Ramazan’da 60 işyeri denetlendi

İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Denetim Ekipleri tarafından Ramazan ayı boyunca yürütülen denetimler kapsamında 60 işyeri uygulamalı olarak tek tek denetlendi. Denetimler sonucunda bazı işyerlerine uyarılarda bulunulduğu belirtildi

Ramazan’da 60 işyeri denetlendi
05 Ağustos 2014 Salı 07:31

Çerkezköy İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Denetim Ekipleri Ramazan ayı süresince 60 işyerini denetlediği bildirildi. İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, denetimlerden Çerkezköy’deki işletmelerin başarıyla çıktığını belirtirken, bazı işletmelere uyarı cezaları verildiğini bildirdi. Demirbağ, “Denetimlerimiz yıl boyunca devam etmekte. Ramazan ayı içerisinde her ay yaptığımız denetimler kapsamında 60 işletmeyi denetledik” diye konuştu.
60 İŞYERİ DENETLENDİ
Gıda satış ve üretim noktalarına yönelik hijyen, sağlık ve mevzuat yönünden denetimleri yürüten Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı içerisinde 60 işletmeyi denetlediği bildirildi. İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, “Ramazan ayında 19 fırın, 10 pastane, 3 tatlıcı, 5 unlu mamül (Yufka), 4 kasap ve 19 market-büfe gıda mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimizden oluşan denetim ekibimizce denetlenmiştir” dedi.
DENETİMDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Her ay düzenli olarak yürütülen denetimler kapsamında işyerlerinin hijyen, kayıt belgesi (İşyeri belgesi), personel hijyen belgesi (Tüm çalışanların) kontrolü yapıldığını belirten Recep Demirbağ, kasaplara yönelik olarak da ‘Kırmızı et tebliği’ kapsamında incelemelerde bulunduklarını kaydetti. Demirbağ, “Kasapların et satışında özellikle kıyma çekimini vatandaşın gözü önünde yapıp yapmadığı, et depolama şartları ve satış hijyeni ile satış düzeni kontrol edilmekte. Yine bir başka önemli husus beyaz etten kıyma yapmak yasak. Bunlar sürekli kontrol edilmekte. Beyaz et ve kırmızı et ayrımını kasaplarımızın yapması lazım” diye konuştu.
İŞLETMELER DENETİMLERDEN BAŞARIYLA ÇIKTI
Denetimlere Gıda Mühendisleri Feraya Aslan Çolak, Hamza Özkan ve Veteriner Hekim Abdulkadir G. Okatan ile kendisinin katıldığını hatırlatan Müdür Recep Demirbağ, “İlçemizde gıda denetimleri titizlikle ve aralıksız, her ay rutin bir şekilde sürmekte. Bu kapsamda ramazan ayı içerisinde de denetimlerimiz sürdü. İşletmelerimiz temiz çıktı. Bazı işletmelerde küçük eksiklikler tespit ettik. Bunlar içinde uyarılarımızı yaparak 2-3 gün süre verdik. Bunlar dışınca ceza kesilmesini gerektiren bir eksiklik tespit edilmemiştir. İşletme sahipleri kurallara uydukları sürece, herhangi bir ceza söz konusu olmayacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.