelerimizin odaya ödedikleri kayıt ve aidat ücretlerinin tatil harçlığı olmaması için %50 az ödeyelim, %100 kazanalım.  Yıllık aidat, oda kayıt ücreti ve her türlü hizmet bedellerini %50 düşürelim. Odamızdan verilen öğrenci burslarının sayısını ve miktarını yükseltelim. Hak etmeyen üyelerin yakınlarına değil, gerçekten hak eden, başarılı ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs verelim. · Bütçemizi etkin kullanalım, tasarruf edelim, kazançlı çıkalım!
SEÇİM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Nisan 2018’deki seçimlerde üyelerimiz kullanacakları oylarla sadece 12 grupta bulunan meslek komitelerini 4 yıl için seçecekler. Meslek komiteleri 5 kişiden oluşan gruplarda 2’şer; 7 kişiden oluşan gruplarda ise 3’er meclis üyesi seçilerek toplam 33 kişilik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi oluşacaktır. Meslek komiteleri seçimleri kesinleştikten sonra, üyelerimizin seçmiş olduğu 33 kişilik Meclis Üyeleri kendi içlerinde tekrar seçim yaparak Meclis Başkanı, Meclis Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu Üyelerini seçecektir. Unutmayın, oylarınız odamızın ve bölgemizin geleceğini belirleyecek.”
ÜST MAHKEME BİZİM KARARIMIZI BOZDU
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın itirazının kabul edilmesi, kararın kendisine ne zaman ulaştığı ve meclis üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili sorulan soruya da cevap veren Yılmaz “ Devamsızlık gerekçe gösterilerek adaylığım sonrasında mevcut yönetim tarafından, itibarsızlaştırılmak için meclis üyeliğim düşürüldü. Bunun üzerine Tekirdağ İdare Mahkemesi meclis üyeliğimin devam etmesine karar verdi. Şubat ayı toplantısına katılmayayım diye, görmem gereken şeyleri görmeyeyim diye toplantı yapmadılar. Her taraftan değişik insanları devreye soktular. Bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bizim kararımızı bozdu. Seçim 1 Nisan’da. Onlar beni Şubat ve Mart toplantılarına almasınlar. Kendileri Nisan’dan sonra 4 yıl boyunca hiçbir toplantıya katılamayacaklar” dedi.
ODADA 2 YILI DOLDURAN HER ÜYE ADAY OLABİLİR
Yılmaz “1 Nisan’da yapılacak olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri halen yasal olarak bildirilmedi. O gün seçimde oda üyeleri kendilerine cevabını verecektir. Geldikleri gibi gidecekler. Meclis üyeliğimin düşürülmesi aday olmama engel değildir. Odada 2 yılı dolduran her üye aday olabilir” dedi. Mavi grupta yer alan Ahmet Tever ise bir ekip olarak sahaya çıktıklarını kaydederek, seçimi 12-0 kazanacakları iddiasında bulundu.
MAVİ LİSTE
Rahmi Yılmaz’ın aday olduğu mavi listede Ahmet Tever, Güler Kaynarcalı, Gürkan Kesim, Nursen Sert, Mevlüt Tamar, Emel Çinte, Daimi Tavan, Tuba Sever, Kasım Terli, Dilek Köksal, Murat Bakıral, Burcu Merdin Çevrim, Hasan Hatiboğlu, Hatice Elçin Atalay, Bayram Dağlı, KezibanMerdamert, Behcet Yazıcıoğlu, Yasemin Altın Erseçkin, Erol Buz, Samet Toz, Cihan Atak, Mesut Arslan, Gökay Keleşoğlu, Şefik Seren Gökkaya, Hamdi Kılıçarslan, Menşure Güngör Karaca, Mızrap Dede, Erdinç Aksoy, Halil İbrahim Kart, Servet Demirci, Özgün Atalay, Zafer Çalışkan, Necati Ertem, Hanifi Yüzbaşı, Musa Demirci, İbrahim Arkan, Cemil Çelik, Kenan Sağlam, Ömer Avcu, Paşa Güneş, Tunay Kızgın, Tarkan Memetoğlu, M. Talha Beceren, Servet Kaplan, Ceylan Yanar yer alıyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.